امر به معروف و نهی از منکر سبب پویایی جامعه می شود

وی در ادامه افزود: آیات بسیاری در قرآن کریم وجود دارد که پس از امر به نماز، روزه و زکات به مسئله امر به معروف و نهی از منکر پرداخته است.
حجتالاسلام عسکری با اشاره به ماجرای امام حسن و امام حسین(ع) و پیرمردی که وضویش را اشتباه میگرفت، عنوان کرد: امام حسین(ع) در دوران خردسالی نیز این فریضه مهم را انجام میدادند.
وی ابراز داشت: جامعهای که انسانها در آن نسبت به یکدیگر بیتفاوت باشند به انحراف کشیده میشود.
کارشناس مسائل دینی بیان کرد: دعای انسانها حتی افراد با ایمان زمانی مستجاب میشود که اطرافشان امر به معروف و نهی از منکر رواج داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: روایات اهل بیت(ع)، استحکام و قوام شریعت را وابسته به امر به معروف و نهی از منکر میدانند.
حجتالاسلام عسکری یادآور شد: در برخی از روایات امر به معروف و نهی از منکر به عنوان محوری یاد شده است که دیگر واجبات در حول آن میچرخند.
وی اظهار داشت: جامعه پویا زمانی معنادار میشود که امر به معروف و نهی از منکر جزء ارکان آن جامعه باشد.
این کارشناس مسائل دینی شرط تأثیرگزاری امر به معروف و نهی از منکر را وابسته به سبک و روش درست این فریضه دانست.
وی تصریح کرد: حفظ شخصیت طرف مقابل در امر به معروف و نهی از منکر یکی از شروطی است که فرد امرکننده و یا ناهی از منکر باید آن را رعایت کند.
حجتالاسلام عسکری تأکید کرد: در صورت عدم امر به معروف و نهی از منکر آسیبهای بسیار جدی به جامعه و افراد جامعه وارد خواهد شد.
وی جامعه را همچون کشتی دانست و افزود: اگر کسی در یک کشتی سوراخی را حفر کند و کسی جلوی او را نگیرد تمام افراد درون کشتی غرق خواهند شد، کارهای ناشایست در جامعه، همچون حفر سوراخ در کشتی است که اگر جلوی آن گرفته نشود تمام افراد جامعه در آن غرق خواهند شد.
کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: اگر چند نفر بر یک کار اشتباه اعتراض کنند، فردی که مرتکب آن اشتباه شده است به خود میآید و مسیر خود را عوض میکند.
حجتالاسلام عسکری بدترین دوره را، زمانی دانست که ارزشهای دین اسلام ضد ارزش تبدیل به ارزش شود و ارزش به جای ضد ارزش قرار می گیرد.
وی در پایان گفت: کسی که در راه جلوگیری از ظلم و فساد بمیرد، شهید محسوب میشود./9706/پ202/ب