۱۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۵
کد خبر: ۱۸۳۲۵۰
وزیر ارشاد در پیامی به جشنواره امام رضا(ع) مطرح کرد؛

استفاده از پویایی و نتایج جشنواره امام رضا در دولت یازدهم

خبرگزاری رسا ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به یازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، بر استفاده از نتایج و پویایی این جشنواره در دولت یازدهم تأکید کرد.
علي جنتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد،  جشنواره آموزه های سیاسی امام رضا(ع) از سری همایش های یازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) بیست و سوم شهریور ماه در استان خراسان شمالی و به میزبانی بجنورد برگزار می شود.

 

فراخوان این جشنواره ملی از بهمن ماه سال گذشته به سراسر کشور ارسال شد و تا پایان مهلت ارسال آثار، در مجموع 160 مقاله از هجده استان کشور به دبیرخانه این جشنواره واصل شد.

 

مجموع مقالات رسیده به دبیرخانه این جشنواره در طی سه مرحله مورد ارزیابی داوران استانی و کشوری قرار گرفت که در مرحله نخست 50 مقاله برگزیده شد و در داوری مرحله دوم نیز 22 مقاله برای حضور در مرحله نهایی انتخاب گردید.

 

مرحله سوم داوری آثار این جشنواره از سوی داوران کشوری انجام شد و هشت مقاله برتر برای ارائه در مرحله نهایی و اختتامیه جشنواره که قرار است بیست و سوم شهریور ماه برگزار شود، انتخاب شدند.

 

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور در پیامی به یازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با اشاره به این که جشنواره امام رضا(ع) در گستره فراملی جریان‌ساز شده عنوان کرده است که از نتایج و پویایی این جشنواره در اقدامات فرهنگی دولت یازدهم استفاده خواهد شد.

 

وی در این پیام آورده است: این جشنواره در طول 10 دوره گذشته زمینه‌ساز یک جریان فرهنگی و هنری در گستره فراملی شده و اکنون که برگزاری یازدهمین دوره آن با آغاز به کار دولت تدبیر و امید مقارن است، به رویکردی نقادانه و آسیب‌شناسانه نیاز دارد.

 

جنتی در این پیام افزوده است: از آنجا که مهم ترین وظیفه و رسالت حوزه فرهنگ و هنر تعالی انسان و تخلق او به اوصاف حمیده و اخلاق پسندیده در زندگی فردی و اجتماعی است، معارف و آموزه‌های دینی و مذهبی و از جمله سیره و سخن انبیاء و اولیای الهی که ناظر به عالی‌ترین و والاترین جلوه‌های فطری و معنوی انسان هستند جایگاهی بلند و بی‌بدیل در منظومه فکری و فرهنگی جامعه اسلامی دارند.

 

این پیام اضافه می کند: این امر به ویژه با توجه به الزامات و اقتضائات کنونی جامعه اسلامی و نیز نقش تاریخی گفتمان نظام جمهوری اسلامی در ارائه الگویی کامل و تمام‌عیار از یک فرهنگ متعالی، متعادل و مترقی در جهان امروزی اهمیت و ضرورتی مضاعف می‌یابد، الگویی که همچون چشمه‌ای پاک و زلال، انسان‌های معنویت‌خواه و معرفت‌طلب در سراسر گیتی را سیراب می‌کند و روح تازه‌ای می‌بخشد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام آورده است: در این میان نقش صاحبان رأی و نظر و اهالی و اصحاب فرهنگ، هنر و ادب و اندیشه هم در عرصه تعریف و تبیین این منظومه و هم در ارائه نمونه‌های عینی آن در شکل آثار و آفرینش‌های علمی، فرهنگی، هنری و ادبی فاخر و ماندگار، نقش اساسی و مهم تلقی می‌شود زیرا این کار سترگ مستلزم چنان مایه‌ای از دانش و دقت و ظرافت است که جز از عهده‌ ذهن‌های ژرف‌اندیش، ذوق‌های بی‌آلایش و قریحه‌های توانمند بر نمی‌آید.

 

وی عنوان کرده است: بر این اساس مهم ترین وظیفه مسؤولان، سیاست گذاران و دست‌اندرکاران حوزه فرهنگ و هنر فراهم‌سازی امکان و فضای مناسب برای بروز و ظهور ظرفیت‌های بالقوه و به میدان کشاندن تمام توان‌ها و استعدادها در این زمینه است.

 

جنتی در ادامه این پیام آورده است: جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) را می‌توان به عنوان نمونه‌ای از یک کوشش موفق در این راستا مورد ارزیابی و کاوش قرار داد، جشنواره‌ای که در طول 10 دوره برگزاری آن با مشارکت شمار زیادی از اهالی و اصحاب فرهنگ و هنر و ادب و اندیشه، زمینه‌ساز یک جریان فرهنگی و هنری در سطح و گستره فراملی شده است.

 

این پیام می افزاید: اکنون در آغاز یازدهمین سال این رویداد فرهنگی که با آغاز به کار دولت تدبیر و امید مقارن گردیده است، ضرورت نگاهی تازه با رویکردی نقادانه و آسیب‌شناسانه به این جشنواره ضروری می‌نماید و این کار بدون تردید موجب پیراستگی و پویایی هر چه بیشتر برای رسیدن به سطحی بالاتر از نظر کیفیت و اثربخشی برنامه‌ها خواهد شد.

 

در ادامه این پیام آمده است: برگزاری جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) و تمرکز برنامه‌های آن در دهه کرامت و فاصله عطرآگین میلاد دو پاره تن رسول‌الله(ص) و امام موسی بن جعفر(ع) اقدامی شایسته و در خور قدردانی است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از پیام خود اظهار کرده است: بدون تردید این رویداد فرهنگی می‌تواند نقشی مهم و قابل ملاحظه در ترویج و گسترش و تعمیق فرهنگ پربار رضوی و ولایی ایفا نماید.

 

وی می افزاید: توجه ژرف به آموزه‌ها و مفاهیم الهی و انسانی مندرج در این فرهنگ ناب و انسان‌ساز شامل جلوه‌های درخشان و خیره‌کننده‌ای از حیات پربرکت، سبک زندگی رضوی و سخنان روشن و گهربار ثامن‌الحجج علیه آلاف التحیة والثناء است، فرهنگی که در آن ارزش‌هایی همچون خدامحوری، انسان دوستی، مهربانی و بلندنظری جای خودمحوری و قهر و دشمنی و تنگ‌نظری را بگیرد. صفاتی رحمانی که مردم مشتاق در طول تاریخ، امام خود را بدان صفات و کرامات شناخته و مورد ارادت و احترام و قبله راز و نیاز خویش قرار داده‌اند.

 

جنتی در ادامه این پیام آورده است: امیدوارم بر مبنای قول سدید آن حضرت که فرمودند:«رحمت خدای بر آن کس که امر ما را احیاء کند»، تمام تلاشگران در این صحنه مشمول برپا کنندگان و احیا کنندگان فرهنگ و معارف اهل‌ بیت(ع) شده و مورد رحمت واسعه الهی واقع گیرند.

 

وی می افزاید: این جانب ضمن عرض شادباش به مناسبت دهه پربرکت و سراسر نور کرامت و روزهای خجسته آغاز و انجام این دهه یعنی میلاد کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) و زادروز حضرت ثامن‌الحجج(ع) و همچنین روزهای بزرگداشت امامزادگان به ویژه حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) که تقویم فرهنگی کشور در این دهه به نام آنان زینت یافته است از همه کوشندگان در برگزاری این رویداد فرهنگی و معنوی در داخل و خارج از کشور، به ویژه تمامی اهالی و اصحاب فرهنگ و ادب و هنر و اندیشه رضوی و دبیران جشنواره‌ها و برنامه‌های موضوعی قدردانی و سپاسگزاری می‌نمایم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور در پایان پیام خود آورده است: برای تمامی یاران و همراهان پاکدل و نیک‌اندیش در حوزه فرهنگ و هنر کشور تحت توجهات خاصه حضرت حق و عنایات امام عصر(عج) در زیر لوای سبز سلطان خراسان حضرت شمس‌الشموس(ع) سعادت و نیکبختی و پیروزی و سرافرازی آرزومندم./9314/پ203/ب

ارسال نظرات