حضرت عباس بهترین الگو برای منتظران ظهور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام شاهحسینی، استاد حوزه و دانشگاه شنبه شب در پنجمین شب از مراسم عزاداری سیدالشهدا که در مسجد امام حسن مجتبی برگزار شد، گفت: قرآن باطن دارد و اگر بخواهیم مطالب قرآن را بفهمیم باید به باطن آن پی ببریم و از این رو باید در قصه اصحاب کهف تفکر کنیم.
وی با اشاره به اینکه اصحابالحسین(ع) ادامهدهنده راه اصحاب کهف بودند، ابراز کرد: اصحاب کهف از چند نقطه شهر دور یکدیگر جمع شدند که این امر نیز در نحوه گرد هم آمدن یاران امام حسین(ع) دیده میشود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برخی به تشیع اشکال میگیرند که چرا شما در بارگاه معصومان(ع) به زیارت میروید، گفت: برخی به صراحت با اهلبیت(ع) مخالفت میکنند و حتی در چند روز گذشته به صحن و سرای حضرت زینب(س) رحم نکردند.
وی ادامه داد: ما باید برای این که بتوانیم یاد خداوند باشیم باید به سوی اهلبیت(ع) برویم، و اگر این کار را نکنیم، عبادتهای ما خشک و بیروح میشود، باید به کهف اهلبیت(ع) پناهنده شویم تا خود در امان بمانیم.
حجتالاسلام شاهحسینی افزود: ماجرای اصحاب امام حسین(ع) تا ظهور حضرت حجت(عج) ادامه مییابد و از این رو در برخی از روایات رجعت داریم که شهدای کربلا در زمان ظهور حضرت حجت(ع) رجعت میکنند.
وی یکی از ویژگیهای یاران امام عصر(عج) را انتظار دانست و بیان کرد: فرد منتظر دست روی دست نمیگذارد تا مطلوبش را به دست بیاورد، گوشهنشینی با انتظار سنخیت ندارد، کسی که امید به آینده ندارد، فرد منتظری نیست.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: فردی که دنبال صلاح جامعه خود و خانواده خود نیست، نمیتواند انسان منتظری باشد، از ویژگیهای انتظار آماده کردن و زمینهسازی برای ظهور است، از این رو کسی که اهل ایثار و شهادت نیست نمیتواند انسان منتظری باشد.
وی با اشاره به اینکه یاران امام عصر(عج) باید مجاهد باشند، اظهار کرد: در زمان حضور حضرت مهدی(عج) مستکبران عالم با حکومت حضرت مخالفت میکنند و باید یاران مجاهدی باشند تا در برابر گردنکشی این مستکبران بایستند.
حجتالاسلام شاهحسینی ادامه داد: انسان منتظر باید مرتقب باشد، یعنی هر لحظه آماده نبرد و شرکت در جهاد باشد، همان گونه که قمر بنی هاشم این کار را کرد، برای حضرت عباس(ع) اماننامه آوردند اما ایشان در برابر آن ایستاد.
وی شهدای جنگ تحمیلی را نمونهای از انسانهای منتظر و مرتقب برای امام مهدی(عج) خواند و گفت: شهدا آن چنان در وصیتنامههایشان از امام(ره) و ولایت فقیه نام میبرند و دفاع میکنند که گویی آنان هیچ سرمایه مادی در این جهان نداشتند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: تربص یکی دیگر از ویژگیهای فرد منتظر است، «قُلْ کُلٌّ مُّتَرَبِّصٌ فَتَرَبَّصُوا فَسَتَعْلَمُونَ مَنْ أَصْحَابُ الصِّرَاطِ السَّوِیِّ وَمَنِ اهْتَدَى»، بگو همه در انتظارند پس در انتظار باشید زودا که بدانید یاران راه راست کیانند و چه کسى راهیافته است.
وی خاطرنشان کرد: تربص یعنی شیعه تنوری بودن امام زمان(عج) است، از این رو تربص را گوش به فرمان بودن معنا میکنند، یعنی فرد منتظر باید گوش به فرمان باشند و در کار امام زمان خود چون و چرا نکند و حتی چشم هم نگوید./914/پ202/ب