۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰
کد خبر: ۱۸۴۷۲۱
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی:

خطر انفکاک آموزش از تربیت حوزه‌های علمیه را تهدید می‌کند

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه نسبت به انفکاک امر آموزش از تربیت که یکی از آسیب‌ها و خطرات نظام‌های جدید در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه است، هشدار داد.
حجت‌الاسلام محمدرضا صالح

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدرضا صالح در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعةالمصطفی که پیش از ظهر امروز در مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌‌(ره) برگزار شد، یکی از آسیب‌ها و خطرات نظام‌های جدید در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه را خطر انفکاک امر آموزش از تربیت عنوان کرد.

 

معاون فرهنگی تربیتی المصطفی با بیان اینکه اگر استاد کم کم احساس کند تنها استاد علم اصول، فلسفه و استاد فقه است و حوزه یک استاد اخلاق هم دارد، این یک خطر است، گفت: همواره باید مراقب تربیت و تهذیب طلاب باشیم و رصد کنیم که این امر نه در بینش و اعتقاد به این مسأله، بلکه در عمل اتفاق افتد.

 

وی افزود: تهذیب و تزکیه طلاب بر عهده استاد علوم انسانی، فلسفه، صرف و نحو و استاد فقه است، استادی که رشد طلاب را در عرصه‌های علمی مختلف رصد می‌کند همان استاد مراقب احوال معنوی شاگرد هم هست و المصطفی این رسالت را هم در آیین‌نامه‌ها دارد و هم در عمل و سیاست‌ها بر آن تأکید کرده است.

 

حجت‌الاسلام صالح طلاب جامعةالمصطفی را از مصادیق بارز ایتام آل محمد‌‌(ص) دانست و یادآور شد: با توجه به اینکه اصل حوزه‌های علمیه وابسته به امام عصر‌‌(عج) است و طلاب حوزه‌های علمیه نیز مورد علاقه امام زمان‌‌(ع) هستند، هرگونه خدمت به حوزه و طلبه خدمت مستقیم به حضرت ولی‌عصر‌‌(عج) است.

 

وی با بیان اینکه در جامعةالمصطفی بیش از دو هزار نفر استاد به امر تدریس مشغول هستند که اگر هر استاد چهار یا پنج طلبه را تکفل معنوی کند خواهیم دید که مسائل اخلاقی و معنوی رشد بسیار بیشتر و سریع‌تر خواهد داشت، خواستار نگاه استادان به تکفل معنوی و اخلاقی طلاب شد.

 

معاون فرهنگی تربیتی جامعةالمصطفی بر توجه به مسائل تربیتی و تهذیبی طلاب ایرانی و غیرایرانی المصطفی تأکید کرد و خواستار شد: حداقل یک سوم از جلسات همه گروه‌های علمی در طول سال و ترم به مسائل اخلاقی تربیتی گروه اختصاص پیدا کند.

 

وی وجود برنامه تربیتی و اخلاقی را مانند برنامه آموزشی گروه که در آغاز هر ترم برای طلاب تدوین می‌شود، مورد نیاز دانست و افزود: امسال بحث رتبه‌بندی و ارزیابی تربیتی گروه‌های علمی المصطفی را در مرحله اولیه طراحی قرار داده‌ایم تا هر گروه از جهت توانمندی‌ها و فعالیت‌های تربیتی درجه‌بندی شود.

 

وی با اشاره به برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگی تربیتی طوبی که طلاب را در عرصه‌های تبلیغی و فرهنگی شناسایی می‌کند و نسبت به برترین‌ها و ممتازان این فعالیت‌ها تقدیر و تجلیل به عمل می‌آورد، از طلاب و مسؤولان انجمن‌های فرهنگی المصطفی خواست در این بعد تبلیغی، فعالیت‌ها و ایده‌های نو خود را در قالب جشنواره ارائه دهند./920/پ202/ی

ارسال نظرات