۰۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۸
کد خبر: ۱۷۷۸۶۳
آیت‌الله مظاهری تأکید کرد:

در حیات طیبه شهرهای خود سهیم باشید

خبرگزاری رسا ـ رییس حوزه علمیه اصفهان با تبیین زندگی مسلمان حقیقی در جامعه گفت: علمای اسلام از شیعه و سنی کار خود را کرده‌اند و بر ما واجب است که یک دوره تاریخ چهارده معصوم(ع) در ذهنمان باشد،‌ و گرنه در روز قیامت گرفتار هستیم.
 آيت الله مظاهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیت‌الله حسین مظاهری، رییس حوزه علمیه اصفهان چهارشنبه پس از نماز ظهر و عصر در ادامه جلسات ماه مبارک رمضان که در مسجد حکیم برگزار می‌شود، با تبریک فرارسیدن سال‌روز میلاد امام حسن مجتبی(ع) و با تأکید بر این‌که یک شیعه باید تاریخ چهارده معصوم(ع) را بداند، گفت: اگر صلح امام حسن مجتبی(ع) نبود، اکنون تشیع نبود و این بحث بحث دامنه‌داری است و افراد باید به کتاب‌های مختلف مراجعه کنند.

استاد درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: علمای اسلام از شیعه و سنی کار خود را کرده‌اند و بر ما واجب است که یک دوره تاریخ چهارده معصوم(ع) در ذهنمان باشد،‌ و گرنه در روز قیامت اگر از ما درباره چهارده معصوم(ع) بپرسند، گرفتار هستیم.

وی با اشاره به این‌که بیشتر مردم در ناآگاهی از تاریخ ائمه(ع) به سر می‌برند، اظهار کرد: رسانه‌های گروهی همانند صدا و سیما و مجالس مذهبی در این امر مقصر هستند، اما بالاترین تقصیر‌ها متوجه خود مردم است.

حضرت آیت‌الله مظاهری ابراز کرد: اگر کسی بتواند تاریخ امام دوم را بررسی و آن را تحلیل کند، سعادت دنیا و آخرت خود را تأمین می‌کند و یک دوره اخلاق دیده است، یکی از وظایف والدین آموزش تاریخ چهارده معصوم(ع) به فرزندان است.

وی بیان کرد: باید مردم بدانند از روزی که پیامبر اکرم(ص) به دنیا آمدند تا روزی که رحلت فرمودند چه اتفاقاتی افتاد، در این اتفاقات یک دوره اخلاق عملی مشاهده می‌شود، مردم به خصوص باید تاریخ زندگی حضرت زهرا(س) را آموزش ببینند.

استاد اخلاق حوزه علمیه وصیت‌نامه امام حسن(ع) را با وجود کوتاهی از نظر اخلاقی و علمی بسیار بالا دانست و بیان کرد: در این وصیت‌نامه که به جناده توصیه شده است، امام گفته‌اند که مهیای مرگ باش و قبل از سفرت زاد و توشه برای آن مهیا کن.

با یاد هر روز مرگ برای خود زاد و توشه تهیه کنید

وی خاطرنشان کرد: قرآن تأکید بسیاری بر معاد دارد و تقریبا 1400 آیه یعنی یک سوم قرآن درباره معاد است، همه ما باید مهیای مرگ باشیم و از کجا معلوم که مرگ ما به سرعت فرا نرسد، از کجا می‌دانیم که امروز یا فردا تشییع جنازه ما نباشد، با یک نفس نکشیدن زندگی تمام می‌شود.

حضرت آیت‌الله مظاهری ابراز کرد: انسان هر چه شخصیت، تمول و از نظر خانوادگی بالا باشد، زندگی او تمام می‌شود و به حیات برزخی می‌رسد، این حیات برزخی نیازمند زاد و توشه و عمل صالح است، اگر عمل صالح باشد او در خوبی و خوشی زندگی می‌کند.

وی با بیان این‌که علمای علم اخلاق توصیه می‌کنند انسان روزی هفت یا هشت بار به یاد مرگ باشد، اظهار کرد: انسان باید با خود فکر کند که با گناهانی همچون غیبت، تهمت چگونه می‌خواهد به آن عالم برود و به حساب خود برسد، اگر بهشتی است سجده شکر کند و اگر جهنمی است، گناهان خود را تدارک کند.

استاد درس اخلاق حوزه علمیه با قرائت بخش‌های دیگری از وصیت‌نامه امام حسن(ع) به جناده بیان کرد: امام می‌فرمایند که برای دنیایت آن چنان کار کن که انگار تا روز قیامت زندگی زنده هستی و برای آخرت خود نیز چنان کار کن که انگار فردا خواهی مرد، انسان یک بعدی نیست و باید برای دنیای خود به صورت جدی کوشا باشد.

وی افزود: اگر انسان بداند فردا می‌میرد، چه کارها که نمی‌کند، چه توبه‌ها و چه وصیت‌هایی که انجام نمی‌دهد، بر اساس فرمایش امام صادق(ع) شیعیان دو بال دارند،‌یک بال تلاش و کوشش برای دنیا و یک بال تلاش و کوشش برای آخرت و یکی بر دیگری نمی‌چربد.

نمی‌شود و نمی‌توانم در قاموس تشیع وجود ندارد

حضرت آیت‌الله مظاهری با اشاره به این‌که نمی‌دانم، نمی‌شود و نمی‌توانم در قاموس انسان‌ها به ویژه در قاموس تشیع وجود ندارد، ابراز کرد: خواب باید باشد اما باید به اندازه باشد، اگر فرد پرخواب، پرخور و تنبل شد، نزد خداوند مبغوض است.

وی گفت: زندگی افراد مسلمان و مؤمن گاه یک ساعت و دو ساعت آن به درد نمی‌خورد و مفید نیست، مسلمان که نباید این‌گونه باشد، خواب و خوراک به اندازه باشد و برای جامعه به صورت مفید کار کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه در ادامه بیان جملات وصیت امام حسن(ع) خاطرنشان کرد: بر اساس سخن نورانی امام حسن(ع) اگر کسی می‌خواهد در میان مردم بدون کس و کار داشتن عزیز شود و ابهت اجتماعی داشته باشد، راهش تنها رابطه با خداوند و دوری از گناه و اطاعت از معبود است.

وی بیان کرد: هر کس می‌خواهد عزیز باشد،‌ باید خداوند به وی عزت بدهد و در این صورت باید رابطه با خداوند محکم باشد، گناه عزت و شخصیت اجتماعی افراد را می‌گیرد، گاه دیده می‌شود فرد دارای شخصیت بالایی است اما محبوبیت ندارد.

حضرت آیت‌الله مظاهری با اشاره به این‌که گاه دیده می‌شود فرد هفتاد هشتاد سال عمر کرده است؛ اما زندگی او هیچ برکتی نداشته است، ابراز کرد: اما از طرف دیگر هم گاه دیده می‌شود که فردی شصت سال عمر کرده است و به شهری حیات طیبه بخشیده است./914/پ201/س

ارسال نظرات