نشست تحلیل موضوعی مالکیت فکری برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی تحلیل موضوعی مالکیت فکری عصر امروز، هفدهم اردیبهشتماه سال 92 با حضور طلاب و فضلای حوزه در مدرسه علمیه خاتمالاوصیا برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام امیر مباشر، محقق حوزوی گفت: فقه و حقوق از یکدیگر جدا نیستند و این خود سبب ایجاد مؤسسات مختلف در سطح کشور به ویژه شهر مقدس قم شده است.
وی ادامه داد: مؤسساتی که در زمینه فقه و حقوق تأسیس شدند در مباحث مختلفی همانند اجتماعی، فرهنگی و حکومتی به پژوهش و تحقق میپردازند و در برخی مواقع این مؤسسات هم سو با دیگر مؤسسات فقه و اصول هستند.
حجتالاسلام مباشر با بیان اینکه پاسخگویی به مسائل دینی بر عهده حوزههای علمیه است، بیان داشت: حوزههای علمیه باید با برگزاری کرسیها علمی مسائل روز و نیازهای مردم را شناسایی و پاسخگوی آنها باشند.
وی افزود: در مدرسه خاتمالاوصیا افزونبر بحث درباره مسائل فقهی و اصولی نشستهایی در موضوعات مختلف برگزار میشود و این خود سبب پژوهش و بررسی درباره طرحهای ارائه شده است.
براساس این گزارش در ادامه این مراسم دکتر محمود حکمتنیا، معاون پژوهش پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به ایراد سخن پرداخت و گفت: مالکیت فکری سبب میشود مخترعان به دنبال نیازهای مردم بوده، علم خود را پنهان نکرده و قدرت رقابت میان محققان ایجاد میشود.
وی افزود: ساله گذشته در جهان بیش از 1 میلیون و سیصد هزار اختراع در جهان ثبت شد که سهم کشور ما در این تعداد 4 هزار و پانصد بود این در حالی است که یک شرکت خودروسازی حدود 10هزار اختراع در صف دارد.
معاون پژوهش پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه موضوع مالکیت فکری تکوینی است نه ذهنی، خاطرنشان کرد: موضوع مالکیت فکری ممنوعیت کپی برداری از اختراعات دیگران است و این برای کشورهایی که در خط تولید نیستند بسیار خطرناک است.
وی ادامه داد: مالکیت فیزیکی تنها به دنبال ثروت اندوزی است ولی مالکیت معنوی به دنبال منع کردن تولید محصول ثبت شده است که این برای کشورهایی که به مرز تولید نرسیدهاند بسیار خطرناک است./993/پ202/پ