زهد بدون تقوا سبب شهرتطلبی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی، نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، امروز در ادامه جلسات اخلاق خود که با موضوع زهد در مدرسه علمیه ملاعبدالله اصفهان برگزار می شود، گفت: انسان باید نسبت به اموال مردم زاهد باشد، به عنوان مثال طمع به مال مردم و به ناموس مردم نداشته باشیم، زیرا باعث می شود که انسان به گناه آلوده شود.
وی در ادامه برای تبیین بهتر این موضوع با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام(ص)، افزود: در روایتی آمده که شخصی از پیامبر اکرم(ص) سؤال کرد چه کنیم که در آسمانها خدا ما را دوست داشته باشد و در زمین مردم. ایشان فرمودند «نسبت به هرچه نزد خدا است تمایل داشته باشید مثل واجبات و نسبت به هر چه برای مردم است، بی رغبت باشید».
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری درباره ضرورت تقوا در کنار زهد ابراز داشت: انسان باید در کنار زهد، تقوا داشته باشد و وقتی زهد در لباس تقوا باشد ارزش دارد، چون خیلی از انسان ها زاهد هستند؛ اما دین دار نیستند و یا این که زهد باعث می شود زهد آنها به شهرت کشانده شود.
این استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان در مورد اهمیت تقوا در کنار زهد بیان داشت: زاهد تهی از تقوا، هرگز نجات پیدا نمی کند، مگر این که زهد خود را با تقوا همراه کند که مثال آن همان دریا و کشتی است، که اگر کسی در دریا باشد، غرق می شود؛ اما اگر در کشتی باشد نجات پیدا می کند.
امام جمعه موقت اصفهان گفت: زهد به معنای تعلق نداشتن به دنیا است، نه این که هر کس ظاهر خوبی داشت بگوییم که زهد ندارد، بلکه زهد در دل است و حتّی اهل بیت(ع) هم می توانستند همه مال دنیا را داشته باشند ولی اعراض می کردند، پس کسی که زاهد است در دل زهد دارد به همراه تقوا.
آیت الله مهدوی در پایان سخنانش با بیان روایتی از امام علی(ع) اظهار داشت: نگاه حرام تیری از تیرهای شیطان است و اگر کسی به خاطر خداوند این نگاه حرام را ترک کند و این در صورتی باشد که قدرت نگاه هم دارد، این زهد با تقوا است و این ارزش دارد./939/پ202/س