۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۲۰۴۸۱۳
عضو شورای استانی حوزه علمیه مازندران:

علم بدون اخلاق و معنویت در مسیر کمال و سعادت قرار ندارد

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای استانی حوزه علمیه مازندران با تاکید بر این که هنوز در مدارس و دانشگاه‌ها به صورت جدی به مقوله اخلاق، معنویت و تربیت دینی پرداخته نمی‌شود، خاطرنشان کرد: علم زدگی بدون اخلاق و معنویت یک خطر بزرگ است که باید در جهت رفع آن تلاش کرد.
حجت الاسلام رحماني، امام جمعه آمل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام محمدعلی رحمانی آملی، عضو شورای استانی حوزه علمیه مازندران بعد از ظهر امروز در سلسله نشست های همایش بین المللی قرآن کریم و تمدن اسلامی با موضوع نقش معلم در تمدن سازی اسلامی که سالن همایش همای علامه محمدتقی آملی دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار شد با بیان حدیثی از امام معصوم(ع) گفت: «العلم نور یقذفه اللّه فی قلب من یشاء» علم نوری است که خدا در قلب هر کس که بخواهد می افکند و صاحب علم هم خودش و هم دیگران را ازروشنایی علم بهره مند می کند.

 

امام جمعه آمل، ادامه داد: از نظر دین مبین اسلام ظرف علم مجرد است و علم  در عالم معنا بدون مکان و زمان و از مادی بودن جدا است.

 

حجت الاسلام رحمانی آملی با بیان این که از نظر ملاصدرا نخستین معلم پیامبر اسلام و دومین را امام علی(ع) معرفی کرده است، بیان داشت: شغل معلمی برگرفته از رسالت انبیاء است.

 

عضو شورای استانی حوزه علمیه مازندران با تاکید بر این که همه انبیاء و اولیای صالح خدا در مسیر هدایت انسان ها عهده دار شغل شریف معلمی بوده اند، تصریح کرد: وظیفه معلم آگاهی بخشی و هدایت بوده و شان و جایگاه معلم در جامعه اسلامی برگرفته از قرآن است.

 

امام جمعه آمل، تصریح کرد: معلمان از انبیاء و رسولان گرفته تا معلمان موحد در مسیر تعالیم الهی تمدن ساز بوده و بشریت را به قله های بلند تمدن درخور انسان تعالی می بخشند.

 

وی با تاکید براین که زندگی منهای معنویت معنا ندارد، خاطرنشان کرد: حذف اخلاق در زندگی اجتماعی شکست و انحراف را در پی خواهد داشت.

 

عضو شورای استانی حوزه علمیه مازندران با بیان این که انقلاب اسلامی نظامی منحصر به‌فرد است، ادمه داد: این حکومت برپا شد تا حافظ ارزش‌های اخلاقی، ویژگی‌های درونی و پاسدار دین باشد.

 

حجت الاسلام رحمانی آملی با بیان این که هدف اصلی زندگی انسان‌ها، کمال و تقرب به خدا است، افزود: علمی مفید است که انسان‌ها را به حق و حقیقت، کمال مطلق، پاکی‌ها، تقرب خداوندی و ارزش‌ها رهنمون سازد.

 

وی با تاکید بر این که هنوز در مدارس و دانشگاه‌ها به صورت جدی به مقوله اخلاق، معنویت و تربیت دینی پرداخته نمی‌شود، خاطرنشان کرد: علم زدگی بدون اخلاق و معنویت یک خطر بزرگ است که باید در جهت رفع آن تلاش کرد.

 

حجت الاسلام سید محمود ابوترابی، رییس دانشکده علوم قرآنی آمل نیز در این نشست با استشهاد به آیه 13 و 21سوره مبارک«یس»، گفت: خداوند در آغاز ورود سه رسول به آن منطقه با عنوان «قریه» یاد کرده است اما پس از قصد آن رسولان که معلمان بشریت هستند و تلاش های علمی معنوی برای هدایت آنان انجام دادند، از همان«قریه» تحت عنوان «مدینه» یاد کرده است و یعنی انبیاء این معلمان بشری جمعیت ها را «متمدن» می سازند و آنان را هدفمند، کمال طلب و انسان پرورش می دهند.

 

وی با اشاره به این که انسان به دنبال خلود و جاودانگی است، گفت: متأسفانه برخی بدل را به جای اصل باور کردند ولی اولیای الهی جاودانگی خود را در ارتباط با خداوند منان می بینند.

 

حجت الاسلام ابوترابی با بیان این که انسان باید آخرت نگری داشته باشد تا به تعالی دست پیدا کند، بیان داشت: وقتی جان آدمی به غیر خدا گره بخورد ارزش او به همان چیز می رسد که برخی نگاه ها و سخن ها پر از ظلمت پراکنی بوده و انسان باید مراقب باشد./950/پ202/ب

ارسال نظرات