۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۱۹۱۳۱۳
مدیر مرکز ریحانه النبی:

ورود دولت به بحث فرهنگ و حجاب یک تکلیف است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز ریحانه النبی با بیان این‌که ورود دولت در بخش فرهنگ و حجاب یک تکلیف است، گفت: حداقل کار فرهنگی که دولت می‌تواند انجام دهد این است که نیروهای تحت پوشش خودش قانون را رعایت کنند، ولی اکنون نیز شاهد این قضیه نیستیم.
حجت الاسلام محمد مهدي ابراهيم پور

 حجت‌الاسلام محمد مهدی ابراهیم پور، مدیر مرکز ریحانه النبی در حاشیه بازدید معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از این مرکز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز پرداخت و گفت: مجموع ریحانه النبی از سوی طلاب قم و شهرستان‌ها در سال 84 به صورت غیر رسمی و در سال 86 به صورت رسمی آغار به کار کرد.

وی ادامه داد: نگاه کاربردی به موضوع حجاب و عفاف در طرح عملیاتی مدارس شهرهای همانند تهران، قم، ارومیه، ساری، اصفهان، شاهین شهر و شیراز از فعالیت‌های مرکز ریحانه النبی به شمار می‌آید، اکنون نیز تعداد 21 هزار دانش آموزان در هشتاد و پنج مدرسه تحت پوشش این طرح هستند.

مدیر مرکز ریحانه النبی با بیان این‌که صد و بیست مربی طلبه خواهر در مدارس کشور مشغول به انجام فعالیت‌های عفافی و حجابی هستند، اظهار داشت: هر مربی در طول هفته یک روز به مدت 90 تا 120 دقیقه در مدارس به تدریس و بیان مباحث عفاف و حجاب از پایه سوم تا ششم می‌پردازد.

وی افزود: برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و تبلیغ چهره به چهره از دیگر فعالیت‌های مربیان است و چشم انداز آینده مرکز ریحانه النبی استمرار طرح عفاف و حجاب در سراسر کشور است.

حجت‌الاسلام ابراهیم پور با اشاره به طرح خوش حجابی، خاطرنشان کرد: هدف این طرح شناسایی دختران محجبه از 7 تا 14 سالگی جهت تثبیت حجاب در آن‌ها است، اکنون در شهرهای قم، مشهد، ساری، ارومیه و کاشان در حال اجرا بوده و در شاهین شهر نیز در آینده اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: اکنون تعداد اعضای طرح خوش حجابی 2 هزار نفر است که این افراد به صورت منطقه‌ای گروه بندی شده و برای آن‌ها برنامه‌های فرهنگی، خدماتی، آموزشی، شرکت در برنامه‌های صدا و سیما اجرا می‌شود.

مدیر مرکز ریحانه النبی بیان داشت: تأییدیه مراجع تقلید، همکاری با وزارت آموزش و پرورش، کمیسیون فرهنگی مجلس و دفاتر مراجع از اقدامات ریحانه النبی است، همچنین این مرکز یک کانون را در دانشگاه آزاد واحد ارومیه تأسیس کرده است که آماده پاسخ به شبهات است.

حجت‌الاسلام ابراهیم پور با بیان این‌که در حوزه عفاف و حجاب حرف زیاد زده می‌شود ولی عمل کم است، برطرف شدن نیازهای جامعه را کار علمی دانست، گفت: اگر دولت در مسأله حجاب نباشد طبیعتاً نباید انتظار داشت که موضوع حجاب حل شود، رییس جمهور اشاره کرد ما کار فرهنگی را واگذار به مردم می‌کنیم اشتباه است، اصلاً قابل تأیید نیست، چگونه مسائل اقتصادی، امور خارجه را به مردم واگذار نمی‌کنند ولی مسائل فرهنگی را به مردم واگذار می‌کنند.

وی یادآور شد: این نوعی فرار دولت از پاسخ گویی به مسائل فرهنگی است، دولت افزون‌بر برنامه باید حمایت نیز داشته باشد، دولت می‌گوید ما در حوزه عفاف و حجاب حمایت می‌کنیم ولی مردم خودشان باید مسائل فرهنگی را حل کنند، ممیزی و معیار فعالیت‌های که می‌خواهد صورت گیرد باید بر چه ملاکی باشد؟، قانون و شرع تکلیف برای دولت درست کرده است، حداقل کار فرهنگی که دولت می‌تواند انجام دهد این است که نیروهای تحت پوشش خودش قانون را رعایت کنند، ولی اکنون نیز شاهد این قضیه نیستیم.

مدیر مرکز ریحانه النبی با تأکید بر این‌که حتی افراد تحت نظر دولت نیز رعایت حجاب را ندارند، بیان داشت: بیان امر به معروف و نهی از منکر تنها برای مردم نیست، نخست باید خود دولت با الزامات قانونی نسبت به افراد تحت پوشش‌ خود شروع کند، در حوزه فرهنگی دولت باید برنامه ارائه دهد، در گزارش 100 روزه دولت تنها یک اشاره‌ای به بخش فرهنگی شد و گفته شد این را واگذار به مردم می‌شود، این گزارش نیست و نشان می‌دهد در 100 روزه گذشته دولت هیچ کار فرهنگی انجام نداده است که ضعف فرهنگی به حساب می‌آید.

وی افزود: فکر نکنیم واگذار کردن مسائل فرهنگی به مردم لطف است، در مسائل دیگر نیز دولت تکلیف دارد، همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند «این دولت نباید ضعف‌های دولت گذشته را داشته باشد»، دولت گذشته نسبت به مسأله حجاب هم کار فرهنگی نکرد و هم قانون را انجام نداد، تکلیف این دولت اگر در بخش فرهنگی پیروی از دولت نهم و دهم باشد یک ضعف به حساب می‌آید، حتی دولت اگر بخواهد به مؤسساتی که در بخش عفاف و حجاب کمک 100 درصدی بکند تکلیف خود را انجام داده است و شاید بتوان گفت اتفاق خاصی نیز نمی‌افتد، چرا که تعداد مؤسسات در این بخش کم است.

حجت‌الاسلام ابراهیم پور با اشاره به تهاجم شدید فرهنگی غرب، بیان کرد: اگر دولت در این حوزه ورود پیدا نکند نباید انتظار داشته باشیم که در این دولت اتفاق خاصی در حوزه عفاف و حجاب بیفتد، البته نباید انتظار داشت که تمام مشکلات عفاف و حجاب را دولت حل کند، بلکه به همان میزان که در قانون آمده و در حد توان انجام دهد، حمایت معمولی داشته باشد، حداقل دولت تکلیف خود را انجام داده است.

وی در پایان تصریح کرد: همان‌گونه که دولت برای مسائل دیگر برنامه داشته و به مردم قول نتیجه می‌دهد نمی‌تواند نسبت به این موضوع فرهنگی بی‌تفاوت باشد، اگر دولت برنامه نداشته و یا نخواهد اجرا کند نتیجه مطلوب نمی‌گیریم، ما به دنبال این هستیم که دولت رویه خود نسبت به مسائل فرهنگی را اصلاح کند و در گزارش و فعالیت‌های بعد شاهد ارائه برنامه برای مسائل فرهنگی به ویژه عفاف و حجاب باشیم./993/پ202/ن

 

ارسال نظرات