۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۳
کد خبر: ۲۰۰۲۰۷
آل اسحاق در پیش خطبه‌های نماز جمعه قم:

وظیفه حوزه‌های علمیه و علما تبیین اقتصاد مقاومتی است

خبرگزاری رسا ـ آل اسحاق با بیان این‌که تمام آحاد ملت در زمینه اقتصاد مقاومتی مسؤول هستند، گفت: این اقتصاد چون دارای مبنای دینی است باید حتما مجمع و یا کمیته‌ای در حوزه‌های علمیه برای تبیین اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد.
 يحيي آل اسحاق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، یحیی آل اسحاق، وزیر سابق بازرگانی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر مقدس قم که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری به تبیین اقتصاد مقاومتی پرداخت.

وی گفت: از زمانی که انقلاب اسلامی ما به رهبری امام راحل به پیروزی رسیده است، تمام نظام سلطه به مقابله با این نظام اسلامی پرداخته است، حتی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آن زمان گفته بود «زلزله‌‌ای در جهان رخ داده است که تمام پایه‌های نظام سلطه را خواهد لرزاند».

آل اسحاق با بیان این‌‌که 35 سال است تمام کفر در برابر جمهوری اسلامی ایران ایستاده است، اظهار داشت: دشمن تاکنون در هیچ حوزه موفق نشده است و نمونه آن را می‌توان در هشت سال دفاع مقدس دید.

وی ادامه داد: یکی از حوزه‌های که دشمنان به جنگ با جمهوری اسلامی ایران پرداخته‌اند جنگ اقتصادی است، برخی‌ از افراد معتقدا که در حوزه اقتصاد عنوان جنگ درست نیست، در حالی که واقعیت این است جنگ اقتصادی نیز نوع جنگ است.

وزیر سابق بازرگانی با تأکید بر این‌که اکنون نیز میان اروپا، آمریکا با روسیه نسبت به اوکراین درگیری و جنگ است، بیان داشت: اکنون روسیه به اوکراین لشکرکشی کرده است، در حالی که آمریکا، روسیه را تحریم اقتصادی کرده است، این خود نشانگر آن است که جنگ اقتصادی نیز نوعی از جنگ است.

وی افزود: دشمنان در 35 سال گذشته افزون‌بر جنگ‌های نظامی با جمهوری اسلامی انواع تحریم‌ها را نیز علیه ما اتخاذ کردند، امروز نیز چون آمریکا در حوزه‌های مختلف موفق نشده است، چشم به جنگ اقتصادی دوخته است.

آل اسحاق با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: مقام معظم رهبری درباره اقتصاد، طرح اقتصاد مقاومتی را بیان کردند، این طرح یعنی مقابله با تهدیدها و حملات دشمنان و رسیدن به هدف در این شرایط تلاطم است.

وی تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی یک مدل و الگوی است که سبب جلوگیری از تهدیدها و رسیدن به هدف می‌شود، این سیاست یک بینش، طرح، علم و دکترین است که مبانی آن فقه و علوم دینی ما است.

وزیر سابق بازرگانی با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی یک ایده ایجابی و سلبی است، بیان داشت: این بینش تنها برای زمان موقت نیست، تنها برای رفع تحریم‌ها نیست، بلکه تا زمانی که ما به دنبال استقلال هستیم، استکبار نیز دست از ما بر نمی‌دارد، از این‌رو این اقتصاد هم باید ادامه داشته باشد.

وی یادآور شد: وظیفه ما نیز تبیین اقتصاد مقاومتی است، حتی می‌تواند این اقتصاد را الگوی برای تمام کشورهای تحت سلطه باشد، اگر بتوانیم به تمام سیاست‌های کلی ابلاغ شده عمل کنیم می‌توانیم اقتصاد خود را بهبود بخشیم.

آل اسحاق تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی، بی ارتباط شدن با دنیا و سخت شدن زندگی مردم نیست، بلکه این اقتصاد به دنبال رفاه بیشتر مردم، بالا بردن تولید و برقراری ارتباط با دیگران است.

وی ادامه داد: همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید نقاط قوت و ضعف اقتصاد خود را بشناسیم، دانشمندان و اندیشمندان باید نقاط ضعف اقتصاد را شناسایی کرده و آن را تقویت کنند.

وزیر سابق بازرگانی وابستگی به نفت را از جمله نقاط ضعف اقتصاد کشور دانست و اظهار داشت: دشمن نیز برای آن برنامه ریزی ویژه کرده‌اند، باید نیازهای خود را به نفت جدا کنیم، باید در بخش مواد غذایی و دارو خود کفا شویم.

وی تأکید کرد: افزون‌بر رشد اقتصادی باید عدالت اجتماعی را نیز داشته باشیم، محوریت مردم در اقتصاد از تفاوت‌های اقتصاد جمهوری اسلامی ایران با دیگر اقتصادهای است، توسعه پایدار و متوازن با تکیه بر عموم مردم صورت می‌گیرد.

آل اسحاق برخورد و رویکرد جهادی با اقتصاد مقاومتی را بسیار مهم دانست و گفت: همه و همه باید به عنوان یک وظیفه به اقتصاد مقاومتی وارد شوند، اقتصاد مقاومتی درون زا و برون‌نگرا است، باید توجه ما به تمام امکانات داخلی با یک نگاه جهانی باشد.

وی افزود: اقتصاد علم و دانشی است که نیاز به برنامه ریزی دارد، باید در زندگی فردی و اجتماعی الگو مصرف ما الگوی عقلایی و اسلامی باشد، دخل و خرج ما باید مساوی باشد، متأسفانه از نظر الگوی مصرف وضع خوبی نداریم، از ریخت، پاش‌ و مصرف‌های بی جا باید جلوگیری شود.

وزیر سابق بازرگانی، فساد را از جمله مشکلات گریبان گیر اقتصاد کشور خواند و خاطرنشان کرد: رانت ساز، رانت خوار و رانت از جمله فساد در اقتصاد است، باید با فضا و سیستم رانت ساز برخورد شود.

وی یادآور شد: ما ظرف 30 سال گذشته مقاومت کردیم، امروز به جایی رسیدیم که از کشورهای مقتدر منطقه و جهان به شمار می‌‌آیم، تمام آحاد ملت در زمینه اقتصاد مقاومتی مسؤول هستند و چون مبنای این اقتصاد دینی است باید حتما مجمع و یا کمیته‌ای در حوزه‌های علمیه برای چگونه تبیین اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد./993/پ202/ج

 

ارسال نظرات