۲۲ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۸
کد خبر: ۱۷۶۱۳۵
استاد حوزه علمیه زنجان مطرح کرد؛

خدا باوری و توحید محوری عامل سعادت و خوشبختی انسان

خبرگزاری رسا ـ آیت الله حسینی زنجانی توحید محوری را عامل خوشبختی بشریت دانست و گفت: خدا محوری و خدا باوری از اصول اساسی مکاتب تمامی پیامبران است که در صورت عملی شدن، ضامن و عامل سعادت و خوشبختی بشریت است.
آيت الله سيد محمد حسيني زنجاني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زنجان، آیت الله سید محمد حسینی زنجانی، استاد خارج فقه و اصول در ادامه سلسله مباحث اعتقادی خود در ماه مبارک رمضان بعد از ظهر امروز در مسجد جامع زنجان با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه نحل گفت: خداوند متعال در سوره نحل فلسفه ظهور و آمدن تمامی پیامبران را یک چیز بیان می کند و آن هم پرستش خداوند که همان خدا محوری و خدا باوری است که اگر این اصل اساسی اجرا شود، سعادت و خوشبختی انسان ها را فرا می گیرد و همچنین دومین فلسفه آمدن پیامبران را اجتناب از طاغوت اعلام می کند.


وی در ادامه افزود: اما سوال اینجاست که طاغوت کیست؟ در جواب این سوال، یک جواب لغتی داریم که آن به هر موجودی که طغیان کند طاغوت گفته می شود؛ و یک جواب علمی داریم که حضرت علامه در تعریف طاغوت گفته است که « طاغوت کسی است که در برابر اوامر خداوند ایستادگی کند، یعنی در برابر خدا بایستد.


این استاد اخلاق حوزه علمیه زنجان در ادامه با بیان این سوال که " پس چرا همه کسانی که در عصر پیامبران الهی زندگی می کرده اند، ایمان نیاورده و هدایت نشده اند " تصریح کرد: قرآن در جواب این سوال می گوید که همه آنان از مکذبین هستند و دروغگو؛ یعنی دو رو و منافق اند.

 

وی افزود: چون خداوند در موضع حق و عدالت است و پیامبران هم سخنان خداوند را برای مردم بازگو می کنند؛ پس باید بدون چون و چرا حرف آنان پذیرفته شود که این افراد این چنین نیستند و گزینشی عمل می کنند، یعنی هر چه با منافع آنان سازگار باشد را می پذیرند ولی در غیر این صورت آن حرف را باد هوا می گیرند.


آیت الله حسینی زنجانی در ادامه به بحث جانشینی پیامبر (ص) اشاره کرد و افزود: اما معقول نیست پیامبری که از منبع فیض و وحی الهی دستور می گیرد و جامعه را بر اساس آن مدیریت می کند؛ بعد از خود امور جامعه را به عقل عادی مردمی که نه توحید را می فهمند و نه از وحی چیزی می دانند و نه می توانند بدانند، واگذار کند؛ کما اینکه پیامبر اسلام (ص) هم چنین کاری نکرد.


این استاد خارج فقه و اصول در ادامه به جانشینی بر حق علی (ع) بعد از پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: پس با توجه به این شواهد و قرائن، نمی توان مدیریت جامعه را به عقل عادی مردم واگذار کرد؛ خب پس ما از کجا بدانیم که بعد از پیامبر (ص) کدام عقل عادی نیست و به منبع فیض الهی متصل است؟


وی افزود: در اینجا باز هم برای پی بردن به جواب این سوال به سخنان همان مدیر جامعه که پیامبر (ص) رجوع می کنیم که فرمود: انا مدینه العلم و علی بابها.


این استاد حوزه علمیه زنجان در ادامه با اشاره به اختلافات مکتب اسلام با مکاتب غربی خاطرنشان کرد: منشأ اختلاف ما با غرب هم اینجاست که اسلام می گوید من یک مکتب الهی هستم و همه چیز را از طریق وحی از خداوند گرفته ام، ولی مکتب غرب می گوید مبنای مکتب ما عقول مردم است که اسم آن را دموکراسی گذاشته اند، یعنی هر چه مردم بگویند همان است.


وی در پایان گفت: الان هم اراده و عقول مردم در کشورهایی مانند فرانسه و انگلیس و برخی کشورهای غربی می گوید همجنس بازی و ازدواج با همجنس مشکلی ندارد، آیا این مطابق با سرشت و فطرت انسانی است؟ /949/پ202/ب

ارسال نظرات