۱۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۲:۳۶
کد خبر: ۱۵۴۹۲۰
کارشناس مسائل استراتژیک:

رییس جمهور باید از تمام ظرفیت کشور برای حل مشکلات بهره گیرد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل استراتژیک پایدار بودن بر ولایت‌مداری، اعتقاد کامل به اسلام، نظام و انقلاب اسلامی و توانایی بسیج کردن فکر و توان کشور را از جمله ویژگی‌های رییس جمهور آینده عنوان کرد.
قديري ابيانه

محمدحسین قدیری ابیانه، کارشناس مسائل استراتژیک در گفت‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، ولایت‌مداری را از شاخصه‌های اصلی ریاست جمهوری دانست و با اشاره به این‌که رییس جمهور باید به نظام اسلامی، اسلام و انقلاب اسلامی اعتقاد کامل داشته باشد گفت: رییس جمهور آینده باید ولایت‌مدار باشد و در این مورد صادق بوده و بر آن پایدار بماند.

وی با تأکید بر این‌که رییس جمهور باید بداند مدیریت کشوری را به‌دست می‌گیرد که مردمی بی‌نظیر در دنیا دارد و رهبر آن فقیه بوده و  باید از او اطاعت کند، اظهار داشت: بسیاری از مردم در راه پیروی از ولایت و حفظ اسلام و نظام حاضر هستند از جان خود هم بگذرند اما رییس جمهور باید افزون بر داشتن حداقل‌ها توانایی داشته باشد تا در زمینه‌های مختلف فعالیت کند.

کارشناس عالی وزارت امور خارجه با بیان این مطلب اظهار داشت: لازم نیست رییس جمهور در همه رشته‌ها بالاترین تخصص را داشته باشد بلکه وی باید با مدیران قوی‌تر از خود همکاری و  از نیروهای فکری، متخصص و متعهد استفاده کند.

قدیری ابیانه با تأکید بر این‌که رییس جمهور آینده باید بتواند مجموعه فکر و توان کشور را بسیج کند و منافع را پیش ببرد، ابراز داشت: من به معجزه گری توسط مدیریت‌ها معتقد نیستم بلکه اگر مردم به آنچه وظیفه‌شان است عمل نکنند، از دست مدیریت‌ها هم کار چندانی برنخواهد آمد بنابراین مدیریت صالح واجب است اما مردم هم باید به وظیفه عمل کنند.

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا ادامه داد: من معتقد به مشارکت مردم در همه امور هستم زیرا در هر عرصه‌ای که مردم مشارکت کردند، پیروزی حاصل شده است؛ در زمان امیرمؤمنان(ع) حاکم معصوم داشتیم اما چون مردم به وظیفه خود عمل نکردند به نتیجه دلخواه نرسیدیم.

کارشناس مسائل استراتژیک اظهار داشت: باید برای مردم این را روشن کنیم که پیشرفت کشور بستگی به تلاش آحاد جامعه دارد و عملکرد و رفتار تک‌تک مردم در تحقق وضعیت کلان کشور مؤثر است.

قدیری ابیانه با اشاره به نظام پارلمانی و ریاستی عنوان داشت: نظام ولایتی از دونظام یادشده مطلوب‌تر است، زیرا در این‌صورت ولی امر مسلمین است که مهم ترین مسؤول کشور یعنی مسؤول اجرایی را انتخاب می‌کند و هر موقع هم که تشخیص داد، او را جابجا می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی از طریق مجلس خبرگان رهبری که منتخب مستقیم مردم است، نفر نخست کشور را انتخاب می‌کنیم، به‌طور طبیعی او باید بتواند بیش از هرشخص دیگری مسؤول اجرایی را تعیین کند که البته آن‌وقت با خللی که در یک ‌سال قبل و بعد از انتخابات به‌وجود می‌آید، مواجه نمی‌شویم.

سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا با بیان این‌که این طرح فوائد بسیاری دارد، ابراز داشت: وقتی ولی‌امر مسلمین رییس جمهور را انتخاب کند، ثبات کشور بالا می‌رود و پیشرفت کشور و چشم‌اندازهای ترسیم شده با سرعت محقق می‌شود به‌عنوان نمونه امیرمؤمنان(ع) خودشان مسؤولان اجرایی و استانداران را تعیین می‌کردند.

کارشناس مسائل استراتژیک اظهار داشت: وقتی از نظر توانایی افراد کمیسیون‌ امنیت ملی مجلس شورای اسلامی را با شورای عالی امنیت ملی، کمیسیون فرهنگی مجلس را با شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون اقتصادی را با شورای عالی اقتصاد کشور مقایسه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که وقتی انتخاب با مسؤولان باشد، امکان این که نخبه ترین ها انتخاب شوند وجود دارد./956/ت302/ج

ارسال نظرات