حجت الاسلام دهنوی:
شیطنت در کودکی از انحطاط اخلاقی در بزرگسالی جلوگیری می کند
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام دهنوی با بیان این که، مهمترین عامل حفظ فرزندان از ناهنجاری ها، محبت به آنان است، گفت: شیطنت کودک در کودکی سبب زیاد شدن عقل او در بزرگسالی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام حسین دهنوی، استاد حوزه و دانشگاه و مشاور امور دینی، ظهر امروز در جمع مردم شهرکرد و در ادامه سلسله مباحث طرح مبانی اعتقادی با رویکرد سبک زندگی در مصلی شهرکرد به مبحث کودکان پرداخت و گفت: کودکان و نوجوانان نیازهایی دارند که اگر این نیازها برآورده نشوند، مشکلات بسیاری ایجاد می کند.
وی با بیان این که یکی از نیازها محبت، عطوفت و مهربانی است، ادامه داد: اگر می خواهیم بچه هایی آرام، مهربان و متخلق داشته باشیم باید با آنان مهربان باشیم.
حجت الاسلام دهنوی خاطرنشان کرد: مهمترین ابزار برای رشد فرزندان عنصر عاطفی است، چنان چه پیامبر اکرم(ص) می فرمودند «بچه هایتان را زیاد ببوسید، که به ازای هربوسه شما درجات بسیاری در بهشت برایتان در نظر گرفته شده است.»
وی با بیان این که مهمترین عامل حفظ فرزندان از ناهنجاری ها محبت به آنان است، افزود: بسیاری از بزهکاران کسانی هستند که در منزل به آنان محبت نشده است.
این اندیشمند علوم اجتماعی و خانواده دومین نیاز کودک را نیاز به شیطنت و بازی دانست و ابراز داشت: شیطنت، تحرک همراه با ایضا و آزار است و این نیازی مهم برای کودک به شمار می رود که این شیطنت برکت و آثار خوبی به همراه دارد و از انحطاط اخلاقی و فساد آن ها در بزرگسالی جلوگیری می کند.
وی با اشاره به این که شیطنت کودک در کودکی سبب زیاد شدن عقل او در بزرگسالی خواهد شد، خاطرنشان کرد: کودکان دارای توان بالایی بوده و دارای انرژی های نهفته بسیاری هستند؛ این انرژی اگر به طور معمولی و با کنترل از راه دور، رها شود می تواند او را به انسانی بزرگ تبدیل کند.
این استاد حوزه و دانشگاه درباره سفارش انبیاء در زمینه بازی کودکان گفت: خاک بازی، سفارش انبیاء الهی است و او را تقویت می کند همچنین بازی با آب نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان هم آرامش بخش و مفرح است.
حجت الاسلام دهنوی تصریح کرد: فرزندانتان را تا هفت سالگی آزاد نگه دارید تا تنها بازی کنند؛ وقتی به سن سه سالگی رسیدند کلمه لا اله الا الله را به او بیاموزید، در پنج سالگی وضو را یاد دهید و در 6 سالگی قبله و هفت سالگی هم بهترین زمان برای فراگیری قرآن و نماز است.
وی با اشاره به این که دانشمندان غرب امروز به این معنا دست یافته اند که حس مذهبی کودکان در 3 سالگی ظهور می کند، افزود: توجه یکی از نیازهای اساسی کودک است که او را پر و بال می دهد و از او فرزندی با اعتماد بالا یا بسیار لوس و نازپرورده بار می آورد./9457/پ202/غ
ارسال نظرات