نقش والدین در حفظ زندگی زوجین
خبرگزاری رسا _ در گذشته والدین نقش اساسی در انتخاب همسر برای فرزندشان داشتند، از این رو بعد از ازدواج فرزندشان، خود را مسؤول زندگی او می دانستند و زندگی فرزندنشان را نیز حفظ می کردند.
حجت الاسلام مهدی مکارم، مشاور مدارس در آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در پاسخ به این پرسش که«چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟» و «چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟» گفت: انتخاب نادرست زوجین که ناشی از عدم شناخت همدیگر است، سبب شده است تا آمار طلاق در بخش هایی از کشورمان افزایش پیدا کند.
وی در ادامه افزود: زن و مرد قبل از ازدواج به دلیل همین شناخت کم از یکدیگر و بدون اینکه از بزرگانی مانند والدین مشورت بگیرند همدیگر را انتخاب می کنند و زمانی که وارد زندگی می شوند، تازه متوجه می شوند که هم فکر و هم سلیقه نیستند و به عبارت دیگر نمی توانند همدیگر را درک کنند.
این کارشناس خانواده با اشاره به سبک زندگی گذشته، اظهار کرد: در گذشته پشتوانه ای وجود داشت به نام والدین که در زندگی زوجین نظارت داشتند و هر زمان زوجین دچار مشکل می شدند و نمی توانستند مشکل را حل کنند، والدین آن ها سعی در حل مشکل زوجین می کردند و اجازه نمی دادند که زن ومرد زندگی را تمام شده حساب کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چون والدین در انتخاب همسر برای فرزندشان نقشی ندارند و یا اگر دارند بسیار کم است، خود را مسؤول زندگی فرزندان نمی دانند در حالی که در گذشته والدین نقش اساسی در انتخاب همسر برای فرزندشان داشتند، از این رو بعد از ازدواج فرزندشان، خود را مسؤول زندگی او می دانستند و زندگی فرزندنشان را نیز حفظ می کردند.
حجت الاسلام مکارم گفت: عامل دیگر طلاق هم کفو نبودن زن و مرد چه به لحاظ فکری، و چه به لحاظ دینی و فرهنگی است که سبب شده تا زوجین نتوانند همدیگر را درک کرده و زندگی توأم با آرامشی را تجربه کنند.
وی با اشاره به اهمیت شناخت روحیات زن و مرد خاطر نشان کرد: زن و مرد باید روحیات همدیگر را بشناسند، به عنوان مثال مرد باید بداند که جنس زن چه ویژگی ها و چه روحیاتی دارد و یا زن نیز باید بداند که جنس مرد چه خصوصیات و روحیاتی دارد تا با شناخت این گونه ویژگی ها و خصوصیات بهتر بتوانند رفتار همدیگر را تحلیل و درک کنند.
این مشاور در پایان یادآور شد: زوجینی که در حال حاضر با اختلاف و تنش روبه رو هستند، نباید زندگی زناشویی را تمام شده فرض کنند، بلکه با توجه به نقاط اختلاف روی نقاط مشترکشان دست بگذارند و آن را تقویت کنند تا با تعامل همدیگر، نقاط مشترکشان را توسعه دهند و یا با پذیرش اختلاف، با هم سازگاری داشته باشند.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیبهای سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسشهای زیر بخشی از پرسشهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بیصبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام میکنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرفهای خوب، ایدههای خوب، در حد رؤیا و حرف باقی میماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجملگرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرفگرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف میزنیم؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان روی آوردن جوانها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرتهای روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضیها با داشتن توان کار، از کار میگریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بیصبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانهها ، در اینترنت و... مراعات میکنیم؟
تولید کیفی در بخشهای مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاههای اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانههای مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعیاش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگیاش محفوظ بماند؟/9196/ت302/ی
ارسال نظرات