به مناسبت سالروز میلاد امام عصر و نیمه شعبان؛
ویژه نامه اینترنتی «مهدی» منتشر شد
خبرگزاری رسا ـ ویژه نامه اینترنتی «مهدی» به مناسبت سالروز میلاد امام زمان(عج) و نیمه شعبان در پایگاه اطلاعرسانی ذیطوی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «مهدی» شامل مطالب خواندنی، مقالات و تصاویر ویژه در پایگاه اینترنتی ذی طوی منتشر شد.
از جمله مقالات این ویژهنامه میتوان به موضوعاتی همچون صبح امید، شب نیمه شعبان، مهدی در قرآن، نبرد انتظارها، زمینه سازان ظهور، فوائد پیشوای غایب، رهیافتگان کوی دوست، امامت نیاز همیشه انسان، دین جدید مشهور بی سند، طول عمر امام زمان علیهالسلام، طعم شیرین عدالت در دوران ظهور، کیفیت اداره جامعه در عصر غیبت، زیباییهاى معنوى حضرت مهدى علیه السلام و عصر ظهور در کلام امام باقر علیهالسلام اشاره کرد.
سرور شهیدان از یار سفر کرده مى گوید، روش حکومت امام زمان علیهالسلام، حضرت مهدى علیه السلام در زینبیه، سیصد و سیزده نفر لشکر پیروز تاریخ، نشانههای ظاهری حضرت مهدی علیهالسلام، مهدی علیهالسلام میراث دار انبیاء علیهم السلام، پیشوای دوازدهم، امام زمان علیه السلام، کتابخانه تخصصی صاحب الزمان علیه السلام، شمهای از جلوه های رأفت حضرت مهدی علیه السلام، شباهتهای رستاخیر مهدی علیه السلام با رستاخیز آخرت، شباهتهاى پیامبر اعظم صلى الله علیه وآله و امام زمان علیه السلام و مهدى صاحب زمان علیه السلام در کلام امیرمؤمنان علیه السلام از دیگر مقالات این ویژهنامه هستند.
مهدی در قرآن
در این مقاله از ویژهنامه میخوانیم: تطبیق این آیات نورانی بر وجود مقدس مهدی علیه السلام و حکومت جهانی آن حضرت تنها از راه روایات رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام امکان پذیر است.
بدون شک تمامی انبیای عظام و رسولان گرامی، امتهای خویش را به عاقبت خوش و سرانجام پاکیزه و خرم خبر دادهاند.
آنان از سوی خداوند وعده فرمودهاند که روزگار آدمیان به سعادت و رفاه و خوشی و راحتی ختم خواهد شد و دوران ظلم و ستم به آخر خواهد رسید، در آن هنگام انسانهای محروم حقوق خویش را باز خواهند ستاند، از چنگال فقر و محرومیت و رنج رهایی خواهند یافت و پس از آنکه محکوم و رهرو بودهاند به رهبری و زمامداری رسند و به فضل و عنایت الهی در زمین سروری یابند، کتابهای آسمانی آکنده از این بشارت است و البته در تعیین مصداق آن مصلح، عبارتها مختلف و الفاظ متفاوت است.
قرآن مجید نیز نسبت به این موضوع اهتمام ویژهای داشته و اراده و خواست خداوند متعال را بر این میداند که دوران حکومت شیطان به پایان رسد و بساط پیروان او برچیده شود و حتما تمام بندگان صالح خداوند در همه جای زمین به حکومت رسند و سراسر گیتی به آنان سپرده شود تا قوانین اسلام به صورت کامل و همه جانبه تطبیق و اجرا و سعادت افراد بشر تضمین و تأمین شود و هدف نهایی از زندگی تحقق پذیرد.
آنان از سوی خداوند وعده فرمودهاند که روزگار آدمیان به سعادت و رفاه و خوشی و راحتی ختم خواهد شد و دوران ظلم و ستم به آخر خواهد رسید.
البته تطبیق این آیات نورانی بر وجود مقدس مهدی علیه السلام و حکومت جهانی آن حضرت تنها از راه روایات رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام امکان پذیر است وهمچون بسیاری از موضوعات دیگر بدون استفاده از این بیانات نورانی، آیات قرآن خاموش و ساکتند.
بیش از یکصد و بیست آیه از آیات قرآن به مسأله مهدویت تفسیر شده است.
«الم* ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین* الذین یؤمنون بالغیب»، امام صادق علیه السلام در ذیل این آیه فرمودند: «متقیان شیعیان علی علیه السلام هستند و غیب همان حجت غائب است»0
«و ذکرهم بایام الله»، از امام باقر علیه السلام روایت است که فرمود: «ایام الله عز و جل ثلاثة یوم یقوم القائم علیه السلام و یوم الکرة و یوم القیامة؛ روزهای خدا سه تاست روزی که قائم علیهالسلام قیام خواهد کرد و روز رجعت و روز قیامت».
«قال رب فانظرنی الی یوم یبعثون قال فانک من المنظرین الی یوم الوقت المعلوم»، از امام صادق علیه السلام درباره این آیه و وقت معلوم سؤال شد، آن حضرت در جواب فرمودند: «وقت معلوم روز قیام قائم آل محمد است، هرگاه خداوند او را برانگیزد در مسجد کوفه ابلیس میآید در حالی که بر زانوهایش راه میرود و می گوید، ای وای از این روزگار، آن گاه با پیشانیش گرفته شده، گردنش زده می شود، آن هنگام روز وقت معلوم است که مدت او به پایان می رسد».
«و من قتل مظلوما فقد جعلنا لولیه سلطانا فلا یسرف فی القتل انه کان منصورا؛ و هر آنکه مظلوم کشته شود پس البته که ما برای ولی او حکومت و تسلط دادیم، پس مبادا در کشتن اسراف کند که او منصور است»، وقتی از امام صادق علیه السلام درباره این آیه سؤال شد، آن حضرت در جواب فرمودند: «آن قائم آل محمد صلی الله علیه و آله است که خروج می کند و به انتقام خون حسین علیه السلام دشمنان را میکشد، پس چنانچه اهل زمین را به قتل رساند مسرف نخواهد بود».
«و قل جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل کان زهوقا؛ و بگو که حق آمد و باطل نابود شد که همانا باطل محو شدنی و سزاوار نابودی است».
امام صادق علیه السلام در تفسیر این آیه شریفه فرمودند: «اذا قام القائم علیه السلام ذهب دولة الباطل؛ هرگاه قائم علیه السلام بپا خیزد، دولت باطل از بین میرود و زایل میگردد».
«و لقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادی الصالحون؛ و به راستی که ما پس از نوشتن در ذکر تمام کتب آسمانی یا تورات در زبور نیز نگاشتیم که البته بندگان صالح من زمین را به ارث خواهند برد».
علی بن ابراهیم در تفسیرش که منسوب به امام صادق علیه السلام است در معنی این آیه گوید «فرموده، تمام کتابهای آسمانی ذکر خداوند است، البته بندگان صالح من زمین را به ارث خواهند برد، فرمود: حضرت قائم علیه السلام و اصحاب اویند».
«و عدالله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض؛ خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادهاند وعده فرموده که آنها را در ظهور امام قائم علیه السلام در زمین خلافت دهد».
امام صادق علیهالسلام درمعنای این آیه شریفه میفرماید: «درباره حضرت قائم علیه السلام و اصحاب او نازل گشت».
«امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء و یجعلکم خلفاء الارض؛ آیا آن کیست که دعای مضطر را هنگامی که او را می خواند به اجابت می رساند و رنج و غم را برطرف می سازد و شما را جانشینان زمین قرار می دهد».
از امام باقر علیه السلام یا امام صادق علیه السلام درباره این آیه نقل شده است که فرمودند: «این آیه درباره قائم از آل محمد صلی الله علیه و آله نازل شده، هرگاه که خروج کند معمم میشود و در کنار مقام نماز گذارد و به درگاه پروردگارش تضرع کند، پس هیچ پرچمی از او رد نشود».
شب نیمه شعبان
در مقاله دیگری از این ویژهنامه آمده است: امام زمان علیهالسلام و حجت دوازدهمین شیعیان جهان، در شب نیمه شعبان چشم به جهان گشود، امید همه پیامبران علیهم السلام، اوصیا و اولیای الهی برای حکومت عدالت در گیتی، پا به عرصه جهان نهاد، نیمه شعبان خاطرهانگیزترین و شادترین ایام سال، برای شیعیان است.
امام زمان علیه السلام و حجت دوازدهمین شیعیان جهان، در شب نیمه شعبان چشم به جهان گشود، امید همۀ پیامبران علیهم السلام، اوصیاء و اولیاء الهی برای حکومت عدالت در گیتی، پا به عرصه جهان نهاد، نیمه شعبان خاطره انگیزترین و شادترین ایام سال، برای شیعیان است، در این روز افراد گوناگون و علاقهمندان به اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام، همه به گونهای، شادمانی خود را ابراز داشته، به همدیگر این روز بسیار مهم را تبریک میگویند، در این شرایط بسیار زیبا، گردانندگان مجالس مذهبی، دچار سردگمی و بلاتکلیفی در نحوه اداره این مجالساند.
روحانیان و مداحان اهلبیت علیهم السلام که در بیان مصائب اهلبیت علیهم السلام ید طولایی دارند، در این ایام دچار مشکل گشته از روی ناچاری به رویههای مختلف و گاهی عجیب و غریب، روی میآورند و برخی به صراحت میگویند: ما الگوی مناسبی برای مجالس شاد نداریم و نمیدانیم در این موقعیتها چه باید کرد.
از اینرو بهتر است درباره این موضوع به برنامهریزی روی آوریم و اکنون ما مقداری درباره این موضوع تأمل کرده، با الهام از سیره معصومین علیهم السلام سعی میکنیم ذهنیت سازی کرده تا مبلغان گرامی به راههای مناسبی در این زمینه دست یابند، قبل از ارائه چند نکاتی در این موضوع، مروری بر جایگاه نیمه شعبان در لسان روایات خواهیم داشت.
نیمه شعبان و میلاد امام زمان(ع)
پانزدهم شعبان سال255ق روز میلاد منجی بشریت از گردابهای جهل و نادانی، ولی عصر امام زمان ارواحنا لتراب مقدمه الفداء می باشد. مرحوم کلینی نقل میکند «وُلِدَ الصَّاحِبُ علیه السلام فِی النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ سَنَةَ خَمْسٍ وَ خَمْسِینَ وَ مِائَتَیْنِ؛ امام زمان علیه السلام در نیمه ماه شعبان سال255ق به دنیا آمدند».
گروهی از بزرگان از حکیمه خاتون حدیثی را نقل میکنند که فرمود: شب نیمه شعبان بود، شنیدم امام عسکری علیهالسلام می فرماید: «ای عمهام، فرزندم را نزد من بیاور» روپوش از او کنار زدم، دیدم او درحال سجده است و بر دست راست حضرت نوشته بود «جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْباطِلُ إِنَّ الْباطِلَ کانَ زَهُوقاً» او را در آغوش گرفتم، دیدم پاک و پاکیزه است، آنگاه در پارچهاى پیچیده نزد پدر بزرگوارش بردم، آنجا حضرت فرمود: «اشْهَدُ اَنْ لَا اِلَهَ اِلَّا اللهُ وَ اَنَّ مُحَمَّدَاً رَسُولُ اللهِ وَ اَنَّ عَلیّاً امیرُ المُؤْمِنینَ حَقّاً» آنگاه بر همۀ ائمه درود فرستاد تا به خودش رسید و براى دوستانش دعا کرد که خداوند با فرج او آنها را دلشاد گرداند، سپس چشم گشود.
تا آنجا که میگوید: مثل اینکه میان من و آقا، پردهاى آویختند به صورتى که او را نمی دیدم، از پدرشان پرسیدم آقا، بچه چه شد، فرمود: آن کس که از تو و ما به او نزدیک تر است، او را برد.
در این روایت حکیمه میگوید: چون روز چهلم شد، به حضور امام حسن عسکرى علیه السلام شرفیاب شدم، دیدم امام زمان علیه السلام در خانه راه میرود، صورتى نیکوتر از رخسار او و کلامی فصیح تر از گفتار او ندیدم، امام حسن عسکرى علیه السلام فرمود: «عمه، این مولود پیش خدا بسیار عزیز است»، عرض کردم: آقا آنچه باید ببینم از چهل روزۀ او میبینم.
امام علیه السلام تبسمى کرد و فرمود: «عمه جان، نمی دانى که رشد یک روز ما ائمه برابر رشد یک سالۀ دیگران است» پس من برخاستم و سر آقا را بوسیدم و برگشتم، چون وقتى دیگر آمدم او را ندیدم، از امام علیه السلام جویا شدم فرمود: «او را به کسى سپردم که مادر موسى فرزند خود را به او سپرد».
هنگامی که شب نیمه شعبان فرا رسد، منادی از افق اعلی ندا دهد «ای زائرین امام حسین علیه السلام بر گردید در حالی که گناهانتان بخشیده و پاداش شما بر خدایتان و پیامبر صلی الله علیه و آله است.
ویژه نامه اینترنتی «مهدی» به مناسبت سالروز میلاد امام زمان(عج) و نیمه شعبان در پایگاه اطلاعرسانی ذیطوی منتشر شده است و علاقهمندان به مشاهده و استفاده از این ویژهنامه میتوانند به نشانی اینترنتی http://www.zitova.ir/ مراجعه کنند./907/ت302/پ
ارسال نظرات