آیت الله اراکی:
توطئه جنگ مذهبی بزرگ ترین تهدید برای جوامع اسلامی است
خبرگزاری رسا ـ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از توطئه جنگ مذهبی و تحریک عواطف مذهبی فرق اسلامی علیه یکدیگر به عنوان بزرگترین تهدید برای جوامع اسلامی نام برد و گفت: اختلافات را در گفت وگو های علمی حل کنیم و آن را به خیابان و مردم عام نکشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محسن اراکی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به برگزاری بیست و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی از جنگ مذهبی و تحریک عواطف مذهبی فرق اسلامی علیه یکدیگر به عنوان بزرگترین تهدید برای جوامع اسلامی نام برد و خواستار دعوت مسلمان به یکدلی، همزیستی و معاشرت با یکدیگر شد.
وی در ابتدای سخنان خود با تبریک هفته وحدت و ایام میلاد پربرکت خاتم انبیا و امام صادق(ع) گفت: هفته وحدت که به مناسبت میلاد رسول اکرم و امام صادق(ع) به پا شده است برای ادای یک وظیفه شرعی و یکی از مهمترین و بلکه مهترین فرایض دینی است.
وحدت یک تاکتیک سیاسی و موضع گیری مقطعی نیست
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: ما وحدت را به عنوان یک تکلیف شرعی می شناسیم؛ اگر جمهوری اسلامی و امام راحل و مقام معظم رهبری جهان اسلام را به وحدت کلمه دعوت و دستور تاسیس مجمع جهانی تقریب را صادر می کنند و در راه وحدت مسلمانان برنامه ریزی و تلاش های فراوانی صورت می گیرد به عنوان یک تاکنیک سیاسی یا یک موضع گیری مقطعی نیست.
وی تصریح کرد: بحث ما درباره وحدت مسلمانان، وحدت جامعه اسلامی، زمینه سازی برای ایجاد امت واحده اسلامی است؛ بحث تاکتیک یا اهداف مقطعی نیست بلکه موضوع اصلی، وحدت به عنوان یکی از مهمترین فرایض دینی، بلکه مهمترین فریضه و تکلیف و واجب اجتماعی اسلامی است.
آیت الله اراکی در ادامه با یادآوری اینکه خدای متعال، اسلام را با وحدت مساوی و تفرقه را با شرک و خروج از اسلام مساوی می داند تاکید کرد: خداوند در قرآن می فرماید «روی خود را به سمت دین خدا استوار دار، دینی که فطرت الهی است، به سوی خدا بازگردید نماز بپا دارید و از مشرکان نباشید.»
وی با بیان اینکه مشرکان از نگاه خداوند کسانی هستند که دین خود را چند پاره کرده و به فرقه های در حال جنگ و ستیز تبدیل شده اند که این راه اسلام نیست، ستیزهای فرقه ای و تبدیل شدن جامعه اسلامی به جوامع در حال ستیز را انحراف از مسیر اسلام، دین خدا و سیره پیامبر اکرم(ص) دانست.
جریان انحراف بنی اسراییل در زمان حضرت موسی
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در ادامه داستان حضرت موسی(ع) و هارون را در جریان انحراف بنی اسراییل دانست و تصریح کرد: حضرت موسی(ع) پس از دوره بسیار سخت مبارزه بنی اسراییل و فرعون و پیروزی بر دستگاه جبار فرعونی و نابودی او و لشگریانش، به دیدار با خدا و ملاقات برای تحویل گرفتن و آموختن شریعت دعوت شد.
وی افزود: در قرآن کریم آمده است؛ وقتی که وعده ملاقات و گفت وگو و تعلیم شریعت به موسی دادیم و موسی برای آموختن شریعت به میعادگاه آمد، برادرش هارون را به جانشینی خود معرفی کرد و گفت که از مفسدان نباشد و خلیفه او باشد در امت خود؛ هارون به عنوان جانشین موسی در قوم بنی اسراییل ماند و موسی برای مناجات با خدا به میعادگاه رفت.
آیت الله اراکی ادامه داد: نوبت و دوره گفت وگو و وقت ملاقات حضرت موسی(ع) با خداوند به پایان رسید، شریعت بدست آورد و موسی خوشحال و سرخوش از این پیروزی بزرگ که دشمن نابود شده و شریعت را از خدا تحویل گرفته و اکنون زمان تشکیل جامعه الهی مبنی بر شریعت الهی است به قوم بازگشت که ناگهان از خدا این خبر به موسی آمد «قوم تو پس از تو از طریق سامری گمراه شدند و آنان پرستش گوساله می کنند».
وی گفت: کاخ امید موسی ناگهان فرو ریخت و خشم الهی سراسر موسی را فراگرفت که با گذراندن دوره های طولانی مبارزه با شرک و غیر خداپرستی، چرا قوم اکنون اینچنین ساده و جاهلانه به پرستش گوساله پرداخته اند؟ موسی رو به هارون کرد و گفت «برادر ای جانشین من، تو را چه شد که در برابر این قوم گنهکار گمراه قیام و جنگ نکردی تا با این انحراف مبارزه کنی؟».
وی یادآور شد: پاسخ هارون چه بود؟ آری برادر بنی اسراییل راه گمراهی پیش گرفت اما تو ماموریت دادی که خلیفه من و جانشین من در قوم بنی اسراییل باش و راه مفسدان را در پیش نگیر؛ من به دستور تو عمل کردم ترسیدم اگر مبارزه را در غیبت تو آغاز کنم بنی اسراییل پراکنده و پاره پاره شود و امتی نباشد که تو بخوای آنان را اصلاح و راهنمایی کنی.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: حضرت موسی(ع) این عذر منطقی و حکیمانه هارون را پذیرفت، درست است که قوم بنی اسراییل منحرف شدند اما اگر با آنان ستیز می کرد بنی اسراییل با هم به جنگ می پرداختند و با کشت و کشتار دیگر قومی نمانده بود.
وی گفت: از این آیه می فهمیم که مسأله وحدت آنچنان اهمیت دارد که هارون در برابر انحراف گوساله پرستی قومش سکوت کرده و نرمش می کند تا وحدت را متلاشی نکند؛ البته سکوت به معنای اعتراض نکردن نبود سکوت یعنی هارون جنگ و خونریزی را پیش نگرفت.
جنگ مذهبی توطئه بزرگی که جامعه اسلامی را تهدید می کند
آیت الله اراکی ادامه داد: ما در برابر توطئه بزرگی قرار داریم، پس از انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل، موج بیداری اسلامی جوامع اسلامی را فراگرفت و جوامعی که در خواب غفلت فرو رفته و قدرت های بزرگ همه موجودیت آنان را در قبضه قدرت قرار داده بودند بیدار شدند.
وی گفت: سرنوشت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام به دست دشمنان اسلام افتاده بود تا جایی که اراذل و اوباش را جمع و خانه و کاشانه مسلمانان را در فلسطین تصاحب و مردم این کشور را آواره کردند؛ خانه مسلمانان را خراب کرده، مردان و جوانان را کشتند و زنان را آواره کردند که این جریان تا به امروز ادامه دارد.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: جامعه اسلامی در برابر این اتفاق واکنش درستی نشان نداد و دولت صهیونیستی توانست قدرت خود را به رخ همه ملت های منطقه بکشاند و نه تنها استعمار، که رژیم صهیونیستی این محصول نامشروع و ولید نامیمون قدرتهای استعماری در منطقه حاکمیتی مطلق بر امت ها یافت.
وی با بیان اینکه آنها می گویند فلان جریان باید به قدرت برسد ما اجازه نمی دهیم چنان شود، انسان هایی بی هویت بر مقدرات جامعه اسلامی حکم رانی می کنند، تاکید کرد: انقلاب اسلامی بنیاد استعمارگران را در هم شکست و موج جدیدی از بیداری اسلامی به واسطه انقلاب به پا شد و مقاومت اسلامی قدرت اسراییل را درهم شکست.
آیت اراکی با اشاره به اینکه قیام های مردمی در کشورهای مصر، یمن، بحرین و دیگر کشورهای اسلامی می توانست به یک وحدت عمومی در میان مسلمانان منجر شود، گفت: توطئه، ایجاد چند دستگی و جنگ مذهبی در کشورهای اسلامی از سوی استعمارگران کلید خورد و دشمنان جنگ سنی علیه شیعه و شیعه علیه سنی را باب کردند.
وی گفت: امروز بزرگترین خطر در جوامع اسلامی جنگ مذهبی و تحریک عواطف مذهبی فرق اسلامی علیه یکدیگر است که این برخلاف قرآن است.
آمریکا و صهیونیست اداره کنندگان رسانه های تفرقه افکن
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: رسانه ها و ماهواره هایی تحت دفاع از تسنن و تشیع، تخم نفاق و دشمنی را بین مسلمانان پخش می کنند؛ باید بدانیم این رسانه ها به وسیله صهیونیست ها تغذیه می شود و بودجه ای را آمریکا برای این رسانه ها به منظور پشتیباتی از سنی ها و شیعی های افراطی با هدف ایجاد جنگ بین مسلمین برای سخن پراکنی اختصاص داده است.
آیت الله اراکی اظهار کرد: دشمن در کشورهای اسلامی و در بین مردم مذهبی ما، تلاش می کند که جنگ و عداوت میان مسلمانان را برافروزد و مردم را به جان هم بیندازد اما ما به عنوان پیروان رسول اکرم(ص) موظف هستیم از سیره پیامبر پیروی کنیم.
تلاش برادران اهل سنت ایران در راستای تقویت وحدت
وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) در یکی از فرازهای نهج البلاغه در نامه 62 که می فرمایند «وقتی دیدم اصل دین در خطر افتاد ترجیح دادم از خلافت دست کشم تا اصل اسلام به خطر نیفتد»، گفت: ما در هفته وحدت به عنوان مجمع جهانی تقریب اسلامی، مسلمانان را به این شیوه علوی دعوت به وحدت می کنیم تا برای خدا، حفظ جامعه اسلامی و اقتدار اسلام و منافع مسلمانان، از جنگ و درگیری بپرهیزیم.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: اختلافات را در گفت وگو های علمی حل کنیم و آن را به خیابان و مردم عام نکشیم و عامه مسلمان را به یکدلی و همزیستی و معاشرت با یکدیگر دعوت کنیم.
وی با اشاره به دستور امام صادق(ع) به شیعیان مبنی بر اینکه به مساجد اهل سنت بروید، با آنان نماز بخوانید و بیمارانشان را عیادت کنید، با بیان اینکه شیعه و سنی پیرو رسول اکرم(ص) هستند، از برادران اهل تسنن ایران خواست که در راستای تقویت وحدت تلاش کنند. /920/پ201/ج
ارسال نظرات