مدیر کل تبلیغات اسلامی قم:
مسؤولیت مردم در کمک به محرومان پیش از دولت است
خبرگزاری رسا ـ مدیر کل تبلیغات اسلامی قم با بیان اینکه دولت به تنهایی در برابر محرومان و نیازمندان جامعه مسؤول نیست، گفت: مسؤولیت مردم در کمک به محرومان پیش از دولت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام عباس اسکندری، مدیر کل تبلیغات اسلامی قم در مراسم افتتاحیه مراکز نیکوکاری استان قم که پیش از ظهر امروز در مسجد طفلان مسلم نیروگاه برگزار شد با اشاره به کاربردی بودن مساجد، گفت: بسیاری از ما مساجد را مقدس دانسته و در آن نماز میخوانیم ولی نسبت به کارکردهای آن آگاهی نداریم.
وی افزود: نگاه پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) نسبت به مسجد این است که این مکان یک پایگاه انسانساز فرهنگی است و انسان میتواند همه نیازمندیهای خود را از مسجد تأمین کند ولی نگاه ما با نگاه ائمه(ع) متفاوت است و نتوانستهایم نگاهمان را با نگاه این عزیزان مطابقت دهیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی قم با بیان اینکه زکات و صدقات باید در مسجد جمعآوری شود، ابراز داشت: در قبال مسائل اجتماعی، فرهنگی، فقر و گرفتاریهای عامه مردم مسؤولیم همانگونه که در قبال تأمین زندگی خود احساس تکلیف میکنیم.
حجتالاسلام اسکندری با اشاره به اینکه دولت به تنهایی در برابر محرومان و نیازمندان جامعه مسؤول نیست، خاطرنشان کرد: اگر دولت هم به وظیفه قانونی خود عمل کند این امر وظیفه و تکلیف فرد مسلمان را نسبت به جامعه جوابگو نیست چون هر یک از ما در قبال جامعه و مردم خود مسؤولیتی داریم.
وی تصریح کرد: نباید انجام همه کارها را از دولت انتظار داشته باشیم چون خود دولت هم در رفع مشکلات جامعه از جمله بیکاری، ازدواج، اشتغال و فقر بدون کمک مردم کاری را از پیش نمیبرد و نمیتواند به تنهایی به مشکلات کشور غلبه کند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی قم با بیان اینکه توقع داشتن از دولت برای حل همه مشکلات سبب عقبماندن خیلی از کارها میشود، افزود: بدون شک اگر کارها را به دست مردم بدهیم، دیگر هیچ احتیاجی به کمک و پشتیبانی دولت نخواهد بود، چون مردم کارها را به نحو احسن انجام میدهند.
وی اظهار داشت: فقیران ولی نعمتان ما هستند و ما مردم باید بار آنها را بر دوش بکشیم و به آنها کمک کنیم، چون روز قیامت درباره اقداماتی که در راستای کمک به آنها انجام دادیم، از ما سؤال میشود و باید پاسخگو باشیم.
حجتالاسلام اسکندری با اشاره به اینکه مسجد نقش محوری در کمک به نیازمندان و محرومان جامعه دارد، خاطر نشان کرد: مسجد به عنوان پایگاه فرهنگی و امام جماعت آن نیز به تعبیر رهبر معظم انقلاب به عنوان محور اصلی این مکان مقدس بیش از همگان میتوانند برای رسیدگی به مشکلات مردم ایفای نقش کنند.
وی با بیان اینکه حق مسجد را به درستی ادا نکردهایم، گفت: مساجد همواره پایگاه کمک به محرومان بوده و هستند و نیازمندان هم برای رجوع به مسجد احساس خجالت و شرمندگی نمیکنند ولی برای رجوع به کمیته امداد احساس خجلت میکنند.
وی با اشاره به اینکه افتتاح مراکز نیکوکاری در مساجد کار بسیار پسندیدهای است، ادامه داد: بهتر است که تشکیلات کمیته امداد امام(ره) را نیز به مساجد منتقل کنیم، تا نیازمندان به راحتی و با خیال آسوده برای حل مشکلات خود به آنجا مراجعه کنند.
حجتالاسلام اسکندری اظهار داشت: مردم مساجد را تکیهگاه و امام جماعت را پدر و امین خود میدانند و گاهی مشکلات خود را با امام جماعت مسجد مطرح میکنند ولی حاضر نیستند با نزدیکان خود بگویند./907/پ202/ی
ارسال نظرات