دولت اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرد تورم خود به خود حل می شود/ جراحی اقتصادی باید از نهادهای دولتی شروع شود
حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزای رسا، در کنار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها اقدام جدی برای باز پس گرفتن بدهیهای کلان را ضروری خواند و اظهار داشت: برخی بدهکاران به بانکها از باز پس دادن آن شانه خالی می کنند، همچنین چند روز پیش اخباری در خصوص مالیات ورزشکاران منتشر شد، دولت باید در یک اقدام جدی اینها را استرداد کند.
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: با این مبالغ می توان به بخشهای مختلف و اقشار مستضعف جامعه کمک و همچنین از مسأله تورم تا حدی جلوگیری کرد؛ برای حل مشکلات اقتصادی دولت باید از درون خود شروع کند و به بحث هدفمندی یارنهها اکتفا نکند.
وی با اشاره به هزینههای نابجای دولت که سودی برای مردم ندارد، گفت: بسیاری از این خرجهای هنگفتی که رسانهها نیز به آن پرداختهاند برای تجملات، تغییر دکوراسیون یک تشکیلات و یا سازمان بوده، اینها پول بیت المال است؛ اختیار بسیاری از این مخارج دست دولت است که مجموع آنها هزینههای هنگفتی را به سیستم مالی کشور تحمیل می کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتقاد از پیامکهایی که برای تبریک سال جدید دولت ارسال کرد، بیان داشت: حتی اگر دولت هزینهای برای آن نپرداخته باشد، آن نهادی که این کار را با هزینه خود انجام داده می توانست این مبلغ را به صندوق دولت بریزد تا در حل مشکلات مردم صرف شود.
هدفمندی یارانهها باید بر مبنای نیازمندی افراد باشد نه ثبت نام
وی با بیان این که سهمیه بندی یارانهها ساز و کار خاصی دارد، ابراز داشت: دولت دقت کند که در حق کسی اجحاف نشود و یا حیف و میلی در این بخش صورت نگیرد؛ کسانی که واقعا نیازمند به یارانه هستند و به هر دلیل نتوانستند ثبتنام کنند مورد غفلت قرار نگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین رجبی ادامه داد: درست است که دولت اعلام کرده هرکس نام نویسی نکرد به منزله انصراف است اما معیار را باید نیازمندی مردم قرار داد و حتی اگر در این نوبت نشد در نهایت به طریقی سازمانهای دولتی افراد نیازمند را شناسایی کنند و یارنهشان را بپردازند؛ این کار نیاز به عزم جدی دارد.
وی با تأکید بر این که اگر دولت بحث اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرد می تواند تا حد زیادی تورم را کنترل کند، گفت: اگر صاحبان سرمایه و افراد خیّر احساس کنند که دولت برنامهاش بر این است که دست کم در درون خود از این نوع کارهای تجملاتی و هزینههای غیر ضروری خود داری کند، در بحث اقتصاد با دولت همراهی خواهند کرد.
کارهای فرهنگی دولت هیچ ارتباطی با فرهنگ انقلاب ندارد
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به ریخت و پاشهایی که در عرصه فرهنگی از سوی دولت در سال فرهنگ صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: هزینههای زیادی که به عنوان فرهنگ می شود ربطی به آن فرهنگی که مد نظر رهبر معظم انقلاب است ندارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: فرهنگی که رهبر معظم انقلاب می فرمایند، همان فرهنگ انقلاب است اما بسیاری از جشنوارهها، مراسمات و تجلیلهایی که صورت می گیرد نه مشکل معیشتی مردم را حل می کند و نه ارتقای فرهنگ معنوی، علمی و فکری جامعه را به همراه دارد./928/ت302/ج