فرهنگ مظلوم (15)؛
بیتوجهی به مباحث فرهنگ یک خطر راهبردی است
خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش حوزه علمیه خواهران بیتوجهی به مقوله فرهنگ را یک خطر راهبردی دانست و گفت: رفع مشکلات اقتصادی با اولویت دادن به مباحث فرهنگی امکانپذیر است.
حجتالاسلام سیدمهدی حسینی، معاون آموزش حوزه علمیه خواهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان اینکه نان و آب با فرهنگ گره خورده است و آن را نمیتوان از فرهنگ جدا کرد، علت فقر را ناشی از فرهنگ دانست و تلازم بین فقر و فرهنگ را مورد بررسی قرار داد.
وی با اشاره به تعیین شعار امسال به نام حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب، اهمیت این نامگذاری را به واسطه مشکلات اقتصادی جامعه عنوان و اظهار کرد: وقتی ارزش پول کشور یک سوم سال گذشته میشود، این امر به فرهنگ و هویت ملی که خود یکی از شاخصههای فرهنگ است، ضربه میزند.
رفع مشکلات اقتصادی با اولویت دادن به مباحث فرهنگی
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران تمرکز بر بحث سبک زندگی اسلامی را مورد تأکید قرار داد و افزود: اقتصاد مقوله بسیار مهمی است اما به این معنی نیست که از بحث فرهنگ غفلت شود، اگر به مباحث فرهنگی اولویت داده شود، چه بسا مشکلات اقتصادی جدی وجود نداشته باشد.
وی افزود: اگر حرص، طمع و احتکار در بازار، تجارت و اقتصاد وارد نشود، وضعیت اقتصاد بهتر میشود، متأسفانه دوستان اهمیت کمتری به مقوله فرهنگ میدهند و این یک خطر راهبردی است و بیتوجهی به بحث فرهنگ و کنار زدن فرهنگ به بهانه اولویت داشتن اقتصاد صحیح نیست.
حجتالاسلام حسینی اصلاح وضعیت اقتصادی را منوط به اصلاح فرهنگ کار، مسؤولیتپذیری، صداقت و امانتداری دانست و تصریح کرد: مباحث فرهنگی مجموعه در هم تنیدهای است که اگر به هر کدام بیتوجهی شود بخش قابل توجهی از کشور آسیب میبیند، باید توازن حتما رعایت شود.
فرهنگ کار و ارزش کار و کارگر در کشور تبیین شود
وی با اشاره به برنامه مناظره روز چهارشنبه که به مباحث فرهنگی اختصاص دارد، مهمترین سؤال خود را از چگونگی تبیین فرهنگ کار و ارزش کار و کارگر در کشور پرسید و گفت: کار و کارگر در کشور شاخص رشد هستند و هر کشوری که رشد کرده به این مسائل اهمیت داده است.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران یادآور شد: سرمایه و سرمایهداری عیب نیست، اما متأسفانه در فرهنگ ما به عیب تبدیل شده است، اگر سرمایهدار با سرمایهاش کارآفرینی نکند، امکان تولید وجود نخواهد داشت و چگونه کار، کارگر و سرمایه ارزش پیدا کند.
وی ادامه داد: کاندیداهای انتخابات در این فرصت کوتاه باقیمانده به طور شفاف توانمندیهای خود را برای مردم تبیین کنند که البته این امر نیازمند گفتوگوی آزادتر با مردم است و طرح سؤالات اساسی که بدون تعارف کاندیداها را به چالش بکشد و گذرا از مسائل عبور نکنند تا در زمینههای که توانایی ندارند به خوبی مشخص شود.
حجتالاسلام حسینی بر ارتباط تنگاتنگ نامزدهای انتخاباتی با حوزههای علمیه و مراجع تقلید تأکید کرد و افزود: مرجعیت دینی مردم در یک کشور شیعه با مراجع تقلید است، باید جایگاه مراجع و حوزههای دینی به درستی شناخته شده و از ظرفیت حوزههای علمیه برای ساختن کشور استفاده شود.
مسؤولان و مردم برای تحقق حماسه سیاسی تلاش کنند
وی در بخش دیگری از سخنان خود فضای انتخاباتی کشور را متناسب با تحقق حماسه سیاسی ندانست و ابراز کرد: شور انتخاباتی هنوز آنطور که باید و شایسته و مناسب حماسه سیاسی است ایجاد نشده است، به نظر میرسد همه مجموعهها و دستگاهها باید دست به دست هم دهند و برای تحقق این مهم کمک کنند.
معاون آموزش حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه چشم جهان پس از چند سال چالشهای سیاسی به جمهوری اسلامی ایران دوخته شده است، ابراز امیدواری کرد که حوزههای علمیه، مردم و مسؤولان برای تحقق حماسه سیاسی مدنظر رهبر معظم انقلاب تلاش کنند./920/ت302/ن
ارسال نظرات