اسلام بدون ولایت اسلام نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی، قائم مقام موسسه امام خمینی(ره) روز چهارشنبه در همایش شهید مطهری که در محل حوزه علمیه جواد الائمه مشهد برگزار شد، به تبیین نقش دین در زندگی اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: وقتی ما به ادیان مختلف نگاه می کنیم، می بینیم دین اسلام تنها دین دست نخورده و تحریف نشده است و شکل کامل که می تواند بشریت را به سعادت برساند، در دین اسلام است.
وی در ادامه به بیان سه مؤلفه کاربردی برای مسیر تکامل جامعه پرداخت و تصریح کرد: ایده پردازی، انگیزش، فرهنگ سازی و مولفه های ساختار سازی جزء این سه مولفه است که اگر هرکدام از این مولفه ها در جامعه وجود نداشته باشد ناقص است یا نمی توان بدون آنها به اهداف متعالی رسید.
عضو جامعه مدرسین با اشاره به چند ویژگی دین اسلام و بیان این که اسلام با اخلاق و عرفان در آمیخته است و در اسلام تبیین های منطقی و معقولی از دین بیان شده است، اظهار داشت: اگر دشمن تمام سایت ها، ماهواره ها، امکانات و تجهیزات فرهنگی خودش را بر علیه ما به کار می برد به این دلیل است که ما تبیین های درست عقلی را از دست بدهیم یا دست کم در این زمینه دچار شک و تردید شویم تا کشورمان دچار مشکلات بسیاری شود.
وی با تأکید بر لزوم وجود ولایت فقیه در جامعه اسلامی و بیان این که اگر ولایت حفظ نشود دچار مشکلات فراوانی خواهیم شد، اظهار داشت: شاید هیچ چیزی در اسلام به اندازه نظریه ولایت فقیه اهمیت نداشته باشد و توضیح و تبیین آن امروز بزرگ ترین وظیفه ما است .
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که اسلام در بعد صحیح و اجتماعی بدون ولایت اسلام نیست و اگر عنصر ولایت فقیه را جدا کنیم، اسلامی باقی نمی ماند، تصریح کرد: در مساله فتنه 88 که دشمن از 10 سال قبل طراحی کرده بود، ورود ولایت به صحنه، همه نقشه های دشمن را نقش بر آب کرد.
حجت الاسلام محمد حسن وکیلی، استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با تاکید بر مسئله جدا نبودن دین از سیاست، اظهار داشت: جدایی دین از سیاست بارها در مسیر دینداران خلل وارد کرده و راه حرکت آنان را بسته است.
وی با مروری بر سیر چگونگی ایجاد سکولاریسم در جهان، آموزه های مسیحیت و جهش بلوغ تجربی غرب از قرون وسطی به بعد را منشا شکل گیری تفکر جدایی دین از سیاست عنوان کرد و افزود: این تفکر پس از چند دهه اسلام را نیز تحت تاثیر خود قرار داد و اولین رگه های آن در اواخر قرن 13 هجری بروز کرد.
وی با بیان این که شهید مطهری در برخی کتب خود اشاره کرده است که سیدجمال الدین شیرازی اولین کسی بود که به مبارزه با این تفکر برخاسته است، ادامه داد: سکولاریسم بر دونوع اعتقادی و رفتاری است و در سکولاریسم اعتقادی، فرد معتقد نتیجه جدایی دین از سیاست است، اما در سکولاریسم رفتاری فرد در اندیشه به جدایی دین از سیاست معتقد نیست اما در عمل وارد سیاست نمی شود.
حجت الاسلام وکیلی با بیان این که شش عامل نقش مهمی در ایجاد سکولاریسم اعتقادی و رفتاری در افراد دارند، افزود: عدم اعتقاد به قداست دین، زمان و مکان شمول ندانستن دین از سوی افراد، شناخت ناقص از دین، برداشت نادرست و غلط از روایات، عوامل رفتاری ناشی از سوء ظن نسبت به نظام عواملی است که باعث تفکر جدایی دین از سیاست می شود./934/پ202/ج