۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۵
کد خبر: ۲۰۰۶۴۴

تأکید وزیر بهداشت بر ترویج ازدواج بهنگام

خبرگزاری رسا ـ آیتی با تأکید بر این که ازدواج و فرزندآوری بهنگام از ارکان سلامت جامعه است، ترویج ازدواج دانشجویی را گامی مؤثر در تحقق این مهم برشمرد و گفت: اگر بتوانیم متوسط سن ازدواج را حتی یک سال کاهش دهیم نقش بسزایی در ارتقاء شاخص فرزندآوری خواهد داشت.
آيتي

 محمدحسین آیتی، معاون فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد گفت: طرح همسفر تا بهشت با وجود بالابودن حجم برنامه ریزی و امور اجرایی و نیز گستره شرکت کنندگان در طی چند ماه، برنامه ای مفید و زیبا برای زوج های جوان بوده و برکات فراوانی برای آنان دارد.

 

 استقبال و حمایت وزارت بهداشت از برگزاری طرح ملی همسفر تا بهشت

وی ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان یکی از متولیان آموزش عالی در کشور آمادگی خود را جهت هر گونه حمایت از این برنامه اعلام می کند و شخص وزیر نیز در پیام خود به مسؤولان این برنامه تاکید کردند که وزارت بهداشت آمادگی کامل را جهت همکاری در برگزاری این برنامه دارد.

 

معاون وزیر بهداشت با اشاره به ارائه آموزش های پزشکی و بهداشتی در طرح ملی «همسفر تا بهشت» گفت: این آموزش برای جامعه بسیار ضروری و در راستای اهداف وزارت بهداشت است.

 

 آیتی تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی سلامت به معنای عام در جامعه است و بخش مهمی از این سلامت، سلامت خانواده است که شامل حوزه های اجتماعی و معنوی و جسمی می شود.

 

 وی اضافه کرد: زوجی که در سال اول ازدواج با نکات بهداشتی، اخلاقی و اجتماعی زندگی مشترک آشنا می شوند بنیان خانواده شان به مراتب سالم تر و محکم تر بوده و با رعایت بهداشت باروری، فرزندآوری بهتر و بیشتر خواهند داشت.

 

 وی با اشاره به تأکید وزیر بهداشت نسبت به تعیین مشوق هایی جهت ترویج ازدواج بهنگام، افزود:  ارائه تسهیلات آموزشی بیشتر به دانش آموزان و دانشجویان، پیشنهاد مناسبی در این زمینه است.

 

 آیتی اظهار کرد: کشور ما در سال 1360 بالاترین جمعیت را داشت اما سیاست های کنترل جمعیت بدون تدبیر و آینده نگری باعث شد در سال 1385جمعیت جوان به عدد 2درصد برسد و امروز نیز این رقم منفی2درصد باشد.

 

معاون وزیر بهداشت یادآورشد: متأسفانه امروز ایران مقام نخست سقوط جمعیتی در دنیا را دارد و این اتفاق در ایران با توجه به شیعه بودن مردم آن، بیش از سایر کشورها دامن زده شده می شود.

 

لزوم تغییر سبک زندگی در جهت تأمین سلامت جامعه

وی با اشاره به نحوه زندگی در جامعه امروز اظهار کرد: به دلیل شیوه زندگی مدرن و کاهش فعالیت ها، امروز از هر چهار نفریک نفر به بیماری های قلبی دچار هستند.

 

آیتی با تأکید بر این که شاه کلید بیمارهای واگیردار سبک زندگی نادرست است، افزود: مصرف چند دقیقه قلیان معادل چند نخ سیگار است، بنابراین مصرف تفریحی معنا ندارد. همچنین در راستای حفظ سلامت خانواده، مصرف غذاهای بیرون خانه و خصوصا فست فودها باید از همین آغاز زندگی مشترک کنترل و به تدریج حذف شود.

 

ازدواج و فرزندآوری بهنگام از ارکان سلامت جامعه است

رییس مرکز امور دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، با تأکید بر این که ازدواج و فرزندآوری بهنگام از ارکان سلامت جامعه است، در خصوص سیاست های حمایتی وزرات بهداشت از این مهم اظهار کرد: با توجه به این که بخشی از مشکلات خانواده ها در عدم فرزندآوری، به ضعف آگاهی های بهداشتی باز می گردد، تأمین سلامت باروری از اهداف مهم این وزارت به شمار می رود.

 

وی خاظرنشان کرد: افزایش فرزندآوری یک موضوع چند بعدی است که دستگاه های متعدد باید در تحقق آن همکاری داشته باشند و مراسم ازدواج دانشجویی، یکی از نمودهای بارز این همکاری و همیاری محسوب می شود.

 

آیتی با اشاره به نقش آموزش های ارائه شده در طرح ملی «همسفر تا بهشت» در تأمین سلامت و تحکیم بنیان خانواده، افزود: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری به عنوان پدر معنوی همه فعالیت ها در دانشگاه ها، پیشتاز ارائه این آموزش ها است.

 

ترویج ازدواج بهنگام، نیازمند ورود جدی وزارت آموزش وپرورش است

معاون فرهنگی وزیر بهداشت با اشاره به افزایش سن ازدواج در جامعه، گفت: اگر بتوانیم متوسط سن ازدواج را حتی یک سال کاهش دهیم نقش بسزایی در ارتقاء شاخص فرزندآوری خواهد داشت.

 

وی در تبیین برنامه های وزارت بهداشت جهت نیل به این مهم، تصریح کرد: تحقق این مهم نیازمند آموزش های فراوان خصوصا پیش از دانشگاه دارد که ورود جدی وزارت آموزش و پرورش را می طلبد و سایر دستگاه های فرهنگی کشور نیز می بایست در فرهنگسازی آن کمک کنند.

 

اقدامات وزارت بهداشت در حمایت از فرزندآوری

آیتی افزود: وزارت بهداشت نیز در این زمینه، بیش از دو سال است که همه برنامه های کنترل جمعیت خود را تعطیل کرده و برنامه کنونی این وزارتخانه، کمک به ارتقاء بهداشت باروری است چرا که اگر باروری با عوارض مواجه شده و به سرانجام نرسد یا پس از زایمان مشکلاتی برای مادر ایجاد کند باعث عدم تمایل به فرزندآوری و زایمان های بعدی خواهد شد.

 

وی با اشاره به حذف درس «تنظیم خانواده» و جایگزینی آن با درس «تعالی خانواده و بهداشت باروری» ادامه داد: وزارت بهداشت آموزش های لازم را در خصوص ضرورت کاهش سن ازدواج و تقویت فرزندآوری به کادر و دانشجویان گروه پزشکی و پرستاری ارائه داده و این گروه نیز آموزش های مربوطه را به جمعیت هدف خود انتقال می دهند.

 

معاون وزیر بهداشت در خصوص تسهیلات آموزش عالی برای دانشجویانی که در دوران تحصیل صاحب فرزند می شوند، به تصویب افزایش مرخصی زایمان به 9 ماه در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: در وزارت بهداشت به پدران نیز مدت دو هفته مرخصی جهت تولد فرزند داده می شود.

 

رسانه های بیگانه، سلامت معنوی جامعه را تهدید می کنند/فرزند صالح در پرتو امنیت فکری والدین پرورش می یابد

معاون فرهنگی وزیر بهداشت در ادامه به تهدید سلامت معنوی جامعه از سوی رسانه های بیگانه اشاره کرد و افزود: سریال های 200 و 300 قسمتی شبکه های ماهواره ای، به سلامت معنوی خانواده ضربه می زند؛ این سریال ها به گونه ای برنامه ریزی شده اند که سبک زندگی ما را در طول یک سال به شدت تغییر می دهند.

 

وی، کاهش پایبندی به کانون خانواده و فروپاشی بنیان خانواده را از تبعات برنامه های ماهواره ای عنوان وخطاب به زوج های جوان خاطرنشان کرد: فرزندان سالم و صالح در سایه امنیت فکری والدین متولد و تربیت خواهند شد بنابراین لازم است با دقت در انتخاب همسر، سلامت معنوی و با کاهش فاصله ازدواج تا فرزندار شدن، سلامت جسمی فرزندانمان را تأمین کنیم.

 

 آیتی در پایان ضمن قدردانی از تلاش های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در طراحی و اجرای مراسم ازدواج دانشجویی، آموزش مهارت های زندگی در کنار برنامه های معنوی و تفریحی را نقطه قوت این برنامه عنوان کرد.

 

وی همچنین با گرامیداشت ایام فاطمیه، یادآور شد: ازدواج حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای جوانان است زیرا  تمام اصول لازم اعم از اخلاق، از خودگذشتگی، سادگی و... در این ازدواج رعایت شده است./930/ت302/ع

 

ارسال نظرات