دانشیار دانشگاه تهران:
امام خمینی حکومت را فلسفه عملی فقه میدانست
خبرگزاری رسا ـ دکتر مصطفی ملکوتیان، دانشیار دانشگاه تهران در نشست تخصصی دومین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به تبیین مبانی اسلامی در ایجاد یک الگوی سیاسی اسلامی پرداخت و گفت: حضرت امام خمینی(ره) رعایت اصول اسلام را در تمام زمینههای سیاسی لازم میداند و حکومت را فلسفه عملی فقه میداند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر مصطفی ملکوتیان، دانشیار دانشگاه تهران در نشست تخصصی دومین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با ارائه مقاله خود با عنوان «انقلاب اسلامی و پیشرفت در حوزه سیاسی» در توصیف نگاه سیاسی حضرت امام خمینی ره عنوان داشت: حضرت امام سیاست را به الهی، شیطانی و حیوانی تقسیم میکند و سیاست شیطانی را همان خدعه و فریب میداند و سیاست با نگاه تک بعدی مادی را رد می کند. سیاست الهی یا اسلامی میخواهد هم نیازهای اخروی و هم نیاز دینوی را فراهم کند و هدف آن قرب الهی است.
وی افزود: حضرت امام خمینی(ره) رعایت اصول اسلام را در تمام زمینه های سیاسی لازم می داند و حکومت را فلسفه عملی فقه می داند.
ملکوتیان در مقایسه آرمان انقلاب های دنیا با انقلاب اسلامی ایران، با بیان این که آرمان انقلاب فرانسه، آزادی، آرمان انقلاب شوروی، برابری و آرمان انقلابهای کشورهای تحت سلطه، استقلال خواهی است، عنوان داشت: انقلاب اسلامی به خاطر برخورداری از پشتوانه اسلام از آرمان جامعی برخوردار شده است به طوری که آزادی، برابری و استقلال را با هم دارد و این ناشی از جامعیت اسلام است، نه این که این آرمان ها را از دیگران به عاریت گرفته باشد و این جامعیت در آرمان موجب بازتاب آن به سایر کشور ها نیز شده است.
وی ادامه داد: در حوزه سیاست، انقلاب اسلامی با توجه به اصول تفکر اسلامی به ایجاد نظام دینی مردم سالاری انجامید که هم به فطرت خداجوی بشر و توجه به دستورات الهی متعهد است و هم به نقش مردم در سیاست ارج میگذارد به طوری که بر مبنای اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تمامی مقامات بالا را مردم بر میگزینند.
دانشیار دانشگاه تهران مردم سالاری دینی از جبنه های مختلف برتر از انواع دموکراسی غربی است در حالی که لیبرالیسم مبتنی بر انسان محوری است و بر منافع ملی تأکید دارد و به استعمار ختم می شود در مردم سالاری دینی خیر و منفعت همه انسان ها را در نظر دارد و انقلاب اسلامی پیشرفت سیاسی بر مبنای دین را پذیرفته و منشا الهام برای کشور های دیگر نیز شده است.
ملکوتیان با بیان این که انقلاب اسلامی توانست نسبت به سایر انقلاب ها با سرعت بیشتری بنیان حکومتی را پایه ریزی کند و ثبات بیش تری نیز داشته است اظهار داشت: انقلاب اسلامی با شعار نه غربی نه شرقی و مبارزه با کشورهای استعماری و وحدت بین کشور های اسلامی بنا نهاده شده است و در این 34 سال این شعارها را در عمل به خوبی نشان داده است.
وی با اشاره به این که انقلاب اسلامی مبارزه با نظم سلطه گرایانه در دستور سیاست خارجی قرار داده است، دستاورد های انقلاب اسلامی از نظر سیاسی را تشکیل نظام مردم سالار دینی، استقلال از سلطه جویان دنیا و بازتاب در سایر ملت ها دانست.
ملکوتیان در تبیین نقش سیاسی ایران در فروپاشی شوروی با تأکید بر این که ما دلایل مختلفی داریم که انقلاب اسلامی ایران یک نوع فروپاشی نرم افزاری را برای امپراطوری شرق رقم زده است بیان داشت: بنابر اسناد موجود، جمهوری اسلامی در جمهوری های جنوبی شوروی که مسلمان نشین هستند، تاثیر زیادی داشته است و اسنادی هم داریم که قبل از انتخاب گورباچف مردم در مرز های مسلمان نشین جنوبی شوروی گرایش هایی به انقلاب اسلامی ایران داشته اند.
دانشیار دانشگاه تهران با بیان این که انقلاب اسلامی الهام بخش مجاهدین افغانی شد، عنوان داشت: انقلاب اسلامی ایران بزرگترین الهام بخش گروه های هفت گانه اهل سنت و هشت گانه شیعه در افغانستان شد و افغانستان به زخم چرکین شوروی تبدیل شده بود به طوری که سربازانی که به داخل شوروی بر می گشتند گرایش های اسلامی را وارد کشورشان می کردند.
وی افزود: جای پای اصلی روس ها در کشور های جهان سوم، کمونیست ها بودند که با انتخاب گورباچف ما شاهد فروپاشی نهاد های کمونیستی در این کشور ها هستیم و امروز بیداری اسلامی در همین کشور ها نیز مشاهده می شود./959/ پ202/ع
ارسال نظرات