۲۷ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹
کد خبر: ۱۷۶۹۴۷

دوهفته‌نامه الکترونیکی باب‌الکریمه به پله هیجدهم رسید

خبرگزاری رسا ـ شماره 18 دوهفته‌نامه الکترونیکی باب‌الکریمه با هدف آشنا کردن نسل جوان با ابعاد شخصیتی کریمه اهل‌بیت(ع) در فضای مجازی منتشر شد.
شماره 18 باب‌الکريمه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شماره هیجدهم دوهفته‌نامه الکترونیکی باب الکریمه شامل دل‌نوشته، بانوان کریمه، مناسبت‌نامه، سخن سردبیر، شعر، سبک زندگی، کرامات کریمه پوستر و پادکست در فضای مجازی منتشر شد.
بیت‌النور، اخبار کریمه ، سبک زندگی کریمه‌ها، خبرنامه ، نمایه حجاب، آرشیو، چند رسانه‌ای و زیارت مجازی از دیگر بخش‌های این دوهفته‌نامه است و در بخش اخبار کریمه آخرین اخبار حرم حضرت معصومه(س) آمده است.
ماه مربی خانواده
در بخش مناسبت‌نامه این دوهفته‌نامه می‌خوانیم: ماه مبارک رمضان نزدیک است، خوب است از این فرصت پیش آمده که برنامه غذایی خانه به خاطر روزه‌داری اعضای آن تغییر می‌کند، برای تغییر برنامه معنوی نیز استفاده کرد. 
در این ماه که دل‌ها برای ذکر حضرت حق آماده‌تر و شیطان در بند است، تغییر برنامه خانه نباید تنها به تغییر برنامه غذایی و زمان آن و یا تغییر ساعت خواب و نگرانی برای گرسنگی و تشنگی در مدت روز باشد بلکه از این مدت می‌توان به نحو احسن برای جمع آوری توشه معنوی بزرگسالان و همچنین تربیت دینی کوکان و نوجوانان استفاده کرد.
پیشنهاد می‌شود در این ماه مبارک، مادران که مدیریت برنامه خانه به عهده آن‌ها است برای برنامه معنوی خانه نیز برنامه ریزی خاصی داشته باشند که برخی از این برنامه‌ها پیشنهاد می شود.
توجه به نماز اول وقت و حضور در مساجد در این ماه می تواند مورد توجه قرار گیرد، مادران می‌توانند با فرزندان خود در مسجد حضور پیدا کنند، چرا که ظهر به علت نبود برنامه غذایی میان روز و کثرت وقت در ایام تابستان می‌تواند فرصت مناسبی برای اقامه نماز ظهر در مسجد و به جماعت باشد.
قرائت قرآن با هم خوانی‌های موجود مانند پخش قرائت قرآن از سیما و یا هم خوانی در مساجد می‌تواند جزء این برنامه معنوی خانه قرار گیرد، حتی می‌توان از این فرصت استفاده کرد و هم‌خوانی در خانه را برای بهبود قرائت قرآن و تلاش برای بدون اشتباه خواندن این کتاب آسمانی در نظر گرفت.
بیداری اعضای خانواده برای سحر فرصت بسیار مناسبی است تا از برکات این ساعات عزیز بهره‌مند بود، می‌توان به اعضای خانه توصیه کرد بخشی از نماز نافله شب را در این زمان بخوانند و یا به نیایش مورد علاقه خود بپردازند.
بحث درباره مسائل عقیدتی‌ای که انسان در آن‌ها باید بی نیاز از تقلید باشد نیز می‌تواند در این ماه مبارک در بین اعضای خانواده صورت گیرد، این بحث می‌تواند با حضور فردی عالم و مطلع نسبت به این مسائل انجام شود.
این ماه مبارک همچنین به علت آسایش و آرامش حاکم بر خانه، زمان مناسبی است برای آن‌که افراد در جمع یکدیگر و رو در رو به بیان مشکلات و انتقادات درباره یکدیگر و یا درباره برنامه‌های خانه بپردازند و به صورت منطقی و در آرامش، مشکلات و مسائل احتمالی را با هم در میان بگذارند، به صورت کلی هر برنامه‌ای که بتواند در این ماه همدلی بین اعضای خانواده را بیشتر کرده و دل‌های آنان را به سمت یکدیگر بکشاند می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.
البته باید توجه داشت که برنامه‌ریزی معنوی برای خانه نباید به صورت اجباری و خارج از توان اعضای آن باشد به صورتی که آن‌ها را در گذراندن ماه رمضان دچار اکراه کند، بلکه هدف از توصیه این مطالب صرفا این بوده است که وقتی به علت شرایط زمانی، تغییرات ساعات غذا و خواب به راحتی مورد پذیرش اعضای خانه قرار می‌گیرد می‌توان تغییراتی نیز در برنامه معنوی خانه انجام داد.
رفتار در دوران نامزدی
در بخش دیگری از این دوهفته‌نامه با عنوان سبک زندگی آمده است: تشکیل یک زندگی و ایجاد پیوند میان دو نفر تنها به برگزاری مراسم‌ها و شیوه های این برگزاری بازنمی گردد، مسائل گوناگون دیگری در این پیوند وجود دارد که باید از جهت نوع و چگونگی آن بر مبنای سبک زندگی اسلامی و ایرانی توجه کرد.
یکی از این مسائل نوع رفتار میان زوجین،‌ خانواده‌های آنان و دوستان و آشنایان است، بعد از آنکه شناسایی و همچنین توافقات اولیه میان خانواده‌ها صورت گرفت، دورانی آغاز می‌شود که نحوه رفتار در این دوران در پایه‌ها و روابط آینده خانواده بسیار مؤثر خواهد بود.
این دوران که به دوران نامزدی معروف است، از سوی هر خانواده با فرهنگ متفاوت با معیار و شیوه متفاوت نشان داده می‌شود، عده‌ای این دوران را تنها بعد از مراسم بله بران یا مراسم تعیین مهر از سوی خانواده‌ها و گذاشتن انگشتری به عنوان یک نشان برای عروس خانم می‌دانند که البته این دوران گاهی از سوی خانواده‌ها تنها به وجود رابطه عادی شناسایی بدون وجود هیچ گونه محرمیت میان طرفین صورت می‌گیرد و گاهی نیز خانواده‌ها اقدام به خواندن صیغه کرده تا دختر و پسر رفتارهای راحت تری جهت شناسایی داشته باشند تا از نظر شرعی نیز در این مدت مشکلی پیش نیاید.
گروهی از خانواده‌ها نیز این دوران را بعد از مراسم عقد کنان به عنوان نامزدی شناخته و آن را زمان شناسایی طرفین می‌دانند.
در سبک زندگی اسلامی، ایرانی همواره دورانی جهت شناسایی خانواده ها( چه به صورت خواندن خطبه عقد یا صیغه موقت و چه به صورت آشنایی عادی) وجود داشته است اما آنچه که در این دوران از سوی خانواده‌ها همواره مورد رعایت قرار می‌گرفته، به جای این‌که در این دوران به مسائل خاص عاطفی به ویژه مسائل جنسی توجه شود بیشتر به شناسایی خانواده‌ها و شناسایی رفتار طرفین می‌گذشت.
در میان اکثر خانواده‌های ایرانی که به این سبک زندگی می‌کنند همواره این عقیده یا ضرب‌المثل وجود داشته که اگر خواهان شناسایی کسی هستی یا می‌خواهی به او دختر بدهی حتما با آن خانواده به مسافرت برو تا بهتر نسبت به شرایط رفتاری و عادت‌های آنها آشنایی ایجاد شود و با دید بازتری انتخاب صورت بگیرد، در این سبک زندگی همواره مبنا بر آن است که خانواده‌ها بر فرزندان و نحوه ارتباط آنها بیشتر توجه می‌کنند.
در مقابل آن سبک زندگی غربی قرار دارد و در این دوران باز هم ما شاهد به ظهور رسیدن نوعی فردگرایی در این خانواده ها هستیم، این دوران تنها به دوران شناسایی دو طرف ختم می‌شود دختر و پسر که بیشتر در انتخاب خود با این شیوه اقدام کرده‌اند کمتر به سمت شناسایی خانواده‌ها می‌روند و در حقیقت در این دوران به شناسایی طرف مقابل خود می‌پردازند، آنچه مسلم است خانواده‌ها در طول زندگی فرد مؤثر هستند چه آنها بخواهند ارتباطی داشته باشند و یا بخواهند ارتباطی برقرار نکنند، در هر صورت شناخت نوع خلق و خوی خانواده‌ها می‌تواند در شناسایی بهتر طرفین مؤثر واقع شود، چرا که این دختر و پسر در درون همان خانواده‌ای که از شناسایی‌اش سر باز زده می‌شود رشد کرده‌اند.
آنچه که در جامعه کنونی ایران در حال اتفاق افتادن است
آنچه عجیب و شاید به گونه ای ناراحت کننده است در این دوران چه در میان خانواده های مذهبی و چه در میان خانواده‌های غیر مذهبی به گونه‌ای دیده می‌شود که بعد از ایجاد این دوران به ویژه بعد از برقراری خطبه‌هایی جهت شناسایی میان طرفین،‌ این روابط به حاشیه یا بهتر بگوییم به مسائل جنسی کشیده می‌شود، هر چند این مسائل از مهم‌ترین و شاید به عنوان یکی از پایه‌های اصلی تشکیل خانواده به شمار بیاید به گونه‌ای که امروز مهم‌ترین دلیل طلاق عاطفی را این مسأله عنوان می‌کنند، اما نباید فراموش کرد که زندگی و شناسایی دو طرف تنها از این طریق نخواهد بود چنانچه توجه دو طرف تنها به این مسائل از میزان برخورد رفتار منطقی نسبت به مسائل دیگر در زندگی دچار مشکل می‌کند و گاها( به ویژه این مسأله در دختر خانم‌ها وجود دارد)، ایجاد یک نوع رابطه عاطفی و وابستگی و یا اجبار برای تشکیل حتمی زندگی بدون در نظر گرفتن مسائل و مشکلاتش می‌انجامد.
مسأله دیگری که امروزه به جای شناسایی واقعی در میان طرفین در این دوران وجود دارد،‌ این است که بیشتر دختران و پسران تلاش می‌کنند در این دوران بیشتر به شناسایی نقاط ضعف یکدیگر بپردازند و به گونه‌ای با شناسایی این نقاط حربه ای جهت پیشبرد اهداف خود در آینده زندگی خویش فراهم کنند.
این در حالی است که در اسلام به ویژه در قرآن کریم به این اشاره شده است که زنان و مردان لباس‌های یکدیگرند به این مفهوم که زن و مرد حتی اگر عیب و ایرادی را در هم دیدند باید آن را از دید دیگران بپوشانند و یا آن را برطرف کنند، نه آنکه از آن در جهت منافع خود استفاده کنند.
شماره 18 دوهفته‌نامه الکترونیکی باب‌الکریمه همراه با شماره‌های قبلی این دوهفته‌نامه در پایگاه اینترنتی باب‌الکریمه قابل مشاهده است و علاقه‌مندان می‌توانند برای مشاهده و استفاده از مطالب آن به نشانی اینترنی www.babolkarimeh.com مراجعه کنند./907/ت302/ن
ارسال نظرات