درختکاری از سنت های اجتماعی برجسته در سیره اهل بیت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، حجت الاسلام والمسلمین سید محمود ترابی، امام جمعه این شهرستان صبح امروز در آستانه فرارسیدن هفته منابع طبیعی در دیدار با رییس و کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان که در محل دفتر وی انجام شد، اظهارداشت: باید درختکاری را به فرهنگی مردمی تبدیل نماییم، نوجوانان و جوانان را با فواید بسیار این عمل نیکوی انسانی و اجتماعی آشنا کنیم تا بدانند هرکس نهالی بر زمین بکارد تا هنگامی که مردم از آن درخت استفاده میکنند او از ثواب آن خدمت بهرهمند است.
وی با بیان اینکه کارکنان اداره منابع طبیعی وظیفه خطیری بر دوش دارند، خاطرنشان کرد: منابع طبیعی و استفاده از آن متعلق به همه مردم و نسلهای آینده است، اگر از منابع طبیعی به درستی استفاده شود، هم زمینه اشتغالزایی را فراهم میکند و هم از نعمتهای خدادادی کشور بهرهبرداری صحیح و حراست میشود.
حجت الاسلام والمسلمین ترابی با اشاره به آیاتی از سوره انفاس تصریح کرد: خداوند اختیار منابع طبیعی، اعم از جنگلها، مراتع، فضای سبز، آبها و همه سرمایههای کره خاکی را متعلق به معصومین(ع) میداند و آنان نیز استفاده از این منابع را برای شیعیان مباح کردهاند اما بدون شک بهرهبرداری صحیح مدنظر است و اصل این منابع باید محفوظ باقی بماند.
امام جمعه دامغان تمامی نقاط کشور بهخصوص استان کویری سمنان را نیازمند توجه بیشتر به فرهنگ درختکاری و گسترش فضای سبز دانست و گفت: با توجه به کمبود نیرو در ادارات منابع طبیعی و نقش بیکاری و اعتیاد در گسترش جرائمی همچون قطع درختان، سازمانهای حمایتی مانند بهزیستی میتوانند از درختکاری بهعنوان راهکاری جهت کمک به ترک اعتیاد، ایجاد اشتغال برای معتادان و راهکاری جهت گسترش فضای سبز و پوشش گیاهی منطقه استفاده کنند.
وی با تأکید بر لزوم فعالیت دوچندان صدا و سیما در ایام هفته منابع طبیعی و روز درختکاری جهت ترویج بیش از پیش این سنت حسنه در جامعه خاطرنشان کرد: رسانهها ائم از روزنامهها و خبرگزاریها باید مردم را هر چه بیشتر با مسئولیتشان در مقابل حفظ سرمایه بزرگ طبیعت و فضای پاک و پاکیزه آشنا کنند.
خطبه های نماز جمعه بهترین جایگاه تبیین وظایف مردم در برابر طبیعت است
احمد علی بهاور، رییس اداره منابع طبیعی شهرستان دامغان نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از فعالیتهای این اداره، گفت: در طول سال جاری 143 فقره تخلف در عرصههای منابع طبیعی شهرستان دامغان کشف شده که جرائمی همچون از بین بردن پوشش گیاهی، قطع درختان و قاچاق چوب، تصرف زمینها و مراتع و دامهای بدون مجوز بیشترین موارد را به خود اختصاص دادهاند.
وی با بیان این که متأسفانه تخریب فضای سبز و منابع طبیعی هر روز در حال افزایش است تصریح کرد: طبیعت پیرامون ما بهعنوان ثروتی ملی و نعمتی بیمانند به شدت نیازمند فرهنگ سازی و مشارکت همه اقشار مردم در حفظ و حراست از جنگلها، مراتع، منابع آب و خاک کشور است.
بهاور با اشاره به اهمیت کلام مبلغان دینی و روحانیان در هدایت فرهنگ جامعه، حوزه حفظ ثروتهای طبیعی را نیازمند پرداختن ائمه جمعه و جماعات به این مسئله مهم اجتماعی دانست و از حجت الاسلام والمسلمین ترابی و دیگر ائمه جمعه خواست 16 اسفندماه همزمان با دومین روز از هفته منابع طبیعی بخشی از سخنان خود در خطبههای نماز جمعه را به تبیین وظایف شرعی و انسانی همه آحاد مردم در باب این مسئله حیاتی اختصاص دهند.
رییس اداره منبع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان با یادآوری دربرگیری بخش وسیعی از وسعت شهرستان دامغان توسط کویر و بیابانها و لزوم حفظ پوشش گیاهی موجود بهعنوان ضرورتی برای امکان زندگی در منطقه، قطع درختان طاق توسط متخلفان در عرصههای بیابانی این منطقه را یکی از مهمترین مشکلاتی برشمرد که در حال حاضر گریبانگیر طبیعت و اداره منابع طبیعی این شهرستان شده است.
وی ناکافی بودن جرائم در نظر گرفته شده برای متخلفان را یکی از دلایل بیتوجهی آنان به قوانین و عدم بازدارندگی دانست و خاطرنشان کرد: از مسؤولان دستگاه و قضات شهرستان خواهشمندیم با توجه به اهمیت روز افزون منابع طبیعی با تشدید عوامل و قوانین بازدارنده و محکوم نمودن متخلفان این عرصه و قطعکنندگان درختان و پوشش گیاهی منطقه به کشت نهال گامی مؤثر در گسترش فضای سبز بردارند.
بهاور کمبود نیرو را یکی از مشکلات بزرگ اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان در برابر وسعت این شهرستان برشمرد و گفت: براساس استانداردهای بین المللی ما در قبال هر ده هزار هکتار وسعت نیازمند 14 نیرو شامل کارشناس، کمک کارشناس و کارگر ماهر هستیم که با توجه به وسعت یک میلیون و 263 هزار هکتاری شهرستان دامغان این عدد به یک هزار و 768 نفر میرسد در حالی که کل کارکنان این اداره 50 نفر هستند.
گفتنی است، 15 تا 21 اسفندماه بهنام هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است./977/پ202/ب