۱۰ تير ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۱
کد خبر: ۱۷۴۲۶۶
سخنگوی دستگاه قضا:

تعالی نظام در گرو یاری رسانی همگانی به رییس جمهور منتخب است / انتخابات 24 خرداد خط بطلانی بر توطئه های دشمنان بود

خبرگزاری رسا ـ سخنگوی دستگاه قضا گفت: مشکلات عدیده ای بر سر راه ریس جمهور جدید وجود دارد و همه باید کمک کنیم که این مشکلات را در جهت منافع ملی و تعالی کشور و نظام بردارد و رسما اعلام می کنیم که حتما ریاست محترم جمهور را کمک می کنیم.
حجت الاسلام محسني اژه اي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه، عصر امروز دوشنبه دهم تیر ماه در نشست خبری گفت: حکم پرونده کهریزک صادر شده اما این حکم دادگاه بدوی و قابل تجدید نظر است و تا آن زمان جزییات حکم معذور هستیم.

وی افزود: احکام صادر شده به متهمین پرونده و وکلای آنها ابلاغ شده و آنها تا بیست روز فرصت تجدیدنظر خواهی دارند و اگر اعتراض نکردند، قطعی می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه ابراز داشت: بخشی‌ از سه هزار میلیارد تومان همان زمان به بانک برگشت، همان زمان هم سه هزار میلیارد کمتر بود اما حالا به هر تقدیر موسوم به سه هزار میلیارد شد.

وی گفت: موجودی به‌ویژه اکنون با افزایش قیمت املاک و برخی از موجودی‌ها، تکافوء بدهی متهمین را به طلبکاران حقوقی و حقیقی می‌دهد یعنی از این بابت به‌ویژه با اطمینان می‌توانم عرض کنم که هیچ نگرانی وجود ندارد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اظهار داشت: در مورد اجرا، هم‌اکنون این پرونده در حال اجرا است یک بخش حق الناس مطرح است که شامل شکات خصوصی است، یک بخشی حقوق شخصیت‌های حقوقی مانند بانک که هم‌اکنون دنبال می شود بطوریکه و درباره شکات خصوصی نسبت به طلبشان از این افراد و بانک‌ها نسبت به وجهی که از آنها بیرون رفته جلسه می‌گذارند.

وی با بیان این‌که هم‌اکنون در حال اجرای این بخش از حکم هستند، گفت: بخش دیگری از حکم که احیانا مربوط به مسأله غیر از اجرای اعدام بوده باز درحال انجام است زیرا حکم اعدام در اینجا حد است و اگر حق الناسی باشد در ابتدا حق الناس را باید اجرا کنند و سپس به حق الله برسند و بخش‌های حق‌الناسی که مقدم است در حال انجام است.

سخنگوی قوه قضاییه اظهار داشت: برخی از ناحیه گمرک گزارشاتی رسید که درحال رسیدگی است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ابراز داشت: برخی از افراد بانک ملی و صادرات کیفرخواست شان به دادگاه رفته، تعدادی شان محکوم شدند و پرونده به دادگاه تجدید نظر رفته است.

وی افزود: برخی از افراد بانک‌های دیگر به‌ویژه متهمین به دریافت رشوه، تعدادی از آنها محکوم شدند و برخی هنوز نه.

سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: این هفته آخرین دفاع درباره بخشی از پرونده که مربوط به تأسیس بانک آریا بود، گرفته می‌شود.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با بیان این‌که جسد ستار بهشتی معاینه ظاهری و کالبد شکافی دقیق شد و برخی از آزمایش‌ها نیاز به زمان داشت، گفت: بازپرس پس از چندین نوبت گزارشات و تحقیقاتی که از پزشکی قانونی آمده بود، باوجود همه اینها برای این‌که ابهامی باقی نماند پس از دو سه بار اظهار نظر پزشکی قانونی، پزشکان را دعوت و شروع کرد به سؤال و جواب کردن و چندین سؤال را مطرح کرد که در حضور خود بازپرس آنها به سوالات جواب بدهند و ابهاماتی که هست رفع بشود.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: 9 پزشک با رشته‌های مختلف در جلسه حضور داشتند، "البته گزارش را نقل به مضمون عرض میکنم"، گفتند ضرباتی که نقل شده به این فرد وارد شده نوعا کشنده نبوده و مرگ نمی‌تواند مستند به این ضربات باشد.

وی همچنین بیان داشت: پزشکان گفتند هیچ کدام از این ضربات بجای حساس بدن هم نبوده است، حالا فشار روحی بوده است، ضربه هم بوده، این را رسما می‌گویند از نظر پزشکی ما نمی‌توانیم قاطعانه بگوییم که اگر احیانا ضربه‌ای بوده که کشنده نیست و فشار روحی هم هست، آیا این دو  توأم و ترکیب بشود می‌تواند منجر به قتل شود، محتمل است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه این مطلب اظهار داشت: این پرونده هنوز دادگاه نرفته و به نظرم می‌رسد که به زودی به دادگاه برود.

سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: بخشی از ‌پرونده بیمه ایران در مرحله تجدیدنظر خواهی است و هنوز حکم صادر نشده است.

 وی ابراز داشت: یک نفر ایرانی و هشت نفر تبعه اسلواکی که بازداشت شدند، تجهیزاتی بصورت غیر مجاز وارد ایران کردند و سپس از آن استفاده غیرمجاز داشتند بطوریکه از مراکز ممنوعه تصویربرداری کردند که پرونده آنها در مرحله رسیدگی قرار دارد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه این مطلب با اشاره به این‌که سفارت آنها در جریان قرار گرفته، مشکل خاصی نیست، اظهار داشت: کارهای غیرمجاز این گروه در اصفهان انجام شده است.

سخنگوی قوه قضاییه ابراز داشت: امسال به غیر از ریاست جمهوری، انتخابات شوراها هم برگزار شد که حقیقتا با همه تلاش‌های دشمن به فضل الهی و تسلط همه نیروهای انتظامی، امنیتی و قضایی و عنایت مردم نسبت به سال‌های گذشته که یک انتخابات بود، گزارش‌ها و شکایات بسیار بسیار کم بود و آن هم غیرقابل اعتنا است.

وی افزود: چند عامل در این مسأله مؤثر بودند یکی خود نامزدها به‌ویژه در مسأله ریاست جمهوری ملتزم بودند که قانون را رعایت کنند و زیرمجموعه‌ها و ستادهایشان مراقبت و مواظبت داشتند، کمال و بلوغ مردم و طرفداران نامزدها بسیار مؤثر بود در جهت این‌که ملتزم به قانون و اخلاق باشند و همچنین ملتزم باشند که احیانا خدای ناکرده اختلاف، تهمت و تخریب صورت نگیرد، نه این‌که صفر صفر بود اما بسیار پایین بود.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ستادهای پیشگیری را از دیگر عوامل مؤثر در بسیار کم بودن گزارش‌های تخلفات انتخاباتی دانست و گفت: تحربه‌ای را در زمان انتخابات مجلس آخر داشتیم و از این تجربه استفاده کردیم که در انتخابات بیست و چهارم خرداد هم از مدت‌ها پیش ستادهای ویژه در تهران، مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل و قوه قضاییه از بسیج، سپاه، اداره اطلاعات، نیروی انتظامی، وزارت کشور، شورای نگهبان و سایر دستگاه‌ها استفاه کرد و که این هم بسیار مؤثر بود.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: در اقدامات پیشگیرانه دربرخی از موارد لازم می‌شد به خود نامزد تذکر داده می‌شد، خیلی محترمانه با یک مکانیسم خاص ایشان هم می پذیرفتند و به زیرمجموعه ها تذکر می‌دادند.

وی اظهار داشت: به ستادها و هوادارها تذکر داده می‌شد، نسبت به برخی از مسائل اعتقادی که ممکن بود دیگران بیایند و از یک میتینگی و نشستی که با حضور نامزدی در یک شهر، محل و مسجد برگزا می‌شد، سوء استفاده کنند، بلافاصله گزارشات جمع آوری و رصد می‌شد و گفته می شد امروز ممکن است برخی دیگران بیایند، اصلا از شما نیستند اما به نام شما مشکلی را ایجاد کنند و نامزدها هم مراقب و موظب بودند که افراد نیایند سوء استفاده بکنند.

سخنگوی قوه قضاییه تأکید کرد: در این دوره کمترین مسأله را در هر سه دوره پیش از انتخابات، حین انتخابات و پس از  اعلام نتایج داشتیم.

وی با اشاره به این‌که شکایت دولت از دو نماینده مجلس و شکایت نمایندگان از دولت هر دو در حال بررسی است، ابراز داشت: اگر شکایت نسبت به وظایف حقوقی است، در دیوان عالی کشور به آن رسیدگی می‌شود و اگر شکایت شخصی و درباره جرائم عادی باشد، در دادگستری رسیدگی می‌شود.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اضافه کرد: کمیسیون اصل 90 شکایت کرده نه رییس مجلس.

سخنگوی قوه قضاییه با تأکید بر این‌که هیچ اغماض و کوتاهی در برخورد با اشرار، قاچاقچیان مزاحمان حقوق مردم نمی‌کنیم، اظهار داشت: از حرف مدعیان حقوق بشر نمی‌ترسیم و رسانه‌ها باید مردم را از خطرات مواد مخدر آگاه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی رییس جمهور همه کشور است

وی با بیان این‌که حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی رییس جمهور همه کشور است و خودش هم این را تصریح کرده است، بیان داشت: باید همه تلاش کنیم تا توقعاتی که مردم در راستای انصاف، قانون، و عدالت دارند محقق شود.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: مشکلات عدیده ای بر سر راه ریس جمهور جدید وجود دارد و همه باید کمک کنیم که این مشکلات را در جهت منافع ملی و تعالی کشور و نظام بردارد و رسما اعلام می کنیم که حتما ریاست محترم جمهور را کمک می کنیم.

   وی در ادامه با اشاره به این‌که خدا را نسبت به حماسه سیاسی که در روز بیست و چهارم خرداد اتفاق افتاد، شاکر هستیم، بیان داشت: به فضل الهی خواسته مقام معظم رهبری که خلق یک حماسه سیاسی بود، محقق شد و انتخابات پرشور، با نشاط و با امنیت کامل در کشور انجام شد و مردم با امید و نشاط کامل نسبت به آینده مشغول هستند

وی افزود: گرچه زمان گذشته اما مجددا خدمت رییس جمهور منتخب مردم حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی تبریک عرض می‌کنیم و امیدواریم بتوانند با استعانت از خدا و کمک مردم و نخبگان قدم‌های بلندی را در جهت اعتلا و پیشرفت کشور بردارند.
سخنگوی قوه قضاییه ابراز داشت: یکی از ویژگی‌های میمون و مبارکی که در این انتخابات اتفاق افتاد، این بود که همه اعلام کردند که بر مدار قانون باید حرکت کرد و انشاالله قانون گرایی نهادینه شود و همه ملتزم به رعایت و احترام به قانون بشویم.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با ییان این مطلب گفت: اگر همه ملتزم به قانون بشویم، بسیاری از چالش‌ها بوجود نمی‌آید و اگر باشد، مرتفع می‌شود.
انتخابات 24 خرداد خط بطلانی بر توطئه های دشمنان بود
دادستان کل کشور تأکید کرد: با این انتخابات پرشور و گسترده و در امنیت کامل با رعایت امانتداری از ناحیه دست‌اندر کاران خط بطلانی بر همه تلاش‌های دشمن از گذشته تا اکنون کشیده شد.
وی گفت: در تیرماه سال 1367 یک اقدام جنایتکارانه و برخلاف موازین بین‌المللی از ناحیه آمریکا علیه هواپیمای مسافربری ایران انجام شد و برخلاف این‌که ادعا می‌کنند همه چیز را می‌توانیم از دور زیرنظر بگیریم، از ناو آمریکا به موشک شلیک شد و تعداد بسیاری از هم‌میهنان ما و تعدادی از افرادی که تبعه کشورهای خارجی بودند، در یک لحظه شهید شدند و امیدواریم خانواده‌هایشان به سلامت باشند و این عمل زشت را بار دیگر تقبیح و محکوم می‌کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اظهارات رییس قوه قضاییه درباره دولت، گفت: لوایحی که به مجلس می‌رود، طبق قانون اساسی باید از طریق دولت ارسال شود، قوه قضاییه لوایحی که جنبه قضایی دارد را تنظیم می‌کند و به دولت می‌فرستد و دولت هم باید به مجلس بفرستد و طبیعی است که یک زمان مشخصی باید باشد نمی‌شود که لایحه‌ای که قوه قضاییه احساس کرده که ضرورت دارد، به دولت برود و بدون مدت بلاقید باقی بماند.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ادامه داد: مجلس درحال بررسی مصوبه‌ای است که اگر به تصویب نهایی برسد، دولت موظف است ظرف سه ماه و با تمدید در نهایت تا شش ماه، لایحه را به مجلس ارسال کند.
دادستان کل کشور وکالت را یک امر ضروری و لازم دانست و گفت: به لحاظ این که همه آحاد جامعه به همه قوانین و مقررات آشنا نیستند که اگر یک جایی نیاز داشته باشند، چه به دستگاه قضایی و چه به غیر از دستگاه قضایی مراجعه کنند، خودشان مراجعه کرده و از حقوق، خواسته، شکایت، دادخواست و احیانا اتهام خود دفاع کنند، پس نیاز به این هست که به افراد خبره و وکیل مراجعه و از آنها استفاده کنند.
وی وجود وکیل ارزان، امین و مدافع از حق در دسترس را ضروری و لازم عنوان کرد و اظهار داشت: اگر چنانچه مردم نیاز به وکیل دارند، اما قیمت وکالت آنقدر بالا شد که بسیاری از مردم محروم بشوند، پس این فقط به نفع یک عده پولدار است که یک، دو یا سه وکیل می‌گیردو از حقش دفاع می‌کند و احیانا بیش از حقش هم حتی کارها را به تأخیر می‌اندازد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: آن فردی که پول ندارد، یا پول کم دارد به‌دلیل این‌که بحث وکالت گران است، نمی‌تواند استفاده کند پس یک امر لازم، عقلانی و مطلبی که در تجربه هم ثابت شده که چیز خوبی است، عملا به نفع یک طبقه خاص فقط تمام خواهد شد.
دادستان کل کشور با اشاره به ضرورت در دسترس بودن وکیل، بیان داشت: نکته دوم این است که وکیل در دسترس باشند؛ یعنی باید وکیل بگونه ای باشد که در دسترس عموم مردم باشد اگر وکیل باشد، حتی بالفرض که طرف پولش را هم بتواند تأمین کند، اما در اختیار نباشد و طرف به زحمت بیفتد، وقتی می‌خواهد وکیل را تعیین کند نمی داند چه کار کند، به کجا مراجعه کند و چقدر معطل می‌شود، و می دانید که گاهی وقت‌ها مسأله زمان فوق‌العاده مهم است.
وی افزود: کسی هم‌اکنون وکیل می خواهد، اگر وکیل در دسترس نباشد یک مشکل است.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: نکته سوم این است که وکیل باید امین باشد؛ اگر وکیل امین نباشد، حتی به نفع همین فردی که اکنون می‌خواهد دفاع کند و از او وکالت بگیرد، ممکن است در یک پرونده به نفعش باشد اما در دراز مدت به نفع او هم نخواهد بود زیرا اگر خدای ناکرده وکیل امین نبود و رعایت همه جوانب حق را نکرد، این ممکن است که به ضرر حتی جامعه، مردم و همان فردی که از او وکالت می‌شود انجام بگیرد.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان این‌که قول داده بودم که خلاصه بگویم اما مطلب حائز اهمیت است، گفت: در همین پرونده به اصطلاح سه هزار میلیاردی یک وکیل آمده بود هم از شاکی و هم از متهم وکالت گرفته بود، بصورت مخفیانه و بدون این‌که بدانند که معلوم است که اینجا چطور رفتار خواهد کرد و از یک نفر از اینها تا آن مرحله ششصد میلیون گرفته بود.
دادستان کل کشور با اشاره به این‌که این فقط یک رقم اولیه بود، برخی از این وکلا در روزهای نخست در پرونده سه هزار میلیاردی قرارداد ده ملیاردی تومانی بستند، افزود: آخر مبنا چه باشد؟ پس اگر چنانچه ما می‌خواهیم از حقوق مردم دفاع کنیم، این جنبه قضیه را حتما باید رعایت کنیم و آیا رییس محترم جمهور می‌تواند یکطرفه بگوید که من این لایحه‌ای که از طرف قوه قضاییه آمده را به تشخیص خودم بایگانی می کنم؟
وی ادامه داد: اینکه حتما صحیح نیست و آیا این به نفع و یا به ضرر جامعه است؟ زیرا مطرح شد که این اقدام در جهت دفاع از منافع جامعه است، اگر احیانا ما وکیل ارزان نداشته باشیم، وکیل در دسترس مردم نباشد و برخی از وکلا امین نباشند،
سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: اینها اصلا روی تابلویشان می نویستند وکیل دادگستری؛ بسیاری از مردم تصور می‌کنند که اینها اصلا کارمند قوه قضاییه هستند، فکر می کنند اینها با قوه قضاییه یک ارتباط اداری و منظم در جهت گرفتن پروانه و سایر مسائل دارند.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تأکید کرد: بنابراین به نظر من که اگر بخواهیم از حقوق مردم دفاع کنیم، همه این جهات را باید لحاظ کنیم، سپس هم طبیعی است وقتی لایحه ای برود یا طرحی برود، که بخشی‌اش هم مربوط به خود مجلس است، در مجلس مطرح می شود و شورای نگهبان هم هست، اینطور نیست که هرچیزی که برود همانجا بلافاصله تصویب شود.
دادستان کل کشور با تأکید بر این‌که ساماندهی وکالت هیچ منافاتی با استقلال وکیل و اینکه بعدا حقی از کسی ضایع شود ندارد، ابراز داشت: وکیل می تواند در عین حالی که ساماندهی شود و طبق آنچه قانون می‌گوید عمل کند، مع ذلک مستقل باشد و بتواند از موکل خود دفاع کند./956/ز503/ج
ارسال نظرات