تشریح فعالیت های علمی تبلیغی مرکز تخصصی مذاهب اسلامی/ راه اندازی کتابخانه تخصصی مذاهب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حسن منتظری رییس مرکز تخصصی مذاهب اسلامی، عصر امروز در در دیدار استادان و دانش پژوهان این مرکز علمی با حضرت آیت الله مکارم شیرازی، گزارشی از اقدامات و برنامه های علمی این مرکز ارائه کرد.
وی با اشاره به تکثر ادیان در جهان امروز، دین اسلام را کامل ترین دین دانست و گفت: متاسفانه دین اسلام به دلایل مختلف دچار فرقه های زیادی شده و در دایره امت اسلامی مذاهب متعدد، کلامی، فقهی و سیاسی اجتماعی وجود دارد که نحوه تعامل با آنها نیاز به شناخت کامل و تخصص دارد.
حجت الاسلام منتظری خاطرنشان کرد: از سویی دیگر با پیروزی انقلاب اسلامی و طلایه داری کشور ما در عرصه تقریب مذاهب اسلامی ضرورت وحدت و تعامل مذاهب امت اسلام چند برابر شده است.
وی خاطرنشان کرد: این تعامل زمانی حاصل خواهد شد که در عین استحکام در مبانی نحوه تعامل و همبستگی مذاهب را فرا گرفته و بر عقاید و آرای متعدد مذاهب تسلط یابیم.
رییس مرکز تخصصی مذاهب اسلامی با تاکید بر این که امت اسلام باید از تفرقه و پراکندگی نجات یابد، افزود: امروزه با همه گرفتاری های جهان اسلام ضرورت کار تخصصی در مساله مذاهب روشن است.
وی تصریح کرد: مؤسسه مذاهب اسلامی در راستای عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تاکید مراجع عظام تقلید به این مهم در زمینه تعامل علمی مذاهب و آشنایی تخصصی طلاب به مبانی مذاهب کلامی در سال 70 در قم فعالیت خود را آغاز کرد.
رییس مؤسسه مذاهب اسلامی با تشریح اهداف شکل گیری مؤسسه مذاهب اسلامی، گفت: تربیت نیروی متخصص به مبانی کلامی، حدیثی و فقهی در زمینه مذاهب، مقابله با افراطی گری، پرورش طلاب با تفکر تقریبی، تربیت مبلغان و خطبای مسلط و متخصص در مبانی مذاهب اسلامی جهت ارتباط با اهل سنت داخل و خارج از کشور و استفاده از فرصت های تبلیغی جهت حضور مبلغان در مساجد، مدارس و نمازهای جمعه اهل سنت از جمله اهداف تاسیس این مؤسسه علمی است.
وی پاسخگویی به شبهاتی که علیه مبانی اسلام و مکتب اهل بیت(ع) و نظام صورت می گیرد را از دیگر اهداف شکل گیری این مؤسسه دانست و گفت: مقابله با تفکر افراطی سلفی گری، برگزاری کارگاه های آموزشی جهت مقابله با این تفکر غلط، تربیت مدیران اجرایی و ائمه جمعه و جماعات مسلط به مبانی مذاهب اسلامی جهت استفاده در برخی استان ها، پژوهش و تالیف کتاب و مقالات با رویکرد تقریبی، تدریس متون علمی در زمینه های فقه، کلام، فلسفه و حدیث مقارن، از دیگر اهداف تاسیس مؤسسه تخصصی مذاهب اسلامی به شمار می آید.
وی از راه اندازی کتابخانه تخصصی مذاهب اسلامی خبر داد و گفت: بیش از7500 عنوان کتاب در کتابخانه مذاهب اسلامی جمع آوری شده و در اختیار محققان و دانش پژوهان قرار گرفته است.
حجت الاسلام منتظری چاپ بیش از هفتاد عنوان کتاب درباره مذاهب اسلامی را از جمله فعالیت ها و اقدامات شاخص این مؤسسه دانست و گفت: حدود 2 هزار نفر از ابتدای تاسیس مؤسسه جهت انجام رسالت تبلیغی به نقاط مختلف کشور بویژه استان های حساس اعزام شده اند.
وی با تشریح چارت سازمانی و دیگر ماموریت های مرکز تخصصی مذاهب اسلامی، تصریح کرد: مرکز تخصصی مذاهب اسلامی 560 فارغ التحصیل در سطح سه دارد؛ فارغ التحصیلان ما در بخش های مختلف منشا تاثیر هستند. /924/پ202/ج