چند خبر کوتاه از آذربایجان غربی
به گزارش خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام علی مصائبی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی شب گذشته در آیین اختتامیه مسابقات استانی قرآن کریم اظهار کرد: 375 نفر به مرحله استانی مسابقات قرآن کریم راه یافته بودند که از این تعداد 215 نفر برادران و 160 نفر خواهران را شامل می شود.
وی ادامه داد: همچنین در این دوره از مسابقات هفت گروه تواشیح برادران و سه گروه تواشیح خواهران با هم به رقابت پرداختند.
حجت الاسلام مصائبی بیان این که از هر رشته و در هر رده سنی و از هر بخس خواهران و برادران نفر برتر به مرحله کشوری مسابقات قرآن کریم اعزام خواهد شد، خاطرنشان کرد: در مجموع 24 نفر از مجموع 375 نفر شرکت کننده در رقابت های استانی قرآن کریم به مسابقات کشوری صعود می کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی با اشاره به درخشش قاریان استان در مسابقات کشوری و بین المللی قرآن کریم اظهار کرد: در سال 90 رتبه اول حفظ در مسابقات بین المللی، در سال 91 رتبه اول قرائت و سوم جمع خوانی مسابقات کشوری و در سال 92 مقام اول قرائت مسابقات بین المللی قرآن کریم به قاریان آذربایجان غربی اختصاص داشت که افتخار بزرگی است.
به گفته ححت الاسلام مصائبی، به علت کسب عناوین برتر قرآنی توسط قاریان استان در سه سال گذشته؛ قول افزایش سهمیه استان برای حضور در رقابت های کشوری داده شده است که امیدواریم عملی شود.
وی در ادامه به طرح ملی تربیت حافظان و قاریان قرآن کریم در آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: سال گذشته سهمیه استان ده هزار نفر بود که بیش از دوازده هزار ثبت نام داشتیم که در کلاس های قرآن شرکت می کردند.
حجت الاسلام مصائبی اعلام کرد: از مجموع 12 هزار نفر قرآن آموز بیش از دو هزار نفر در آزمون کتبی حفظ قرآن حاضر شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی اظهار داشت: امسال سهمیه استان تربیت دوازده هزار حافظ قرآنی است که تا کنون بیش از 13 هزار و 500 نفر قرآن آموز نام نویسی کرده و در کلاس های قرآن در هفده شهرستان استان شرکت می کنند.
تقویت جلسات قرآن رکن اساسی در تربیت نیروهای قرآنی
علی فربین، نماینده هیئت داوران سی و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف و امورخیریه آذربایجان غربی در آیین اختتامیه مسابقات قرآن کریم آذربایجان غربی اظهار داشت: تعدد برگزاری مسابقات قرآنی در کشور موجب تقویت بنیه قرآنی شرکت کنندگان می شود.
فربین اضافه کرد: جلسات قرآنی نیازمند تقویت بوده و برای تربیت شاگردان قرآنی نمونه باید جان تازه ای بیابند، چرا که تقویت جلسات قرآنی یک رکن اساسی در پرورش نیروهای قرآنی است که نیازمند اهتمام جدی مسئولین است.
وی با بیان اینکه سی و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف آذربایجان غربی با نظم خاصی و در کمال آرامش برگزار شد، ادامه داد: حضور شرکت کنندگان در مقاطع مختلف سنی و در رشته های متنوع، نشان دهنده سطح بالای قرآنیان استان بوده و در زمینه حفظ کلا الله مجید باید با اهتمام بیشتری در تربیت حفاظ نمونه با کمیت بیشتر تلاش شود.
فربین اذعان داشت: وجود تنها یک گروه تواشیح در رده سنی شکوفهها و دو گروه در بزرگسالان برای آذربایجان غربی شایسته نیست هرچند که امید است گروه های تواشیحی که به مرحله کشوری راه یافته اند در سطح مسابقات کشوری مقام آور باشند.
فربین اضافه کرد: بهتر است اساتید برجسته قرآنی که در آذربایجان غربی تعدادشان زیاد است با همکاری نهادهای متولی فعالیتهای قرآنی در صدد تقویت تربیت نیروهای قرآنی اقدامات متداومی را شروع کنند.
وی راهکار توسعه تربیت نوآموزان قرآنی را برگزاری مسابقات مختلف اعلام کرد و گفت: در رشته اذان استعدادهای خوبی در آذربایجان غربی وجود دارد اما در رشته ابتهال بزرگسالان کمبود احساس میشود.
اختصاص 20 درصد اعتبارات فرهنگی شهرداری ارومیه به حوزه دین
محمد حضرتپور، شهردار ارومیه در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح عملکرد فعالیتهای فرهنگی و دینی شهرداری ارومیه گفت: تنها 20 درصد از اعتبارات فرهنگی مجموعه فرهنگی ـ ورزشی شهرداری ارومیه به مسائل مرتبط با حوزه دین، مذهب و فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دارد و 80 درصد باقیمانده اعتبارات در حوزه مسائل مرتبط با مباحث اوقات فراغت هزینه میشود.
وی با بیان اینکه نگاه شهرداری به شهر ارومیه، اقلیتها، مذاهب و ادیان مختلف که در این شهر مسالمتآمیز در کنار هم زندگی میکنند، نگاه شهروندی است که باید حق آنها در تمامی سطوح مورد احترام قرار گیرد، افزود: یکی از جلوههای بارز شهر ارومیه وجود وحدت و همدلی ملی و دینی میان پیروان مذاهب و آیینهای آسمانی است.
شهردار ارومیهاضافه کرد: رویکرد شهرداری ارومیه در خصوص برنامههای فرهنگی با محوریت قرآن کریم حمایت از سازمانهای مردم نهاد و گروههای فعال در این خصوص در قالب برنامهها و طرحهای ارائه شده است که در صورت ارائه طرح و برنامه مورد حمایت جدی شهرداری قرار میگیرد.
حضرتپور با اشاره به اینکه نبود همدلی و وفاق کار کردن در فضای فرهنگی شهر را سخت میکند، تصریح کرد: یکی از رسالتهای رسانهها این است که میان بخشهای مختلف و دیدگاههای موجود نسبت به فعالیتهای فرهنگی در شهر میان آحاد مختلف اتفاق نظر و آشتی مجدد برقرار کنند.
شهردار ارومیه خاطرنشان کرد: اولویت اصلی مجموعه شهرداری ارومیه در فعالیتهای فرهنگی پرداختن به مسائل حوزه دین، مذهب و فرهنگ ایثار و شهادت است و به همین منظور 20 درصد کل اعتبارات فرهنگی این مجموعه به برنامههایی با محور دین و فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دارد.
اتحادیه تشکلهای قرآنی در آذربایجانغربی تشکیل میشود
مهدی کاتب مدیر عامل موسسه دارالحافظین قرآن کریم آذربایجان غربی در نخستین جلسه مجمع عمومی اتحادیه تشکلهای قرآنی استان گفت: با توجه به مصوبه هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور مبنی بر تشکیل اتحادیه های استانی، آذربایجانغربی اولین استانی است که اتحادیه تشکلهای قرآنی استانی در آن تشکیل میشود.
وی افزود : تنها موسساتی که از معاونت امور قرآنی و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرده و در این اتحادیه عضو بودهاند میتوانند در اولین مجمع عمومی استانی شرکت کنند.
مدیرعامل موسسه دارالحافظین قرآن کریم آذربایجانغربی گفت : هدف از تشکیل این مجمع انتخاب هیئت مدیره و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی آذرباجان غربی و همچنین تعامل بیشتر موسسات با یکدیگر است.
گفتنی است، مجمع عمومی اتحادیه تشکل های قرآنی استان به میزبانی موسسه دارالحافظین قرآن کریم با حضور نماینده هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور و مدیران موسسات قرآنی عضو اتحادیه از سراسر استان برگزار شد./936/د101/س