ندای وحدت از سوی امام خمینی سبب خیزشهای اسلامی شد
حجتالاسلام احمد زاهوش، پژوهشگری حوزوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به اشاره به فرارسیدن هفته وحدت به اهمیت موضوع وحدت اشاره کرد و گفت: اهمیت وحدت در زمان ما نیازمند هیچ توضیح و استدلالی نیست.
وی ادامه داد: در حالی که دشمنان مشترک مسلمانان در حال توطئه و حملههای شدید به مسلمانان هستند یک مسأله عقلانی و منطقی است که مسلمانان در برابر دشمن مشترک بایکدیگر متحدد باشند.
مخالفت کردن با وحدت به سبب جهالت است
این محقق حوزوی با بیان اینکه استدلال قرآنی و روایی فراوانی بر وحدت وجود دارد، اظهار داشت: امروزه بعد از بیداری اسلامی در منطقه و توطئههای فراوان دشمنان، هیچ فردی به صورت منطقی و عقلانی مخالف وحدت نیست و اگر مخالفت میکند از سر جهالت است.
وی در ادامه به آثار و برکات هفته وحدت اشاره کرد و بیان داشت: ندای وحدت از جانب امام خمینی(ره) و انقلاب سبب شد که انقلاب اسلامی ایران به طور فرا مذهبی و وسیعتر از گرایشهای مذهبی، قومی و ملی جایی خود را در جهان باز کند و اگر هفته وحدت و ندای دعوت به وحدت از سوی امام راحل نبود انقلاب اسلامی ایران در مرزها تشیع محدود شده و منحصر به گرایش و مذهب تشیع میشد.
ندای وحدت از سوی امام خمینی سبب خیزشهای اسلامی شد
وی افزود: امروز ما خیزش و بیداری اسلامی را در کشورهای مختلف شاهد هستم، تمام این حرکات و خیزشها اسلامی برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است و هیچ کدام از آنها انقلاب ما را انقلاب مذهبی و شیعی نمیدانند بلکه انقلاب اسلامی میدانند.
این استاد حوزه اظهار داشت: اگر ما وحدت را شعار خود قرار نمیدادیم کسی انقلاب ما را انقلاب اسلامی نمیدانست بلکه انقلاب شیعی میدانستند.
حجتالاسلام زادهوش با بیان اینکه نقطه مشترک همه مسلمانان جایگاه و شخصیت پیامبر(ص) است، ابراز داشت: هیچ مسلمانی در جهان نسبت به جایگاه پیامبر(ص) اختلافی ندارد و رسولالله(ص) ریسمان و ستون محکمی است که میتوان خیمه اسلام را بر آن برافراشته کرد.
شیعیان پیامبر را مقدم بر امیرمومنان نمیدانند
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از اهلسنت تصور میکنند که شیعیان عنایت و توجهشان نسبت به پیامبر(ص) کمتر از اهلبیت(ع) است و هنوز این تهمت به گوش میرسد که شیعیان علی بن ابیطالب را مقدم بر پیامبر(ص) دانسته و به رسولالله(ص) کمتر توجه میکنند.
این پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: این یک برداشت غلط و اتهام بیجا است که اهل سنت نسبت به شیعیان دارند و در این مواقع وظیفه ما شیعیان توجه و پاسداشت بیشتر شخصیت پیامبر(ص) نسبت به عملکرد کنونی است.
وی گفت: شیعیان باید در سالروز میلاد پیامبر(ص) و دیگر مراسمهای که مربوط به ایشان است پر رنگتر و جدیتر عمل کنند تا این اتهام نا به جا زدوده شود.
حجتالاسلام زادهوش ابراز داشت: برخی از شیعیان نیز تصور میکنند اهل سنت فقط پیامبر(ص) را قبول دارند و نسبت به اهلبیت پیامبر(ص) یا بیتفاوت هستند و یا بغض دارند که این هم یک برداشت غلط است.
وی ادامه داد: اگر ما مقداری به فرهنگ اهل سنت نزدیک شویم میبینیم که همه اهل سنت نسبت به اهلبیت پیامبر(ص) احترام میگذارند، این بزرگواران را از شخصیتهای بزرگ اسلامی میدانند و فقط اختلاف بر سر مسأله خلافت بلافصل پیامبر(ص) است که به نظر ما اهل سنت در این مسأله اشتباه میکنند.
اکثر فضایلی که برای امیرمومنان بیان میشود از کتابهای اهلسنت است
این پژوهشگر حوزوی با اشاره به اینکه اکثر اهل سنت نسبت به اهلبیت پیامبر(ص) محبت دارند، ابراز داشت: خیلی از فضایل که ما برای امام علی(ع) و دیگر ائمه(ع) بیان میکنیم از کتابهای اهل سنت نقل میشود و متأسفانه برخی از شیعیان این مسأله را نمیداند و تفکرشان این است که اهل سنت با اهلبیت پیامبر(ص) میانه خوبی ندارند.
وی اظهار داشت: در بین ما شیعیان یکی از چیزیهای که به اصل وحدت ضربه میزند تبلیغات سوء برخی از روحانیان نادان است، روحانیان جاهلی که جوانها را تحریک میکنند و سیر سخنرانی آنها به گونهای است که آتش دشمنی و فتنه را روشن میکنند.
حجتالاسلام زادهوش ابراز داشت: ما نمیگویم که روحانیان تولی و تبری را مطرح نکنند و حقایق را نگویند ولی امام صادق(ع) فرمودهاند «کسی که زمان شناس باشد اشتباهات را فرا نمیگیرد و به آنها هجمه نمیآورد».
وی گفت: اگر اینها زمان شناس باشند میداند که جوانها و عوام مردم شیعه را نباید تحریک به طغیان و دشمنی آشکار با اهل سنت کرد، که متأسفانه ما گوشه گوشه کشور و حتی خارج از کشور این مسأله را میبینیم که واقعا یک نفرت و بغضی نه نسبت به افراد خاص بلکه نسبت به توده مسلمانان و اهل سنت در بین مردم ایجاد میشود.
حرکات پنهانی برای ترویج وهابیت در کشور صورت میگیرد
این پژوهشگر حوزوی در ادامه خواستار توجه بیشتر مسؤولان به حرکات پنهانی برخی از فرقهها در کشور شد و اظهار داشت: البته مسؤولان و نظام ما با توجه به این که اصل وحدت را ترویج و تبلیغ میکنند ولی باید حواسشان بیشتر باشد که از طرف مرزهای آبی، خاکی، هوایی و رسانهای تحرکات پنهانی برای ترویج وهابیت در کشور اتفاق میافتد.
وی افزود: از سوی دشمنان حسابهای پر و خالی میشود، رفتارهای مشکوکی صورت میگیرد، کتابهایی منتشر میشود، آدمهای مختلفی رفت آمد میکنند، حوزههایی تشکیل میشود که اینها به دنبال وهابی کردن و ترویج سلفیگری تندرو و افراطی وهابیت در ایران هستند.
این استاد حوزه تصریح کرد: این حرکاتی که در کشور از سوی برخی افراد صورت میگیرد باید با شدت برخورد شود، این حرکات در راستای وحدت میان مسلمانان نیست بلکه این یک دخالت آشکار در امور داخلی کشور است، حال این حرکات میخواهد از ناحیه قطر، کویت یا عربستان و پاکستان باشد.
وی در پایان بیان داشت: متأسفانه مسأله وهابیت بسیار رشد کرده هم در سیستان و بلوچستان و هم در کردستان، گرچه مقابلههای شده ولی انتظار ما این است که نظام و دولت با تحرکات پنهانی دشمنان در کشور شدیدا و قاطعانه برخورد کنند./993/پ201/ن