۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۸
کد خبر: ۱۷۰۰۸۳
سیدمحمد غرضی:

مخالف مذاکره با آمریکا هستم/ هر دولتی سرکار آید باید یارانه پرداخت کند

خبرگزاری رسا ـ کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه رؤسای جمهور پیشین در اداره کشور مقصرند، برنامه‌ریزی در کشور را با وضعیت فعلی امکان‌پذیر ندانست و از علمای قم خواست در برابر تصمیم‌های دولت‌های متورم بایستند.
محمد غرضي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سیدمحمد غرضی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه‌ای به سؤالات سه کارشناس سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شبکه چهار سیما پاسخ گفت و از دولت خود به عنوان دولتی ضد تورم نام برد و شعار آن را توسعه جمهوریت و توسعه اسلامیت عنوان کرد.

 

وی در پاسخ به این سؤال که اصلی‌ترین شعارهایتان در زمینه اقتصاد است آیا مدلی فکری شما مبتنی بر اندیشه‌های بومی است یا ترکیبی از تجربه‌های کشورهای دیگر است و نسبت آن با الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت چیست، گفت: من شعارم، شعار یک دولت ضد تورم است.

 

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت‌ها به جای اینکه نسل مردم را اداره کنند آمده‌اند گروه‌های اطراف خودشان را اداره کرده‌اند، این همه رانت و مشکل کشور را به اینجا رسانده است، اگر مردم بخواهند ضابطه‌ای برای اداره کشور داشته باشند، باید دولت متعهد شود که من خیلی خوب، مسلمان و متعهد هستم.

 

دولت باید دست کسانی که در جیب فقرا می‌رود قطع کند

 

وی افزود: باید دولتی مورد تأیید قرار بیگرد و نسل جوان به کسانی رأی دهند که آنها باید متعهد شوند جیب فقرا به نفع جیب اغنیا خالی نشود و دست کسانی که در جیب فقرا می‌رود قطع شود؛ اصلی‌ترین مطلب در اداره اقتصاد است، دولت من دولتی است که اگر مردم به آن رأی دهند در مقابل همه این گرفتاری‌هایی که دولت‌ها گذشته برای مردم درست کرده‌اند مقاومت می‌کند.

 

غرضی در پاسخ به این سؤال که بارزترین مشکل در حوزه فرهنگ چیست و چه راهکاری برای رفع آن دارد به بیان اولویت‌های فرهنگی خود پرداخت و ابراز کرد: حکومت هر وقت بخشی به مسائل نگاه کرد هم در اداره مسائل شکست خورد و هم در اداره آن بخش؛ تفاوت ذهنیت من با ذهنیت حکومت‌های گذشته در همین نکته نهفته است.

 

وی با بیان اینکه تعریف فرهنگ را مسقتل از جامعه تصویر می‌کند و فرهنگی را تعریف می‌کند که از متن جامعه برخواسته نیست، گفت: فرهنگ جامعه آن چیزی است که در طول هزاران سال مردم با زندگی خود اجین کرده‌اند و از طریق آن بر مشکلات زندگی فائق آمده‌اند.

 

مردم برای حفظ فرهنگ به دولت ضد تورم رأی دهند

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برخی تصور می‌کنند فرهنگ آن چیزی است که چهار نفر فلسفه ببفاند، شعر بگویند و مقاله بنویسند، این فرهنگ را در برابر ملت ایران و تمام ملت‌های مسلمان شکست خورده دانست و اظهار کرد: این فرهنگ برگرفته از فرهنگ غرب است؛ آنها با یک فرهنگ‌های تزریقی وارد می‌شوند تا مردم را تابع خود کنند.

 

وی گفت: ملت‌های مسلمان هیچ فرهنگی را که ناشی از غرب و شرق باشد و با متن زندگی مردم تعامل نکند نمی‌پذیرند، فرهنگ زاییده زندگی مردم است، مردم ایران با قبول اسلام و توحید، آمده‌اند براساس آن هزاران سال زندگی کنند و دشمنان خارجی را با همین فرهنگ مغلوب کرده‌اند.

 

غرضی با بیان اینکه فرهنگ را باید مقوله زندگی دانست، افزود: جوانان بدانند اگر می‌خواهند زندگی کنند و فرهنگ خود را نگه دارند باید به دولتی رأی دهند که در آن دولت تورم نباشد، وقتی تورم نباشد تولید شکل می‌گیرد، وقتی تولید شکل بگیرد، حتما اشتغال فعال می‌شود، وقتی اشتغال فعال ‌شود، جوان سر سفره پدر و مادر نخواهد بود.

 

وی تأکید کرد: اگر بخواهیم فرهنگ جوانان سامان پیدا کند، باید آنان را به اشتغال فعال مشغول کنیم نه به کلام‌هایی که ضرر و زیان دارد، این همه موسیقی‌های مختلف در داخل کشور هر روز می‌آید و می‌رود و این صد و پنجاه سال اخیر انواع و اقسام فیلم، موسیقی، روش‌های تخریبی آمده و عمرش کوتاه بوده و رفته است و جوان‌های ما را اغفال کرده‌اند.

 

این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه عمر فرهنگ‌هایی که از بطن مردم جدا شده،‌کوتاه بوده است، ادامه داد: جوان‌هایی که با یک شعار فرهنگی، سیاسی و حزبی جذب شده‌اند، دوام پیدا نکرده‌اند، می‌گویند برای جوان‌ها می‌خواهید چه کار کنید می‌گویند برای جوان‌ها تصمیم نمی‌گیریم، ‌دولتی را به وجود می‌آورم که پدرش اشتغال و تکنولوژی فعال باشد.

 

سیاست انعکاس استعداد ملت‌ها است

 

وی در بخش دیگری از این برنامه در پاسخ به این سؤال که مولفه‌های تعریف شده در سیاست خارجی کشور چگونه است، تعریف سیاست را انعکاس استعداد ملت‌ها عنوان و اظهار کرد: تعاریف دیگر از سیاست رنگ باخته است؛ انعکاس استعداد ملت سیاست می‌شود، اگر دولت انعکاس استعداد ملت باشد در سیاست داخلی و خارجی موفق می‌شود و اگر بخواهد پشت درهای بسته عمل کند در سیاست داخلی و خارجی شکست می‌خورد.

 

غرضی گفت: من توسعه جمهوریت می‌دهم؛ در اختیار دولت هست که بتواند استاندارها را نسخ کند، در جمهوری اسلامی ایران اتفاق بدی افتاد و آن این بود که ظرف سی و سه سال 330 استاندار عوض شده است یعنی هر سال 10 استاندار تغییر کرده و هر دولتی آمده اگر استاندار همراه او نبوده اخراجش کرده است، از این‌رو غیر از تهران و چهار استان بزرگ دیگر، بقیه کشور نتوانسته‌اند رشد کنند و استعدادها به تهران آمده‌اند.

 

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاست من در امور داخلی آن است که حتما جمهوریت را توسعه دهم، بیان کرد: اعلام کرده‌ام که استاندار را مردم انتخاب کنند اگر یک استانداری موجه بود و رأی مردم را به دست آورند، دولتم او را به عنوان استاندار انتخاب می‌کند و متعهد می‌شود تا پابرجا باشد، او را تغییر ندهد.

 

تغییر استاندارها جمهوریت را تخریب می‌کند

 

وی با اشاره به اینکه برخی از این استان‌ها ظرف این سی و سه سال 21 استاندار را عوض کرده‌اند و داخل خود دولت‌ها گروه‌های سیاسی به جان هم می‌افتادند تا این استاندار را عوض می‌کردند و این جمهوریت را تخریب می‌کند، اعتبار جمهوریت را به رفتار صحیح با مردم دانست.

 

غرضی تصریح کرد: ما باید 30 تهران در کل کشور داشته باشیم، تهران بسیار بزرگ شده است و کارتن خواب دارد، این شهر که ام القرا است چه شهری است که باید کارتن خواب داشته باشد، برای اینکه سیاستمان درست نیست فردی را از فلان روستا می‌آوریم در تهران فعالیتی می‌کند و به سن 50 سال که می‌رسد کارتن خواب می‌شود.

 

وی گفت: در سیاست داخلی هرکس رأی بیاورد از هر گروهی که باید تنها 70 درصد رأی مردم را بیاورد می‌تواند کشور را اداره کند؛ شما فرهنگ را متخذ از تصمیم مردم بگیرید، فرهنگ سیاسی متخذ از تصمیم مردم باشد، اگر چنین اتفاقی افتاد تمام اختیارات ریاست جمهوری را که خلاف قانون اساسی نباشد به استاندار منتقل می‌کنم.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری برای تکمیل سخنان خود در این حوزه از قم به عنوان استانی که بارها شاهد تغییر استاندار خود بوده است، نام برد و ابراز کرد: می‌گویند برخی وقت‌ها استاندار به آنجا می‌رود تلفن می‌زنند و می‌گویند بیا، ‌مدت مدیدی استاندار است اما از خدمت معزول است.

 

اسرائیل را کشور نمی‌دانم بلکه یک پادگان می‌دانم

 

وی همچنین به سیاست خارجی دولت خود اشاره کرد و با بیان اینکه ما با آمریکایی‌ها درگیر هستیم، اما با هیچ کشوری جنگ و دعوا نداریم، گفت: اگرچه اسرائیل را کشور نمی‌دانم بلکه یک پادگان می‌دانم، اما 300 سال است به هیچ کشوری حمله نکرده‌ایم و همه سیاستمداران اروپایی و آمریکایی نیز می‌گویند که ایران کشوری آرام است.

 

غرضی افزود: ما می‌گویم نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی و آمریکایی‌ها با این کلمه سازگار نمی‌شوند، من مخالف مذاکره با آمریکا هستم؛ مصدق به آمریکا رفت و مذاکره کرد و هنوز پایش به ایران نرسیده بود کودتا کردند، ملت ایران 30 سال مقاومت کرد و تمام نوامیس آمریکا را در خاورمیانه از بین برد.

 

وی گفت: ما یک درصد جمعیت جهان هستیم، پانزده درصد منابع جهان در اختیار ما است، آمریکایی‌ها ذهنیتشان این است که هر منبع در جهان اعم از نیروی انسانی و منابع زیرزمینی باید در اختیار آنان باشد، چشمشان از ایران برداشته نمی‌شود، رفتند صدام را تحریک کردند و جنگ راه انداختند، صدام تنها نبود، اما جواب جنگ را دادیم و چیزی گیر آمریکایی‌ها نیامد.

 

سیاست ایران ملی، تعاملی و مردمی است

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاست خارجی ما تعامل در میدان بازی، میدان عمل و میدان جنگ است و هیچ کس مذاکره خارج از دید مردم را قبول نمی‌کند، تأکید کرد: دیگر سیاست پشت میز نشینی شکست خورده و سیاست ایرانی پشت میزی نیست، بلکه یک سیاست ملی، تعاملی و مردمی است.

 

وی ادامه داد: باید محکم به ملت تکیه کنیم، ملت نمی‌پذیرد که با آمریکا سازش کنیم تا دو تا بشکه نفت بفروشیم که اگر می‌خواست این کار را بکند در طول تاریخ خود این همه حکومت‌ها را سرنگون نکرده بود، سیاست خارجی من تعامل با دشمن در میدان عمل است.

 

غرضی افزود: اگر آنها فکر می‌کنند که در سوریه موفق می‌شوند، اشتباه می‌کنند ما حدود مرزهای سیاسی جغرافیایی‌مان فراتر از مرزهای ایران رفته و حاشیه‌های بسیار قوی پیدا کرده‌ایم، آمریکا در خاورمیانه یک سری دولت دست نشانده دارد که آنها هم از او فرمان نمی‌گیرند.

 

آمریکا و اسرائیل جنگ با ایران را به همدیگر پاس می‌دهند

 

وی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل جنگ با ایران را به همدیگر پاس می‌دهند و کوچک‌ترین حرکتی نمی‌توانند بکنند، گفت: اگر بر محور اقتصاد محکم بایستیم دشمن خودش به عقب می‌رود، سیاست خارجی انعکاس استعداد داخلی است، استعداد داخلی را قوی کن سیاست خارجی پیروز می‌شود.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که ارزیابی شما از هدفمندی یارانه‌ها در فاز اول چیست و در دولت شما فاز دوم چگونه اجرا می‌شود، نحوه حمایت از مردم نقدی خواهد بود یا روش‌های دیگر را در نظر دارید، توضیح داد: دفعه اولی نیست که یارانه پرداخت می‌شود، در دولت‌های قبل وقتی وزیر نفت بودم قیمت بنزین یک تومان را به سه تومان افزایش دادیم، دو تومان را به فقرا دادیم اما هیچ اتفاقی در کشور نیفتاد.

 

وی با بیان اینکه با پرداخت این یارانه‌ها معاش فقرا را تأمین کردیم، گفت: باید این قیمت‌ها به سرحد مقصود برسد، باید به گونه‌ای عمل شود که به بخش‌های دیگر آسیب نرساند، اگر کشور را بخشی اداره کنیم آن از بین می‌برد، این‌که بیاییم با تزریق پول دهک‌های پایین را نجات دهیم، تورم سرسام‌آور بالا می‌رود.

 

غرضی با اشاره به اینکه اگر تولید به اندازه کافی نداشته باشیم تورم ایجاد می‌شود، گفت: باید ترمز تورم را بکشیم، تولید و اشتغال را فعال کنیم و دست در جیب فقرا نکنیم، بعد جوان‌ها را در راه اشتغال تکنیکی فنی راهی میدان نبرد زندگی کنیم تا نیازهای خودمان را در داخل تولید کنیم.

 

هر دولتی که بر سر کار آید باید یارانه پرداخت کند

 

وی با بیان اینکه دولت‌ها تصورشان این است که اگر یک بخشی را کمک کنند مسأله حل می‌شود در حالی که اگر بخشی کمک شد گرفتاری‌اش بیشتر می‌شود، باید ترمز تورم را کشید و تولید را فعال کرد، گفت: براساس استعداد داخلی ابتدا شرایط فقرا و جمعیت‌های حقوق بگیر را تثبیت می‌کنم تا به اینها آسیب نرسد و در زندگی متعرض ما نشوند.

 

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آنچه امروز پرداخت می‌شود مصوبه دولت است و تأیید قانونی دارد و هر دولتی که بیاید باید آن را پرداخت کند؛ در دولت بنده اگر رأی آوردم به اندازه درآمدم هزینه می‌کنم و بیش از درآمدم هزینه نمی‌کنم تا اینکه استقرار پیدا کند.

 

وی تأکید کرد: اگر 55 میلیون رأی پای صندوق بیاید و منطق شما را فقرا بپذیرند و قبول کنند، دولت‌هایی که از این به بعد تا هزار سال دیگر تشکیل می‌شود نباید متورم باشد، اما اگر یک رأی 20 یا 30 میلیون آمد و عده بسیاری پای صندوق نیامدند دولت‌های متورم می‌آیند و وضع بدتر از این می‌شود.

 

علمای قم در برابر تصمیم‌های دولت‌های متورم بایستند

 

غرضی با بیان اینکه صدا و سیما باید این منطق را به درون جامعه و در بین شخصیت‌های معتبر ببرد و از آنها بخواهد که به دولت‌های متورم رأی ندهند، از مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، قوه قضائیه، فقها و علمای قم خواست تا در برابر تصمیم‌های دولت‌های متورم بایستند.

 

وی با اشاره به فتنه سال 88 که براساس آن فتنه‌گران پولی ملی را که بر آن عکس امام نقش بسته بود، زیر پا کردند، اسراف میلیاردها تومان پول خواند و گفت: چرا باید دولت‌ها مجوز چاپ اسکناس پیدا کنند، الآن هزینه تولید پول از ارزش آن بالاتر رفته است، مناسب است این منطق را به صورت شرعی، عرفی و قانونی و طلب ملت از دولت‌ها جا بیندازید که دولتی که می‌خواهد با تورم مبارزه کند مردم منطقش را بپذیرند.

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر اکثر مردم به کسی رأی دادند، می‌شود کشور را اداره کرد، اما با رأی کم دولت اداره نمی‌شود، نه این دولت بلکه هیچ دولتی را نمی‌توان اداره کرد؛ وقتی تعداد آرا کم باشد مخالفان بر شما چیره می‌شوند و هیچ کاری نمی‌توان کرد، اینجا سیاست، فرهنگ و اقتصاد یکی می‌شود و یک حاکمیتی که متن مردم قبولش داشته باشد، تا اگر عده‌ای ناراضی شوند بگوید مردم قبول کردند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سؤال که در ماه‌های اخیر بحث عدم تخصیص ارز مرجع به دارو و تجهیزات پزشکی دغدغه اصلی بیماران و حوزه سلامت و درمان شده است، چه برنامه‌ای برای رفع این مشکل دارید و این موضوع را با واقعیت‌های اختصاصی جامعه چگونه تطبیق خواهید داد، گفت: این مصداق در جامعه منبسط شده است.

 

رؤسای جمهور پیشین در اداره کشور مقصرند

 

غرضی توضیح داد: دارو با جان مردم سر و کار دارد و علت اینکه در متن صدا و سیما و دولت و مجلس آمده به سبب اهمیت آن است، اما چه تعداد زیادی از مردم که درآمدشان کفایت زندگی‌شان را نمی‌کند و از اینکه به پزشک بروند مأیوس می‌شوند و چه تعداد از کارخانه‌هایی که نتوانستند مواد اولیه وارد کنند و کارگرانشان را اخراج کرده‌اند.

 

این وزیر نفت در دولت سازندگی اظهار کرد: مردم ایران با زحمت باید ساعت‌ها در صف بایستند تا داروهای مورد نیازشان را از هلال احمر تهیه کنند، اگر 50 میلیون دلار را خیرخواهی آورد و امروز مشکل این بخش حل شد باز فردا مشکل پیش‌رو است، اگر بخواهیم از طریق بخشی به کسی دلار هزار تومانی و به دیگری دلار دو هزار تومانی بدهیم مشکل رانت به وجود می‌آید.

 

وی با بیان اینکه هر چهار رییس جمهور پیشین را افراد خوبی می‌داند اما معتقد است که در اداره کشور قاصر و بعضا مقصر هستند، گفت: آنها فکر می‌کنند اگر به گروهی وام ارزان دهند کار مناسبی کرده‌اند در حالی که فرد وام ارزان را می‌گیرد و در بازار گران می‌فروشد.

 

امکان برنامه‌ریزی در کشور با شرایط فعلی وجود ندارد

 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه در این شرایط تمام سعی خود را می‌کند که از رانتخواری و باج‌خواهی گروه‌هایی که حداقل صد سال بر بازار دارو مسلط هستند جلوگیری کند، امکان برنامه‌ریزی در کشور را با وضعیت فعلی وجود ندارد.

 

وی در پاسخ به سؤالی دیگر که پرسیده بود در ادامه سیاست‌ها و برنامه‌ها سه سطح برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت وجود دارد، برای استمرار این برنامه‌ها و هماهنگی آنها برنامه‌ شما چیست، عملکرد دو کشور ترکیه و مالزی را در این حوزه مثال زد و با بیان اینکه آنان براساس طرح‌های زمان‌بر و یا کوتاه مدت برنامه‌ریزی می‌کنند، گفت: در کشور ایران به سبب اینکه هر روز ارزش پول ملی از بین رفته است، دولت‌ها هر روز با گرفتاری روبه‌رو هستند.

 

غرضی کنترل پولی و مالی را مسأله اصلی دانست و گفت: نمی‌توان کشور را بدون برنامه‌ریزی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت اداره کرد، چاره‌ای نداریم جز اینکه محکم بر این اساس بایستیم؛ اگر روی کاغذ 500 متر هم برنامه بیاورید فردا که در دولت می‌نشینید مشکلات روزانه به شما مسلط می‌شود و توان فکر کردن و برنامه‌ریزی کردن را ندارید.

 

وی تصریح کرد: بورس در کشور راه افتاده و روزانه ارزش آن بالا رفته است و ما افتخار کردیم، در حالی که بالا رفتن بورس به سبب آن بود که شرکت‌هایی که متکی به تجهیزات بودند مانند ایران خودرو تجدید ارزش می‌کنند و ارزش آن بالا می‌رود و وقتی ارزش بالا رفت سود می‌دهند در حالی که ارزش بالا نرفته بلکه تورم بالا رفته است و وقتی سود می‌دهند باز به تورم کمک می‌کنند چراکه در قبالش تولیدی نیست.

 

افزایش قیمت مسکن به واسطه بالا رفتن قیمت نفت است

 

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که نظر شما درباره طرح مسکن مهر و ادامه آن چیست و برای کنترل قیمت مسکن چه طرحی دارید، گفت: میزان الحراره بالا رفتن قیمت مسکن به دو چیز بستگی دارد، وقتی درآمد نفتی بالا می‌رود و تورم ایجاد می‌شود قیمت مسکن بالا می‌رود.

 

وی ادامه داد: مردم می‌خواهند سرمایه خود را حفظ کنند و در هیچ‌کدام از سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی حتی خرید دلار و سکه تورمش مثل زمین و مسکن نیست، مردم می‌دانند دولت‌ها نمی‌توانند کشور را اداره کنند مجبورند تزریق دلار و ریال کنند و این دلیل اصلی تورم است.

 

غرضی با بیان اینکه مسکن یک واجب اجتماعی است و همه نمی‌توانند مشکل مسکن را حل کنند، گفت: این دولت گفت بانک‌ها را خالی کنیم و مسکن بسازیم، انبوه مسکن تولید کردند انبوه‌سازان را آوردند، زمین و پول دادند و کمک کردند تا مسکن ساخته شود؛ اینکه سرمایه بانک‌ها در بانک مسکن تبدیل به مسکن مهر شده اشتغال ایجاد کرده اما به جای اینکه ضد تورم باشد تورم‌زا شده است.

 

وی با تأکید بر این سخن خود که هر وقت کشور را بخشی اداره کنید با تورم همه چیز روبه‌رو می‌شوید، اظهار کرد: دو شعار دارم توسعه جمهوریت و توسعه اسلامیت، توسعه جمهوریت یعنی مردم خود تصمیم بگیرند و بعد مجریان در اختیار مردم باشند، توسعه اسلامیت یعنی هیچ دولتی در این کشور دیگر نتواند دست در جیب فقرا کرده و با تورم زندگی کند، بلکه باید به دنبال اشتغال و معاش مردم برود تا زندگی تداوم پیدا کند./920/ز502/ج

ارسال نظرات