معاون فرهنگی، تربیتی جامعةالمصطفی:
ماه رمضان عرصهای برای تحقق فلسفه خلقت است
خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی، تربیتی جامعةالمصطفی فلسفه خلقت انسان را عبادت پروردگار یکتا برشمرد و گفت: ماه رمضان میخواهد انسان را به فلسفه خلقت نزدیک کند.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعةالمصطفی، حجتالاسلام صالح، معاون فرهنگی، تربیتی جامعهالمصطفی، در سخنانی در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه رمضان را زمینه بسیار مساعدی برای رسیدن به جایگاه واقعی بندگی خداوند توصیف کرد.
وی با اشاره به آماده شدن پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) برای ورود به ماه مبارک رمضان، افزود: اطرافیان پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) در حالات و برنامههای عبادی ایشان، میدیدند که آماده ورود به ماه میهمانی خدا میشوند، اهل بیت عصمت و طهارت(ع) زمینههای لازم را در خویشتن و محیط پیرامونشان فراهم میساختند.
حجتالاسلام صالح، درباره خطبه شعبانیه رسول اکرم(ص) که در روزهای پایانی ماه شعبان بیان فرمودند، گفت: رسول گرامی اسلام(ص)، در این خطبه اهمیت، فضیلت و ارزشهای ماه رمضان را گوشزد کردند و امام خمینی(ره) بیان میکردند که خطبه شعبانیه رسولالله(ص) دربردارنده دو نکته است، یکی اهمیت افزایش آگاهی درباره ماه رمضان و دوم اهمیت آماده شدن برای ورود به آن.
معاون فرهنگی، تربیتی المصطفی، با اشاره به دستورات ائمه(ع) برای کسب آمادگی به منظور ورود به ماه رمضان، اظهار داشت: ماه رمضان، عرصهای برای تربیت عبد واقعی است، خروجی ماه رمضان باید عبد مطیع خداوند باشد.
وی فلسفه خلقت انسان را نیز عبادت پروردگار یکتا برشمرد و تصریح کرد: ماه رمضان میخواهد انسان را به فلسفه خلقت نزدیک کند.
حجتالاسلام صالح افزود: از آیات قرآن استفاده میشود که عبد الهی تنها از یک مرکز که همانا ذات اقدس خداوند است، فرمان میگیرد و الله بر سراسر وجودش حاکم است، ریشه همه گناهان و رذایل، هوای نفس است و تا زمانی که هوای نفس را سرکوب نکنیم، برطرف ساختن رذایل، به تنهایی، بیفایده است، زیرا سرشاخه گناهان را از بین نبردهایم.
وی خوف داشتن از مقام پروردگار و کنترل کردن هوای نفس را از ویژگیهای بهشتیان دانست و تأکید کرد: تزکیه نفس و موفقیت در این عرصه، به مدارج علمی و پُست و مقام ربط ندارد، ممکن است در درجات بالای علمی باشیم، ولی در مبارزه با نفس توفیقی به دست نیاوریم، باید ببینیم آبشخور اعمال و رفتار ما کجاست و ریشه رفتارهای رذیله را که هوای نفس است، بخشکانیم.
معاون فرهنگی، تربیتی المصطفی برخی از راههای کنترل هوای نفس را مقابله با ضد، افزایش علم و معرفت به جایگاه و قدرت خداوند، عملدرمانی و اهتمام به عبادت، ترک زمینههای گناه و کنترل مجاری ورود گناه دانست و درباره مهمترین محورهای خطبه شعبانیه گفت: در این باره میتوان به اهتمام به دعا و استغفار، توجه به نماز شب و برپا داشتن آن و نیز سجدههای طولانی اشاره کرد./907/د102/ی
ارسال نظرات