تجمل گرایی سبب ایجاد پرخاشگری و بی صبری در جامعه میشود
حجتالاسلام محمد رضا حاتمی، مدیر دفتر تربیتی جامعه مصطفی العالم(ص)، در تبیین رابطه میان پرخاشگری و دنیای مدرن کنونی و دخیل بودن دغدغه های شغلی و اجتماعی در بروز آن در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: اگر کسی خواسته و آرزوهایی داشته باشد که نتواند به آنها دست پیدا کند، این امر سبب بروز پرخاشگری در فرد و در کل میان جامعه خواهد شد.
وی در ادامه افزود: یعنی در حقیقت این آرزوها یک سری نیاز های کاذب مطابق با دنیای امروزی و مطابق با پیشرفتهای دنیای مدرن در فرد ایجاد خواهد کرد که نیاز های واقعی او نیستند، و فرد نمیتواند به این سادگی بدان دست پیدا کند، از این رو این امر به واسطه تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی سبب ایجاد پرخاشگری و بی صبری در میان جامعه خواهد شد.
مدیر دفتر تربیتی جامعه المصطفی العالمیة(ص) در بیان علل و عوامل بروز پرخاشگری و بی صبری در میان افراد جامعه اظهار داشت: علت پرخاشگری میتواند چند موضوع باشد، ابتدا اینکه ممکن است افرادی از نظر فیزیکی، بدنشان تحلیل رفته و دارای بنیه ای کم باشند و خون رسانی به مغزشان کم باشد و دچار پرخاشگری و عصبانیت میشوند.
پایمال شدن حق و حقوق افراد زمینه ساز بروز پرخاشگری
وی ابراز داشت: دوم اینکه کسانی دچار پرخاشگری و بی صبری میشوند که احساس کنند در موضوعی حق و حقوق آنها پایمال شده است و سوم اینکه انسانهایی که در مواقعی مورد تمسخر دیگران مواجه میشوند، این اتفاق زمینه های بروز و آشکار شدن حالت پرخاشگری و عصبانیت در میان آنان خواهد شد.
این کارشناس مذهبی همچنین تصریح کرد: یکی دیگر از عواملی که سبب پرخاشگری و بی صبری در میان جامعه میشود بروز و ایجاد احساس بی توجهی اعضای جامعه نسبت به یک شخص است، در واقع یعنی اگر شخصی احساس کند که مورد توجه و محبت دیگران قرار نمیگیرد، به مرور زمینه های پرخاشگری و بی صبری در او ایجاد خواهد شد.
داشتن ذهنیت نادرست نسبت به رفتار دیگران از عوامل ایجاد پرخاشگری
حجتالاسلام حاتمی با اشاره به ایجاد ذهنیت و برچسب غلط نسبت به رفتارهای دیگران، آن را به عنوان عاملی دیگر در ایجاد پرخاشگری معرفی کرده و بیان داشت: بعضاً ما به واسطه داشتن همین ذهنیت نادرست نسبت به رفتارها و گفتار دیگران و نیز منفی دانستن آنها نسبت به خود و تصمیم گیری و قضاوت بر مبنای آن، سبب ایجاد زمینه های پرخاشگری و عصبانیت را فراهم خواهیم کرد.
این استاد حوزه در بیان راهکارهای ارائه شده از سوی آیات و روایات در زمینه دوری از پرخاشگری، ابراز داشت: در روایات معمولاً از فرو بردن خشم بسیار یاد شده است و در این راستا راهکارهایی را نیز در روایات مشاهده میکنیم، به طور مثال در روایات آمده است، اگر فردی عصبانی شد به منظور فرو بردن خشم خود تغییر مکان دهد، و یا در مرحله دیگر تغییر وضعیت داده و به طور مثال اگر ایستاده بود بنشیند و همچنین در مرحله دیگر توصیه به تغییر در رفتار همچون نوشیدن یک لیوان آب و یا مشغول به ذکر گفتن میکند.
تجمل گرایی عامل ایجاد پرخاشگری و بی صبری در جامعه
مدیر دفتر تربیتی جامعه المصطفی العالمیة(ص) با اشاره به رابطه میان پرخاشگری و مشکلات مالی و تجمل گرایی بیان داشت: تجمل گرایی سبب ایجاد بروز برخی از نیاز های کاذب در میان جامعه خواهد شد که در حقیقت این نیازها جزء نیاز های واقعی جامعه نیستند و از آنجایی که اکثر افراد جامعه توانایی دست یابی بدان را ندارند از این رو این امر سبب عدم ارضای نیاز غیر واقعی و واقعی و در نهایت بروز پرخاشگری و بی صبری در میان افراد میشود.
وی در بیان راهکارهای موجود در دوری از این خصیصه بد اخلاقی ابراز داشت: اگر ما بخواهیم نسبت به آن ریشه ای برخورد کنیم، فرد باید ابتدا خود را و خدای خود را بشناسد و نیز نسبت به وظایف خود معرفت کافی داشته باشد، زیرا با رعایت این سه اصل است که فرد دیگر سراغ پرخاشگری نخواهد رفت.
وی در پایان خاطر نشان داشت: اگر ما به دستورالعملهای دین ایمان عمیق داشته باشیم و تقوی پیشه کرده و خود کنترلی را هم گیر کنیم، مطمئناً با ترویج و فرهنگ سازی آن در میان جامعه شاهد از میان رفتن این خصایص بد اخلاقی خواهیم بود.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیبهای سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسشهای زیر بخش از پرسشهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:
چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بیصبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام میکنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرفهای خوب، ایدههای خوب، در حد رؤیا و حرف باقی میماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجملگرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرفگرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف میزنیم؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان روی آوردن جوانها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرتهای روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضیها با داشتن توان کار، از کار میگریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بیصبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانهها ، در اینترنت و... مراعات میکنیم؟
تولید کیفی در بخشهای مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاههای اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانههای مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعیاش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگیاش محفوظ بماند؟/9192/ت302/ن