۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۳
کد خبر: ۲۰۴۵۰۹

عجز سازمان بهداشت جهانی در مواجهه با مرس

خبرگزاری رسا ـ یکی از راه‌هایی که همه محققان این ویروس هم‌نظر بر آن تاکید می‌کنند این است که رعایت بهداشت، ابتلا به این بیماری را به شدت کاهش می‌دهد، زیرا این بیماری می‌تواند مثلا از راه عطسه و سرفه به دیگران منتقل شود.
شبه جزيره عربستان

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، دویچه وله در خبری گفت: شمار قربانیان ویروس مرس طی چند هفته گذشته افزایش چشمگیری یافته است.


مرس که به "سندروم تنفسی خاورمیانه" نیز معروف شده در ابتدا نشانه‌هایی شبیه به سرماخوردگی دارد. این بیماری در ادامه می‌تواند منجر به نارسایی‌های شدید عصبی و عفونت ریه و از کار افتادن کلیه‌ها شود.


گرگوری هرتل، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد که احتمال مرگ مبتلایان به این ویروس در حال حاضر حدود 30 تا 40 درصد است.


سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در ادامه گفت: تا زمانی که ما ماهیت این ویروس و شیوه فعالیت آن را نشناخته‌ایم و تا زمانی که شیوه‌ای برای برخورد و کنترل آن تهیه نکرده‌ایم، این ویروس همچنان خطری برای انسان‌ها باقی می‌ماند.


ویروس مرس به گروه ویروس‌های موسوم به "کرونا" تعلق دارد. کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی تا سارس در آن قرار دارد. ویروس سارس حدود 10 سال پیش شایع شد. خطر آن اکنون از میان رفته است.


اودو بوخهولتس، یکی از محققان انستیتوی "روبرت کوخ" آلمان در باره ویروس مرس می‌گوید: این ویروس حدود دو سال است که شناخته شده. بوخهولتس می‌گوید بررسی در باره این ویروس ادامه دارد، زیرا این ویروس تاثیر شدیدی بر ارگان‌های بدن می‌گذارد و به بیماری‌های گوناگونی می‌انجامد.


هنوز هیچ راهکاری برای مقابله با ویروس مرس وجود ندارد. دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند هیچ دارویی برای مداوای هدفمند عوارض آن یا هیچ واکسنی برای پیشگیری از این ویروس ارائه کنند.


یکی از راه‌هایی که همه محققان این ویروس هم‌نظر بر آن تاکید می‌کنند این است که رعایت بهداشت، ابتلا به این بیماری را به شدت کاهش می‌دهد، زیرا این بیماری می‌تواند مثلا از راه عطسه و سرفه به دیگران منتقل شود.


به گفته اودو بوخهولتس، از محققان انستیتوی "روبرت کوخ" آلمان، این ویروس می‌تواند مدت‌ها در مکان‌های آلوده به زندگی خود ادامه دهد. تماس دست با این ویروس سبب انتقال ویروس می‌شود و در صورت تماس دست با صورت این ویروس امکان انتقال به درون بدن انسان را می‌یابد./1421/1409/ح

ارسال نظرات