سیره عملی ابن شهرآشوب الگویی برای ترویج گفتوگو های علمی بین شیعه و سنی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز در دومین روز کنگره بین المللی ابن شهرآشوب ساوری در ساری، مازندران را پایگاه و مهد تشیع دانست و گفت: مردم مازندران از دیرباز عاشق و دلداده اهل بیت(ع) بوده و هستند که وجود هزاران امامزاده در این استان بیانگر این مسأله است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری کنگره بین المللی ابن شهرآشوب ساروی را اقدامی شایسته و قابل تقدیر دانست و گفت: معرفی این شخصیت بزرگ شیعه حرکتی ارزشمند است.
جنتی با اشاره به این که تا پیش از برگزاری این کنگره ابن شهرآشوب برای جامعه ما ناشناخته بود، تصریح کرد: برگزاری این کنگره بستری برای شناخت و معرفی این شخصیت بزرگ تاریخ شیعه به جهان خواهد بود.
وی بر ضرورت شناسایی و معرفی عالمان دینی به جامعه تأکید کرد و گفت: جامعه بیشتر باید شخصیت های بزرگی همچون ابن شهرآشوب آشنا شوند.
جنتی بر ضرورت احیاء همه آثار و تألیفات ابن شهرآشوب ساروی تأکید کرد و گفت: ابن شهرآشوب در دورانی که اجازه بروز اندیشه ها را نمی دانند توانست آثار بزرگی از خود به جای بگذارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مثبت ارزیابی کردن محتوای علمی کنگره ابن شهرآشوب ساروی، افزود: ارسال 117 مقاله از داخل و بسیاری از کشورها نشان دهنده جایگاه علمی این کنگره بین المللی است.
جنتی از ابن شهرآشوب به فخر شیعه و تاج شریعت نام برد و با بیان این که این شخصیت بزرگ از قله های درخشان ایران اسلامی و جهان بوده است، تصریح کرد: آرا و افکار این عالم بزرگ نیاز امروز جامعه ما است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که آثار علامه ابن شهرآشوب سراسر درس بندگی، عبرت، معنویت و شوق برای کسل علم و تلاش برای تعالی و مراتب ایمان است، خاطرنشان کرد: ابن شهرآشوب علامه ای کامل بود.
جنتی، نگاه خاص اهل سنت به ابن شهرآشوب را نشان دهنده مقام والای این شخصیت و عالم برجسته دانست و تصریح کرد: ابن شهرآشوب جامع فضیلت ها بود.
وی با بیان این که ابن شهرآشوب از محضر دانشمندان اهل تسنن نیز بهره فراوان برد، ادامه داد: سیره عملی ابن شهرآشوب بهترین الگو برای ترویج گفت و گو های علمی میان شیعه و سنی است.
جنتی با بیان اینکه ابنشهرآشوب مظهر جستوجوی علمی میان مذاهب اسلامی است، گفت: ابنشهرآشوب مدافع تشییع بود و به مخالفان پاسخهای مستدل میداد.
وی رفع شبهات و خرافه در دین را از جمله مهم ترین خدمات و تلاش های علامه ابن شهرآشوب ساروی دانست و خاطرنشان کرد: این شخصیت با تألیفات و آثار خود در آن زمان تلاش گسترده ای در رفع شبهه در دین انجام داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور از ابن شهرآشوب به مرد سفرهای علمی یاد کرد و افزود: وی همه روزگار خود را برای گرفتن جرعهای از علوم آل محمد(ص) به کار گرفت.
وی از علامه ابن شهرآشوب به قرآن پژوهشی برجسته یاد کرد و افزود: تلاش های ابن شهرآشوب در تربیت شاگردان و پاسخ به شبهه هایی که دروغ پردازان مطرح می کردند بسیار ارزنده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که علامه ابن شهرشوب با آثار و تألیفات خود پاسخگوی نیاز جامعه آن دوران بود، بیان داشت: یکی از مهم ترین ویژگی های آثار این شخصیت برجسته پاسخ نیاز زمانه بود.
وی رسالت امروز حوزه های علمیه در پاسخگویی به نیاز روز جامعه را بسیار مهم دانست و بیان داشت: حوزه علمیه به عنوان مرکز اصلی نشر و گسترش معارف دینی باید در جهت یافتن پاسخ هایی نو برای پرسش هایی کهنه تلاش کند.
وی با اشاره به این که ابن شهرآشوب با نگارش 20 کتاب برجسته و فاخر در فقه، اصول، کلام، حدیث و تفسیر آثاری ارزشمند از خود برای جامعه اسلامی به ویژه شیعیان به یادگار گذاشته است، تصریح کرد: این آثار و تألیفات برای محققان و پژوهشگران کشورمان بسیار قابل استفاده خواهد بود.
جنتی با اشاره به این که علامه ابن شهرآشوب قهرمان عرصه نگارش و قلم بود، گفت: آثار این شخصیت برجسته باید به جامعه معرفی شود تا مورد بهره برداری مناسب قرار گیرد./950/پ202/ج