۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۱
کد خبر: ۱۸۹۶۱۳
استاد حوزه علمیه:

ثمره عبادت باید عبودیت انسان باشد

خبرگزاری رسا ـ استاد و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان گفت: بعضی عبادات را تبدیل به دلخواه خود می کنند و دین را بنابر خواسته و سلیقه خود تأویل و تفسیر می کنند و از این طریق گناهان خود را توجیه می کنند.
حجت الاسلام محمد داستانپور استاد و پژوهشگر حوزه علميه اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام محمد داستانپور، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه، شب گذشته در جمع عزاداران حسینی در بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس اصفهان گفت: قیام امام حسین(ع) دارای دو جهت بود که یکی مربوط به زمامداران می شود و دیگری به امت پیامبر اسلام(ص) مربوط می شود.

 

وی در ادامه افزود: یکی از علل قیام امام حسین آفتی بود که امت در آن زمان به آن به شدت مبتلا شده بودند و مبارزه با این آفت جز عاشورا راهی نداشت، آفت دنیاپرستی و وابستگی مردم به دنیا باعث شد تا امام حسین(ع) قیام کند و مردم کوفه بخاطر آلودگی به این آفت در برابر امام زمان خود قرار گرفتند.

 

حجت الاسلام داستانپور ابراز داشت: در زمان پیامبر اکرم(ص) دو جبهه حق و باطل در برابر یکدیگر قرار داشتند از این رو کسی دچار اشتباه و سردرگمی نمی شد اما در روز عاشورا هر دوطرف مدعی اسلام بودند، هردو در میدان نبرد نماز و قرآن می خواندند و اشخاص بی بصیرت در این میان دچار آشفتگی می شدند که کدام طرف جنگ حق است.

 

پژوهشگر حوزه علمیه شهادت علی اصغر را لازمه اثبات حقانیت امام حسین(ع) خواند و تصریح کرد: جنگی که در عاشورا رخ داد جنگ تأویل بود، یعنی جنگی که حق و باطل در آن مشتبه می شود، هر نعمتی دو طرف دارد، یکی فرصت است و دیگری تهدید که اندازه این دو طرف به بزرگی همان نعمت و در روز عاشورا اشخاصی مانند حر از فرصت این نعمت استفاده کردند و کوفیان از تهدید آن بخاطر دنیا پرستی غافل شدند.

 

وی عبادت بعضی را بدون عبودیت دانست و گفت: بعضی در زمانی که باید عبادت کنند مشغول عبادت می شوند اما به هنگامی که از آن فارق می شوند به سادگی هدف اصلی عبادت که عبودیت است را فراموش و مشغول عیش و نوش دنیا و ارتکاب معاصی شده و خداوند را از یاد می برند یا این که عبادات را سلیقه ای و بنابر میل خود پدید می آورند و به آن مشغول می شوند و حتی از این طریق گناهان خود را با تأویل و تفسیر به رأی خود توجیه می کنند.

 

حجت الاسلام داستانپور با اشاره به اهمیت حجاب در اسلام خاطرنشان کرد: بزرگترین مصیبت کربلا برای اهل بیت و غم انگیزترین روضه ای که از ائمه در باب کربلا شنیده شده است پیرامون پوشیه نداشتن حضرت زینب کبری(س) در اسارت است و این نشان از جایگاه خاص و ویژه حجاب و عفاف در نزد ائمه معصومین دارد که باید عزاداران حسینی به آن بسیار توجه کنند و از اهمیت آن غافل نگردند./939/پ202/ب

ارسال نظرات