هیچ سیاستمداری در عالم مانند امام و رهبری دنیاگریز نیست
حجتالاسلام علی احمد پناهی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت امام (ره) را مرد کامل الهی دانست و گفت: اگر در روایات است که انسان الهی دارای ویژگیهای چون اخلاص و خداپرستی است، بنیانگذار انقلاب اسلامی مصداق واقعی یک رجل دینی و الهی بود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم ویژگیهای امام (ره) و شاگرد بزرگش، مقام معظم رهبری را احصاء کنیم، زمان زیادی لازم است تا به کنه وجود این چنین افراد خودساخته و باتقوا پی برد.
انجام وظیفه دینی
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: امام (ره) به دنبال وظیفهشناسی بود و فقط خدا را فصل الخطاب کارهای خود قرار داده بود و هیچگاه در انجام وظیفه کوتاهی نمیکرد.
وی افزود: این ثبات شخصیت و بزرگی روح است که انسان متصل به حقیقت عالم میشود و از کسی جز خدا ترسی ندارد و برای انجام وظیفه الهی هر کاری را انجام میدهد، هر چند برایش ضرر جانی داشته باشد.
امام(ره) و قصد قربت
حجتالاسلام پناهی، قصد قربت امام(ره) و مقام معظم رهبری را از شاخصههای اصلی این دو بزرگوار برشمرد و ابراز داشت: امام برای رضای خدا قیام کرد و در حادثه پانزده خرداد نیز به محض مشاهده دستاندازی شاه به حرمت اسلام و احکام اسلامی، با نیت الهی و طلب رضای او قیام کرد.
وی تأکید کرد: حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری از یک شجره واحد هستند ، دنیا گریزی و دوری از مطامع دنیوی از خصوصیات منحصر به فرد امام(ره) و خلف شایسته او است.
میل به پیشرفت اسلام
عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار داشت: حضرت امام (ره) یک حقیقتی بود که همواره به پیشرفت جامعه اسلامی میاندیشید و اگر دارای موقعیت خاصی در بین مردم جامعه و جهان بود، در او هیچگونه انگیزه ریاست طلبی نبود، همچنانکه در رهبری انقلاب نیز قصه به همین صورت است.
وی ادامه داد: خدا به امام (ره) چنان بینشی داده بود که فقط به فکر پیاده شدن احکام دین اسلام بود و در راین راه عمر خود را صرف کرد، زندگی امام(ره) ادامه زندگی و منش معصومین(ع) بود.
امام(ه) و احیای ارزشهای دینی
این کارشناس حوزوی تصریح کرد: اگر امام (ره) بدون ترس و وحشت از نظام حاکم، وارد مدرسه فیضیه میشود و در مقابل حکومت مقتدر شاه سخنرانی میکند، همه به خاطر احیای ارزشهای دینی است.
وی افزود: از ویژگیهای دیگر امام(ره) این بود که در اوج قدرت و محبوبیتی که داشت، دارای معنویت منحصر به فردی بود، کدام سیاسی را در دنیا میتوان شناخت که مانند حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری چنین مهذب و دنیا گریز باشد.
تدبیر و توسل در مملکتداری
وی در پایان گفت: سفیر شوروی بعد از زیارت امام(ره) از معنویت او تعجب میکند و این را حقیقتی بیبدیل در جهان سیاست میداند، باید افتخار کنیم که ما در کشورمان، رهبری داریم که راه امام(ره) را زنده نگاه داشته است و مانند آن امام سفر کرده، با تدبیر و توسل، مملکت را در مسیر اسلام ناب زنده نگاه داشته است./978/ت302/ن