انحراف انقلاب مصر نتیجه دوری از جمهوری اسلامی ایران است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعةالمصطفی که پیش از ظهر امروز در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه ماه ذیالقعده، مقدمهای برای تکمیل اربعین خودسازی در دهه نخست ذیالحجه است، خواستار توجه و اهتمام طلاب به تزکیه نفس در این ماه پر فضیلت شد.
وی در ادامه از «ارشاد جاهل با نشر معارف و گسترش آگاهیهای دینی»، «هدایت و تربیت» و «امر به معروف و نهی از منکر» به عنوان سه اصل مهم راهبردی و قاعده فقهی که مبنای اصلی شکلگیری حوزههای علمیه و ساماندهی مراکز دینی و مبنای رسالت طلاب به عنوان شاگردان این مکتب پرافتخار است، نام برد و بر توجه طلاب به این سه قاعده مهم تأکید کرد.
رییس جامعةالمصطفی با اشاره به اینکه سه قاعده فقهی گفته شده یک زنجیره را تشکیل میدهند، تصریح کرد: این سه قاعده گرچه وظیفه عمومی امت است اما همه نمیتوانند به ارشاد، هدایت و امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند و باید گروههای دیگری که همانا حوزههای دینی است، شکل بگیرند.
وی با بیان اینکه وظیفه طلاب علوم دینی در برابر دیگران دعوت الی الله و فراخوانی بشریت به ارزش های متعالی دین است، راهبرد ارشاد، تربیت و بازدارندگی از منکرات را مبنای فعالیت طلاب برشمرد و بر مهندسی افکار جامعه بشری و مهندسی امیال و تمایلات جامعه بشری تأکید کرد و آن را کار انبیا دانست.
وی از حوزههای دینی به عنوان مهندسان افکار جامعه بشری و معمارهای دل و جان انسانها نام برد و با بیان اینکه این مهندسی یک مهندسی نرمافزاری است که بسیاری از شرایط را طلب میکند، گفت: هرگز نمیشود کسی بدون واجد بودن شرایط روحی، علمی و اخلاقی معادلات فکری و معنوی دنیا را تغییر دهد و افکار بشر را مدیریت کند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی وظیفه اصلی جامعةالمصطفی، حوزههای علمیه و عالمان دین را تغییر معادلات معرفتی و فکری جهان و جایگزین کردن معادلات فکر دینی و اسلامی و ارزشهای معنوی در جهان معاصر عنوان و اظهار کرد: طلاب باید معمار یک بنیان نو و الهی برای همه زندگی بشر باشند.
وی با بیان اینکه امروز به برکت انقلاب اسلامی دروازههای فکری عالم به سوی علمای دین باز شده است که اگر نفوذ نکنیم و در این معماری نرمافزاری و معرفتی حضور مؤثر نداشته باشیم به ضعف ما برمیگردد، بستر نو انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی و خیزش فکری و معرفتی دنیای اسلام را فرصت بینظیری برای ایجاد یک بنیان نو و الهی، توصیف کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: مهمترین نکته کلیدی و اساسی در کار امروز نهاد روحانیت، حوزههای علمی و المصطفی به عنوان یک نهاد برجسته دینی آن است که نگاه کنیم ببینیم چه گفتمانی بر جهان امروز از لحاظ فرهنگی و معرفتی حاکم است، این گفتمان را به درستی تغییر دهیم.
وی تأکید کرد: اگر بیداری اسلامی باشد و ملتهای جهان قیام کرده و انسانهای مجاهد در عرصه مقابله با دشمنان دین و اسلام ایستادگی کنند اما فکر لازم، اندیشه متناسب و نرمافزار مناسب برای این جهاد در راه خدا و بیداری اسلامی تولید نشود، همه کارها متوقف است.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی ادامه داد: اگر کسی شرایط کشورهای جهان اسلام و شکست گروههای اسلامی و جریانهای اسلامی را به خوبی تحلیل کند، خواهد دانست یکی از مهمترین عوامل آن است که یک نرم افزار لازم، فکر قوی و سخن متناسبی را که باید داشته باشند، خیلی وقتها ندارند.
وی یادآور شد: اگر آن علما و اندیشههایی که در قانون اساسی ایران آمد نبود، انقلاب اسلامی به این اندازه ادامه پیدا نمیکرد و دیگران میآمدند و همه چیز را به دست میگرفتند، البته در خود ایران هم در بعد نرمافزاری کمبود داریم چه رصد به دیگر جوامع و دیگر مذاهب اسلامی.
رییس جامعةالمصطفی با اشاره به حوادث کشور مصر متذکر شد: الازهر با آن سابقه تاریخی اگر دارای فکر منسجم برای پاسخگویی به جامعه مصر و دیگر کشورها بود و اگر مهندسان فکری و معنوی بزرگی را تربیت کرده بود، مگر میشد مصر به این حال و روز بیفتد و در مسیرهایی قرار بگیرد که ملت بزرگ مصر با این همه محنت مواجه شوند.
وی با بیان اینکه اگر دولت و ملت مصر در کنار جمهوری اسلامی ایران باقی میماندند، توطئههای آمریکا و اسرائیل اثر نمیکرد، بر موقعیتشناسی تأکید کرد و افزود: گفتمان بیداری انقلاب اسلامی، گفتمانی اصیل و گفتمان مقاومت گفتمان درستی است، اگر بخواهیم معادلات سنگین جهان را تغییر دهیم نیازمند همدلی و همگرایی به ویژه در صفوف علمای دینی جهان هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این مطلب که پایه آینده اسلام در حوزهها و مدارس دینی شیعه و سنی ریخته میشود، ابراز کرد: هرچند المصطفی، حوزههای علمیه و مراکز دینی اهل سنت حافظان فکر و فرهنگ هستند، اما وضع امروز جوابگوی نیاز دنیای اسلام و تقابل گفتمانی در دنیای امروز نیست.
وی با اشاره به اینکه امروز گفتمان غربی در حوزه فکر و معرفت تا سبک زندگی در حوزه خانواده، زن و جوان، علوم انسانی و اجتماعی تولیدات منسجمی دارد با جهتگیریهایی که مورد قبول ما نیست، گفت: اگر بخواهیم جهان را به سمت معنویت، معرفت، خداوند، توحید و اسلام عزیز هدایت کنیم، نیاز به یک بنیانهای معرفتی و فکری دارد که باید در حوزههای علمیه انجام شود.
رییس جامعةالمصطفی در ابتدای سخنان خود هفته دفاع مقدس را گرامی داشت و اظهار کرد: دفاع ملت ایران در برابر دشمنان اسلام اختصاص به ایران ندارد، همانطور که انقلاب اسلامی برای امت اسلام بود، دفاع مقدس هم برای تحکیم بنیانهای فکری، معرفتی و گفتمان انقلاب اسلامی بود./920/پ202/ج