شورای نگهبان مسیر اجرای قانون است/ کاندیداها برای کسب رای مرتکب گناه نشوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله رضا استادی در خطبههای این هفته نماز عبادی سیاسی جمعه که در شبستان امام(ره) حرم حضرت معصومه برگزار شد، گفت: بعد از معرفی افراد از سوی شورای نگهبان همه باید تمکین کنند، کاندیداهای رد صلاحیت شده به سر و صدا و جار و جنجال نپردازند و خوراک برای دشمنان درست نکنند و در جایی دیگر تکلیف شرعی خود را انجام دهند.
امام جمعه قم ادامه داد: ممکن است افراد به یک کاندیدا علاقهمند باشد یا از یک کسی طرفداری کند، اما باید توجه داشت که به قانون پایبند بود و مسیر اجرای قانون شورای نگهبان است.
وی گفت: شورای نگهبان هر کس را معرفی کرد یعنی اینکه آن فرد شرایط اولی مانند التزام به نظام اسلامی و شیعه بودن را دارا است و به دنبال بیگانگان نیست، چند فقیه و چند حقوقدان تعدادی را به عنوان صالح معرفی میکنند و نباید افرادی که صلاحیت شان احراز نشده افراد تأیید صلاحیتشده را مورد بدگویی یا تخریب قرار دهند.
آیتالله استادی با بیان اینکه اگر درباره کاندیداهای تأییدشده از سوی شورای نگهبان زبان خود را حفظ نکنیم، دروغ و تهمت میشود و گناه محسوب میشود، خاطرنشان کرد: اگر ما برای رسیدن به هدف خود به گناه دست بزنیم بر خلاف اسلام است.
انتخابات امتحانی عمومی است
وی ادامه داد: انتخابات ما باید با اخلاق اسلامی باشد و الگو و سرمشق برای دیگرکشورها قرار گیرد، نباید به خاطر دنیای دیگران دین خود را بفروشیم، گاه گفته میشود که امیرالمؤمنین(ع) از معاویه بد میگفت اما این مقایسه اشتباه است و همچنین باید توجه داشت که امام علی(ع) تهمت نمیزد و دروغ نمیگفت.
امام جمعه قم تلاش برای رسیدن به مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح را با گناه ناروا و مخالف اسلام برشمرد و ادامه داد: رسانهها نیز توجه کنند که نباید درباره نامزدهای انتخاباتی بدگویی و تخریب کنند، رسانهها باید بیطرفی خود را حفظ کنند و اگر به دنبال حمایت هستند باید به بیان مزایای کاندیداهای مورد نظر بپردازند.
وی ادامه داد: کسی که احساس تکلیف کرده است نامزد شود دو روز که گذشت به تخریب رقیب نپردازد، زیرا ابتدا برای انجام وظیفه آمده است، نامزدهای انتخابات از بیتالمال برای تبلیغات مصرف نکنند و اگر هم از خودشان است باید تبلیغات به اندازه انجام دهد.
آیتالله استادی با تأکید بر اینکه نباید برای رأیگیری از خانمهای بدحجاب استفاده کرد، اظهار کرد: اگر کسی بخواهد با ارائه گناه رأی جمع کند، هر کس باشد مقبول نیست و در نهایت خود او نیز پشیمان میشود.
امام جمعه قم انتخابات را امتحان عمومی برای همه افراد جامعه خواند و ابراز کرد: وظیفه ما شرکت در انتخابات و تشویق دیگران به شرکت در این حماسه است تا یک مشارکت بالا و حداکثری در انتخابات شکل بگیرد.
باید به قانون ملتزم بود
وی با اشاره به اینکه نظام اسلامی به سمت اسلامی شدن پیش میرود، گفت: این نظام مشکلاتی دارد و این مشکلات باید اصلاح شود، اما باید توجه داشت وظیفه بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب شرکت در انتخابات است.
آیتالله استادی ادامه داد: باید کسی انتخاب شود که در آینده بیشتر و بهتر بتواند به مردم خدمت کند و مسیر انقلاب را پیش ببرد، اصلح کسی است که بیشتر متدینتر و کاراتر است و همچنین توجه به مسائل فرهنگی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه همه کارها به دست خداوند است، ابراز کرد: باید دعا کرد که خدای متعال دلها را به سوی کسی متمایل کند که بتواند کشور را اداره کند و در برابر دشمن ایستادگی کند و مشکلات اقتصادی را حل کند و در مسائل فرهنگی قدمهای بسیاری بردارد.
امام جمعه قم بیان کرد: باید بر اساس قانون عمل کرد، رهبر معظم انقلاب فرمودند که باید به قانون ملتزم بود، اگر چه که قانون هم دارای ضعفی باشد از بیقانونی بهتر است و باید کسی را انتخاب کرد که نقاط ضعف دولتهای قبل را نداشته باشد و نقاط قوت دیگری هم داشته باشد.
وی با بزرگداشت و تکریم میلاد ائمهای که در ماه رجب وجود دارد، گفت: باید توجه داشت که به گفتههای آنان توجه کنیم و تنها به برگزاری مراسم جشن و مراسم عزاداری برای آنان بسنده نکنیم بلکه مسیر اهلبیت(ع) را بپیماییم.
فساد در جامعه از گناهان کوچک شروع شده است
وی در خطبه اول نماز جمعه با تأکید بر اینکه سود و زیان در این دنیا ماندگار نیست، افزود: سود و زیان در آخرت ماندگار است و انسان باید توجه کند که در دنیا چه تجارتی انجام میدهد و نتیجه آن تجارت چیست.
امام جمعه قم با اشاره به اینکه قرآن کریم تجارت پرسود را ایمان در راه خدا و جهاد در راه او با اموال و جانها دانسته است، ابراز کرد: کسی که ایمان دارد باید رفتار و صحبت کردنش با دیگران تفاوت داشته باشد و در زندگی سالم ایمانی گناه وجود ندارد.
وی با ماه رجب را ماه عبادت، استغفار و توبه خواند و بیان کرد: انسان هر چه بیشتر بتواند به درگاه خداوند برود بسیار مناسب است اما باید توجه داشت اگر عبادت در این ماه ارزش بسیار دارد، گناه در این ماه دو برابر محسوب میشود.
آیتالله استادی با اشاره به اینکه باید حرمت ماههایی را که خداوند بزرگ داشته حفظ کرد، ادامه داد: باید توجه داشت که گناه نکردن بسیار بهتر از خیلی عبادات است، در روایتی ترک غیبت را محبوبتر از 10 هزار نماز مستحب دانستهاند.
وی ادامه داد: باید هم عبادت کرد و هم از گناه پرهیز کرد، فسادی که اکنون در جامعه وجود دارد از گناهان افراد شروع شده و به جامعه سرایت کرده است، باید وسایل گناه را از خانه دور کرد و زمینه گناه را از بین برد.
امام جمعه قم یکی از ثمرات نماز جمعه را تقوا خواند و اظهار کرد: بیدلیل نیست که خطیب نماز جمعه باید در خطبه اول و خطبه دوم باید تقوا را توصیه کنند، مردم با حضور در نماز جمعه و دوری کردن از زمینههای گناه تقوا را در خود محقق کنند./914/پ201/ج