عدم تحقق مطالبات رهبری در حوزه غمانگیز است/ حوزه به نام استقلال به حاشیه نرود
حجتالاسلام ابوالحسن احمدی شاهرختی، مدیر برنامهریزی و نظارت معاونت بینالملل حوزههای علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به نقش رهبر معظم انقلاب در پیشرفت نظام اسلامی ایران، هدایتهای عالمانه ایشان را در بحرانهای مختلف کشور به ویژه فتنه 88 یادآور شد.
وی تصریح کرد: همه کارشناسان ارشد نظام بر این باورند که رهبر معظم انقلاب به واسطه تجربیات فراوان و برخورداری از هوش فوق العاده و توان مدیریتی بالا، بزرگترین کارشناس دینی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند.
این کارشناس حوزوی بهرهمندی از چنین درّ گرانبهایی را جز با به کارگیری رهنمودهای معظم له ممکن ندانست و افزود: رجوع به متخصص در هر زمینهای حکم عقلی است و ما کسی را خبرهتر، کارشناستر، دلسوزتر و آگاهتر نسبت به مسائل نظام از ایشان سراغ نداریم.
اقدام فوری برای تحقق مطالبات رهبری از حوزه
مدیر برنامهریزی و نظارت معاونت بینالملل حوزههای علمیه در ادامه با اشاره به مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزههای علمیه، بر توجه و به کارگیری دیدگاههای ایشان برای ارتقای سطح کیفی و کمی موضوعات گوناگون آموزشی، پژوهشی و تبلیغی حوزه تأکید کرد.
وی عدم به کارگیری سریع و به هنگام نظرات ناب رهبری در حوزه را یک تراژدی غمانگیز خواند و گفت: توصیههای رهبر معظم انقلاب برای بهبود وضعیت آموزش طلاب و تغییر و تحول در نظام آموزشی آن امری متوقع بود که باید پس از فرمایش ایشان به سرعت برنامهریزی و اقدام میشد.
حجتالاسلام احمدی شاهرختی یادآور شد: هرچند زحماتی در این زمینه کشیده شد، اما مدیران ارشد حوزه و کارشناسان بدنه سیستم مدیریتی آن اذعان دارند که در این باره کوتاهیهای فراوانی شده است.
ضرورت بازتعریف واژه ولایت در حوزه
وی خواستار بازتعریف واژه ولایت در حوزه شد و گفت: ولایت با شعار جلو نمیرود، افق دید رهبری جهانی است، حوزه علمیه آنگاه به وظیفه و رسالت الهی خویش عمل خواهد کرد که مصداق کلام امام صادق(ع) در ارائه دین حقیقی و اسلام ناب به تشنگان معارف اسلامی در سراسر جهان باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: همه ما بر این باور هستیم که حوزه علمیه هنوز نسبت به تأمین نیروهای داخل کشور ناموفق بوده است، چراکه با حساب سرانگشتی میتوان به رقم یک میلیون طلبه برای داخل کشور رسید.
وی افزود: در آموزش و پرورش به حداقل 400 تا 500 هزار نیرو برای دروس دینی، قرآن، پرورشی و به عنوان روحانی مدرسه، امامت جماعت و نیز در جایگاههای مدیریتی از خواهران و برادران نیاز داریم؛ به راستی برنامهریزی ما در بعد سختافزار و نرمافزار کجای این نیازمندیها است.
حجتالاسلام احمدی شاهرختی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب درباره بیداری اسلامی هشداردهای گوناگونی دادند که مهمترین آن تأمین نیروی پاسخگو برای سؤالات پیش آمده در این زمینه و ارتباط با نخبگان آنان با حوزه علمیه قم است؛ جواب مدیران ما در این زمینه چیست؟
تحقق مطالبات رهبری از حوزه با برنامهریزی صحیح
وی با بیان اینکه کلیدیترین سؤال ما از مسؤولان حوزه این است که چه کسی قرار است مصداق کلام امام صادق(ع) در پاسخگویی به پرسشها و شبهات جهانی باشد، گفت: به راستی کلام امام صادق(ع) باید محقق شود و خواهد شد، اما وظیفه ما تسریع در تحقق آن است.
مدیر برنامهریزی و نظارت معاونت بینالملل حوزههای علمیه بر پشتیبانیهای مادی و معنوی از برنامههای حوزه تأکید کرد و افزود: افق دید مدیران ارشد حوزه به ویژه اعضای شورای عالی باید چنان باشد که ما زمینهساز ظهور حضرت مهدی(عج) باشیم، امری که در روایات ائمه معصومین(ع) به آن تصریح شده است.
وی مهمترین آسیبی را که در حوزه نسبت به عدم تحقق کامل مطالبات مقام معظم رهبری وجود دارد، نبود برنامهریزی صحیح و نداشتن چشمانداز مناسب از آینده حوزه ارزیابی کرد و افزود: با پراکندهکاری و باری به هر جهت نمیتوان نقشه راه حوزه را ترسیم کرد.
ضرورت تدوین طرح جهانی حوزه/ حوزه به نام استقلال به حاشیه نرود
حجتالاسلام احمدی شاهرختی تصریح کرد: تا طرح جهانی حوزه به درستی تدوین نشود، ما در داخل نیز سردرگم خواهیم بود؛ چنانچه شاگردان امام صادق(ع) که باید اندیشه جهانی داشته باشند و بینالمللی فکر کنند، در برخی موارد ممکن است محلی عمل کنند.
وی ادامه داد: یکی از نکاتی که باید حوزه درباره آن موضع درست انتخاب کند آن است که نباید به اسم استقلال به حاشیه رود که مقام معظم رهبری فرمودند و تصریح کردند و توضیح دادند که رابطه بین نظام و حوزه رابطه مادر و فرزندی است.
این کارشناس حوزوی اظهار کرد: مگر میشود مادر نسبت به بچهاش بیتفاوت باشد و بچه در مقام کمک از والدین فروگذار کند؛ متأسفانه نگاهی را شاهد هستیم که به نام استقلال بودجههای نظام را پس میزند و حوزه را در کش و قوس مشکلات فراوان گرفتار کرده است.
وی گفت: اگر دولتمردان در نحوه مصرف بودجه امر و نهی کنند، به استقلال حوزه ضربه خواهد خورد، اما اگر بسان یک پشتیبان مردمی، کمکهای آنان صرفا پشتیبانی باشد، مدیریت و هزینه اعتبارات به دست حوزویان باشد به استقلال حوزه هیچ ضربه وارد نمیکند بلکه روز به روز قویتر خواهد شد که چارهای جز این برای حوزه قدرتمند نداریم./920/ت301/ج