۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۸
کد خبر: ۱۹۳۹۸۲
وزیر کشور در نشست هم اندیشی با احزاب کشور:

قانون گرایی معیار اصلی تحزب است/ عملکرد احزاب باید در راستای خدمت به نظام و مردم باشد

خبرگزاری رسا ـ وزیرکشور در نشست هم اندیشی با احزاب و تشکل های سیاسی با تأکید بر استمرار جلسات مشترک با احزاب گفت : تلاش داریم جلسه بعدی با حضور رئیس جمهور برگزار شود .
رحماني فضلي

 به گزارش خبرگزاری رسا، عبدالرضا رحمانی فضلی در نخستین نشست هم اندیشی با احزاب که در سالن پیامبر اعظم این وزارتخانه و با حضور 60حزب فعال برگزار شد اظهار داشت : حمایت و تقویت تحزب مبنای کار دولت یازدهم است و با فعال شدن خانه احزاب مخالفتی نداریم .


وی اظهار داشت : اصلاح قانون احزاب ، انتخابات و قانون ngo ها در دستور کار وزارت کشور می باشد و با مشورت سیاسیون پیگیری می شود .



وزیر کشور ادامه داد: جایگاه حزب را قانون اساسی، امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و خواست مردم به خوبی مشخص کرده‌ است.



وی با تأکید بر اینکه رویکرد احزاب باید تحقق اسلام، ارزش‌های اسلامی، انقلابی و توسعه و پیشرفت کشور باشد، یادآور شد: هیچ حزبی در داخل کشور نیست که بگوید توسعه و پیشرفت را در چارچوب نظام اسلامی قبول ندارم چرا که در این صورت حتما دارای اشکال است.



رحمانی فضلی درباره اصلاح قانون احزاب خاطر نشان کرد: مجلس طرحی را با همکاری وزارت کشور شروع کرده و دوستان ما در وزارت کشور با کارشناسان مختلف کار را انجام خواهند داد و از آقای میرولد می‌خواهیم که به عنوان پیش‌نویس آن را در سایت وزارت کشور قرار دهد و اشخاص نظرات خود را به ما ارائه نمایند و جمع‌بندی در این زمینه صورت گیرد.


وزیرکشور یکی از دلایل عدم توفیق احزاب در کشور را وارداتی بودن و عدم ارتباط مستقیم با مردم دانست و گفت : احزاب وابسته به قدرت های مرکزی نتوانسته اند اعتمادی محکم بین مردم و احزاب ایجاد نمایند و احزاب می بایست با عملکرد و برنامه محوری مناسب ، زمینه اعتماد عمومی را نسبت به یک حزب تقویت نمایند .


وی گفت : وزارت کشور تلاش می نماید که با اجرای روش های حمایتی حقوقی و قضایی زمینه تقویت احزاب را فراهم نماید .

وی قانون گرایی را شائبه اصلی تحزب دانست و گفت : مهم این است که در شرایط خاص و ویژه بتوانیم هیجانات و تحریکات را کنترل نماییم .


وزیر کشور برگزاری نشت های دوره ای را راهکاری برای طرح مباحث تخصصی و واقع گرایانه با مسئولین دانست .


رحمانی فضلی درباره فعال شدن خانه احزاب گفت: وزارت کشور در این زمینه مخالفتی ندارد اما از سال 83 تاکنون تمدید نشده و وزارت کشور تقصیری نداشته است و ظاهرا به دلیل تفاوت دیدگاه‌ها این امر صورت گرفته است.

وزیر کشور گفت : تمدید ، بازنگری یا تشکیل خانه احزاب جدید در وزارت کشور در هر نوع پیشنهادی انجام می شود و ما حمایت های لازم را انجام خواهیم داد .


وزیر کشور با اشاره به نشست دوره‌ای احزاب گفت : این نشست‌ها خوب است که با سران قوا باشد و جلسات مشترک با موضوعات تخصصی با آنان مطرح شود.


وی درباره فعالیت برخی از احزاب که به صورت موسمی انجام شده و اینکه فقط به دنبال فرصت هستند اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر موضوع هدفمندی یارانه‌ها مطرح است که در مسیر خلاف قانون است و یا آقای رئیس‌جمهور مسئله مبارزه با خشونت و افراطی‌گری را مطرح کردند و حال باید پرسید احزاب چه اقداماتی در این راستا انجام دادند؟ از این رو باید عملکردمان به گونه‌ای باشد که به نظام جمهوری اسلامی و مردم کمک کنیم.


وزیر کشور همچنین به لایحه جرم سیاسی نیز اشاره کرد که قوه اجرایی و وزارت کشور به صورت جدی آن را پیگیری می‌کنند.


رحمانی فضلی همچنین به رسانه ملی و تأثیرگذاری آن اشاره و خاطر نشان کرد: اگر لازم باشد از آقای ضرغامی طی یک جلسه دعوت به عمل خواهیم آورد.


وی در عین حال به نظام مهندسی حاکم بر احزاب اشاره و خاطر نشان کرد: ایجاد برنامه محوری امری پسندیده‌ است و باید در این راستا تلاش کرد.



وزیر کشور در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم خروجی این جلسه تشکیل خانه احزاب باشد.



برگزاری منظم جلسات شورای مرکزی، برگزاری به موقع کنگره و داشتن ترکیب مشخص از شاخصه های انتخاب و دعوت این تعداد حزب فعال کشور بوده است.


هدف از برگزاری این نشست تبادل نظر، هم اندیشی و شناسایی موانع پیش روی فعالیت احزاب در کشور می باشد .


در نشست احزاب راه ها و شیوه های تقویت آن ، نحوه اعمال قانون و نظارت بر رفتار احزاب و همچنین شفاف سازی و پاسخگویی احزاب و کمک به آنها، که بخشی از اهداف وزارت کشور می باشد مورد بحث و بررسی قرار گرفت . /971/د102/ج


ارسال نظرات