راههای افزایش مسؤولیت پذیری در نوجوانان
وی افزود: واگذار کردن برخی از مسؤولیتها به فرزندان از دوران کودکی، دادن پاداش مناسب برای انجام مسؤولیت، ارائه مسؤولیتهایگروهی و در نظر گرفتن توان و قدرت فرزندان برای اعطای مسؤولیت چهار روشی است که سبب مسؤولیت پذیری فرزندان میشود.
حجتالاسلام تراشیون اظهار داشت: والدین باید خیلی مراقب باشند که اگر فرزندان در انجام مسؤولیت شکست خوردند آنان را سرزنش و توبیخ نکنند، چون نوجوانان دوره حساسی را پشت سر می گذارند و باید مواظب خط قرمزهای نوجوانان باشیم.
وی ادامه داد: همه انسانها در زندگی شان خط قرمزهایی دارند، غرور پسران و احساسات دختران در نوجوانی نباید به بازی گرفته شود.
این کارشناس و مشاور خانواده تاکید کرد: اگر از خط قرمزها عبور کنیم نه به نفع فرزندانمان است نه به نفع خودمان، زیرا در این صورت فرزندانمان را بی عرضه و بی دست و پا جلوه می دهیم و آنان را مانند آتش زیر خاکستر برای انتقام و مسؤولیت گریزی آماده میکنیم.
وی یادآور شد: مسؤولیت هایی را به فرزندانمان بسپاریم که علاقه و میل به آن دارند و با عشق و علاقه به سمت آن می روند.
حجتالاسلام تراشیون ادامه داد: شهید مطهری میگوید«تربیت از آنجایی آغاز می شود که متربی دوست دارد و به آنجا ختم می شود که مربی می خواهد».
وی تاکید کرد: برخی والدین از اول مسؤولیت هایی بر دوش فرزندان می گذارند که از عهده آنان خارج است یا اینکه نوجوان از آن ها گریزان است و با اجبار و امر به آن کار باعث مسؤولیت گریزی و نگاه منفی به مسؤولیت می شوند.
این کارشناس حوزوی ابراز داشت: اگر ما بخواهیم فرزندانی مسؤولیت پذیر در زندگی مشترک داشته باشیم باید کاری کینم که بچه ها عادت کنند که مسؤولیت پذیر باشند و کسانی که در کنار آنها قرار می گیرند از در کنار آنها بودن احساس آرامش و لذت کنند نه کسانی باشند مسؤولیت گریز و تنبل که از کنار آنها بودن دیگران اذیت شوند.
حجت الاسلام تراشیون در پاسخ به پرسش «پسری دارم باهوش اما شلوغ و شر، اینکه می گویند تا هفت سالگی باید آزاد باشند و با توجه به اینکه خیلی شیطان و شلوغ است چه کنم؟» گفت: بهتر است بگوییم پر تحرک یا پر جنب و جوش است اینکه بگوییم شر و شیطان است بار منفی دارد و این بار منفی نوع رفتار کودکان را تغییر می دهد.
وی تاکید کرد: حرمت کودکان را باید حفظ کنیم، اگر والدین حرمت کودکشان را نگه ندارند دیگران هم احترام او را نگه نمی دارند و تحرک و جنب و جوش در بچه ها طبیعی است همه بچه ها باید پر تحرک باشند یکی کمتر و یکی بیشتر.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بچه ها به چند دلیل پر جنب و جوش هستند، یکی اینکه بچه ها پتانسیل زیادی دارند که باید آن را تخلیه کنند، دوم اینکه بچه ها از فعالیت های عضلانی لذت می برند.
حجتالاسلام تراشیون در پایان گفت: موضوع دیگر این است که اگر بخواهیم فرزندان باهوشی داشته باشیم باید اجازه جنب و جوش را به آنها بدهیم، زیرا آنها در حال کسب تجربه هستند و با محیط اطرافشان از طریق تحرک و جنب و جوش ارتباط برقرار می کنند./919/پ202/ن