۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۷
کد خبر: ۱۷۰۷۹۴

همایش جایگاه علمای مدفون در تخت فولاد اصفهان برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش نقش جایگاه علمای مدفون تخت فولاد در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی با حضور اساتید و فضلای حوزه برگزار شد.
همايش
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش نقش و جایگاه علمای مدفون تخت فولاد در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی، عصر یکشنبه با همکاری انجمن تاریخ‌پژوهان حوزه علمیه قم، آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، مؤسسه فرهنگی و مذهبی تخت فولاد و شهرداری اصفهان با حضور‌ اساتید پژوهشگران و طلاب حوزه علمیه قم در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزارشد.
بر اساس این گزارش، در این همایش اصغر منتظر القائم، مدیر گروه تاریخ دانشگاه اصفهان، مدیر پژوهش دانش‌نامه تخت فولاد و عضو کمیته فرهنگی تخت فولاد در سخنانی به تبیین جایگاه قبرستان‌ها در تاریخ اسلام پرداخت.
وی درباره قبرستان‌ها در ایران گفت: در گستره فرهنگی ایران اسلامی نیز مقابر و آرامگاه‌ها در مقام دوم پس از مسجد، یکی از وجوه شاخص هویت تاریخی و فرهنگی با جایگاه بالای معنوی و عرفانی است که از اسناد مهم تبیین و بررسی گذشته به شمار می‌آید.
مدیر پژوهش دانشنامه تخت فولاد با بیان این‌که بیش از 7450 شهید نیز در قبرستان تخت فولاد دفن شده‌اند،افزود: برخی از فرماندهان دوران دفاع مقدس همچون شهید خرازی هم در همین قبرستان به خاک سپرده شده‌اند.
منتظرالقائم اظهار داشت: هم اکنون برخی از علما و دانشمندان تخت فولاد اصفهان دفن هستند و به نوعی این مکان به نام وادی‌السلام ثانی شناخته می‌شود.
وی  با اشاره به این‌که نخستین مؤلفه شهرهای دینی و اسلامی مساجد آن هستند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در نظام مهندسی جدید هیچ جایگاهی برای این اماکن مقدس در نظر گرفته نمی‌شود.
در ادامه این همایش، حجت‌الاسلام رضا مختاری، ‌رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه نیز در سخنانی به تبیین و بررسی نقش و جایگاه علمی علمای مدفون در تخت فولاد در فرهنگ و تمدن اسلامی پرداخت و افزود: آیت الله بروجردی بخش عمده ای از دوره تحصیل خود را در اصفهان گذراند و بعد عزیمت به حوزه نجف کرد.
رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه اظهار داشت: آیت الله بروجردی در زمانی که حوزه علمیه نجف در اوج افتخار و عظمت بود در حوزه علمیه اصفهان تحصیل می‌کرد و این نشان از عظمت و جایگاه والای حوزه علمیه اصفهان دارد که چنین شاگردانی را در دامان خود پرورانده است.
حجت الاسلام مختاری به سخنی از آیت الله بروجردی اشاره کرد و گفت: ایشان در احوالات خود چنین آورده اند که بعد از تحصیل در نجف وقتی برگشتیم از لحاظ درسی چیزی به ما اضافه نشد و هر چه داشتیم از حوزه اصفهان بود.
وی با بیان این که باید تلاش کنیم تا آثار علمی علما و شخصیت های برجسته مغفول نماند، خاطرنشان کرد: باید سبق و سیره قدما و علمای گذشته را به کار بگیریم تا بتوانیم در رسیدن به درجات علمی و معنوی موفق باشیم.
در بخش پایانی همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری، رییس بنیاد علمی فرهنگی هاد،‌ در سخنانی به تبیین جایگاه معنوی تخت فولاد اصفهان پرداخت و گفت:با توجه به سخن پیامبر اکرم(ص) که فرمود «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق»، مکارم اخلاق منتهی الیه دید فردی است که تفقه در دین دارد.
وی با اشاره به این که اوج بندگی و فضائل نفسانی در مکارم الاخلاق خلاصه می شود، افزود: برای رسیدن به مکارم اخلاق نیازمند الگو هستیم.
رییس بنیاد علمی فرهنگی هاد اظهار داشت: بعد از الگوهایی که قرآن ارائه می‌کند و بعد از نبی مکرم اسلام و اهل بیت ایشان علیهم‌السلام الگویی به کاملی و جامعی علما و بزرگان برای بشریت و به ویژه شیعیان نیست.
حجت الاسلام ناصری با بیان این که حوزه علمیه نجف شرف بعد از شیخ طوسی و وادی السلام نجف نمایانگر جواهراتی است که هر کدام والاتر از انبیای بنی اسرائیل بوده اند، خاطرنشان کرد: تخت فولاد اصفهان هم بعد از وادی السلام نجف دربردارنده چنین جواهرات عظیمی است.
وی سرزمین تخت فولاد را بعد از وادی‌السلام نجف اشرف محل نگه داشتن الگوی های قدسی دانست و افزود: ‌تخت فولاد اصفهان، که علمای بزرگی در آن خفته‌اند و هر کدام دارای ویژگی‌های منحصر به فردی در عرصه علمی و عملی دارند، برای الگوبرداری برای بخش محتوایی و معنوی حوزه های علمیه که امروزه امری ضروری است، ‌بسیار جای کار دارد.
رییس بنیاد علمی فرهنگی هاد ابراز داشت: تخت فولاد اصفهان کتابی است با عمری بیش از هزار سال که دربردارنده علمای بسیار بزرگ و عظیم الشأن است، بزرگانی که عمری در نهایت گذشت و فداکاری مسیر علم و عمل را دنبال می‌کردند./907/پ202/ی
ارسال نظرات