تجملگرایی سبب غفلت از خدا می شود
حجت الاسلام رضا بهبودی، عضو مرکز رسیدگی به امور مساجد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره تجملگرایی و مصرفگرایی اظهار داشت: تجمل به معنای زینت دادن است، کلمهای که آدمی میل و رغبت به آن دارد.
وی در ادامه افزود: تجمل را به دو صورت میتوان تصور کرد، تجملگرایی برای جلوه دادن به زیبایی و مرتب بودن، بهرهگیری از نعمتها و امکانات، که این یک تجملگرایی پسندیده که در روایت هم وارد شده است.
تجملگرایی غفلت از خداوند را بههمراه دارد
این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه خداوند نعمتی را که داده است، انسان آن نعمت را باید آشکار کند، ابراز داشت: در مقابل هم باید از فقر و فقر نمایی دوری کنیم، اما بهرهگیری از نعمتها و امکانات باید در حدی باشد که به اسراف نرسد.
وی ادامه داد: غرق شدن در مادیات که به دنبالش غفلت از خداوند و قیامت، تکبر، فخرفروشی، حسادت و بیمحبتی را ایجاد میکند زمینههای فساد مالی و اخلاقی به دنبال میآورد.
حجت الاسلام بهبودی افزود: اگر اسرافگری را بخواهیم به یک زندگی روزمره نسبت دهیم میتوان گفت برخی از کالاها ضروریات زندگی است که اگر بهترین را داشته باشیم خوب است، اما اگر اینها خوب نباشد زندگی میگذرد.
فقر نمایی را خدا دوست ندارد
این استاد حوزوی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر «ان الله جمیل و یحب جمال؛ خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد»، ابراز داشت: خداوند نعمت هایی را که آراسته و به منصه ظهور گذاشته شود دوست دارد؛ یعنی نه آن که داشته باشیم و بگوییم نداریم بلکه باید شکر خدا را به جا آوریم
لباسی که افراد جامعه به تن میکنند هیچ تناسبی با فرهنگ و دین ما ندارد
حجت الاسلام بهبودی با بیان اینکه نگاه به افرادی که مسؤول هستند آدمی را متوجه تجمل گرایی میکند، گفت: افرادی که در رأس قرار دارند، اگر به دنبال تجمل و ثروت اندوزی باشند، بهطور یقین مردم به دنبال آن میروند.
وی در ادامه افزود: فقر فرهنگی یعنی آنکه آدمی کمبود شخصیت دارد و اگر به روز باشیم به آدم شخصیت میدهد، متأسفانه چشم و هم چشمی زیاد شده است.
این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه تبلیغات زیاد کالاهای تجملی در رسانهها دیگر علت روی آوردن مردم به سمت مصرفگرایی است، اظهار داشت: افراد با این فرض که میگویند باید از امکانات استفاده کرد که این افکار نادرست جامعه است، خودنمایی و جلوهگری میکنند، امروزه لباسی که افراد جامعه به تن میکنند هیچ تناسبی با فرهنگ و دین ما ندارد.
حجت الاسلام بهبودی بیان داشت: اگر در جامعهای تجملگرایی رواج پیدا کند بهطور یقین افراد مصرفگرا خواهند شد و بهدنبال تولید و استفاده بهینه از منابع و تولیداتی که خودشان دارند نمیروند، اسراف، فساد اخلاقی زیاد میشود، ازدواجها سخت میشود.
این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه تجمل غفلت از یاد خدا را بههمراه دارد، ابراز داشت: وقتی آدمی غرق در تجملات شود دیگر زمانی برای عبادت با خدا ندارد، قیامت را فراموش میکند و همه غمش دنیا خواهد بود.
وی در پایان با بیان اینکه دین برای ما همه برنامه را برنامه ریزی کرده است، گفت: باید به احادیث قناعت توجه کنیم و قناعت مال داشته باشیم و در مادیات به پایینتر از خودمان نگاه کنیم./955/ت302/غ