بررسی «سبک زندگی اسلامی» در حرم رضوی
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام سرلک با بیان این که انسان های با تقوا سبک زندگی مهاجرت گونه ای را برای این دنیا انتخاب می کنند، گفت: تواضع، کنترل غرایز، دوری از گناه، توجه به علوم مفید و کنترل خود در بحران ها از ویژگیهای آنان در زندگی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی سرلک، عضو هیأت علمی دانشگاه هنر دانشگاه تهران، عصر امروز در حرم امام رضا(ع) به بررسی «سبک زندگی اسلامی» پرداخت و اظهار کرد: انسان مهم ترین موجود آفرینش و بر خلاف سایر حیوانات دارای ظرفیت عظیمی است که این ظرفیت باعث ایجاد تفاوت ها، تغییرها و تنوع در سبک زندگی انسان ها در گستره زمانی و جغرافیایی شده است.
وی با بیان این که امکان حرکت در انسان بی نهایت است، تصریح کرد: موجودیت انسان در حرکت است با این وجود تمام راهی که انسان طی کرده است در مقابل آنچه باقی مانده، ناچیز است؛ این دنیا با این همه بزرگی و هیاهویی که دارد در مقابل آخرت و مسیر پیش روی انسان، مانند عالم رحم مادر به دنیا است.
استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: انسان هایی که می دانند دنیا محل عبور است سبک زندگی مهاجرانه را برای این دنیا انتخاب می کنند که نهایت این سبک زندگی در انسان های متّقی وجود دارد.
حجت الاسلام سرلک به بیان ویژگی ها و سبک زندگی انسان های با تقوا با استفاده از سخنان امیرمؤمنان(ع) پرداخت و با بیان این که فروتنی تنها نعمتی است که مورد حسادت قرار نمی گیرد، گفت: طبق کلام حضرت امیر(ع) یکی از ویژگی های انسان های با تقوا، تواضع و فروتنی آن ها است؛ آن ها با کسی با صدای بلند صحبت نمی کنند، به راحتی عصبانی نمی شوند و در سلام کردن پیشتاز هستند.
سخنران حرم رضوی افزود: یکی دیگر از ویژگی های سبک زندگی انسان های با تقوا این است که آن ها چشم خود را بر روی حرام می بندند که یکی از مصادیق این ویژگی، رعایت محرم و نامحرم است.
وی با تأکید بر رعایت حجاب و عفّت از سوی بانوان، ابراز کرد: یکی از موقعیت هایی که حکمت و نعمت خدا بی حساب و کتاب نصیب انسان می شود، زمانی است که او غرایزش را کنترل می کند که در این میان چشم با داشتن مهم ترین نقش در کنترل یا عدم کنترل غریزه، نقش دروازه غرایز را ایفا می کند.
استاد دانشگاه ادامه داد: انسان های با تقوا از هرگونه پیشنهاد حرامی چشم پوشی کرده و فریب نمی خورند؛ آن ها قیمت خود را رضای خدا می دانند و راضی نیستند با مادیات خود را از رضای خداوند دور کنند.
حجت الاسلام سرلک به بیان یکی دیگر از ویژگی های انسان های با تقوا طبق سخن مولا علی(ع) پرداخت و ابراز کرد: انسان های با تقوا گوش خود را بر دانش های غیر مفید متوقف نمی کنند.
وی افزود: متأسفانه امروز علوم غیر مفید بسیاری از سوی آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور به جوانان ارائه می شود که البته بخشی از آن متأثر از آموزش جهانی است.
سخنران حرم رضوی با بیان این که علم مفید، علمی است که در دنیا و آخرت به کمک انسان بیاید، گفت: متأسفانه جوانان نیز به سوی اطلاعات غیر مفیدی مانند اطلاعات بازیکنان و تیم های فوتبال و غیره روی آورده اند.
حجت الاسلام سرلک در بیان ویژگی دیگری از سبک زندگی انسان ها با تقوا، عنوان کرد: امام علی(ع) در باره چگونگی شناسایی انسان های با تقوا بیان می کنند که این افراد در بحران ها همانند شرایط عادی رفتار می کنند.
وی تأکید کرد: انسان های با تقوا در سختی ها و مشکلات پریشان و آشوب زده نمی شوند مانند امام حسین(ع) که هرچه به ظهر عاشورا نزدیک می شدند آرامش بیشتری پیدا می کردند./918/د101/س
ارسال نظرات