۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
کد خبر: ۲۰۵۶۱۲
مدیر حوزه علمیه خواهران شهرکرد:

اعتکاف زمینه‌ساز خروج روح از دنیای مادی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه خواهران شهرکرد گفت: اعتکاف زمینه‌ساز خروج روح انسان از دنیای مادی و تقرب به ذات هستی‌بخش الهی است که او را در مرکزی که همواره بندگان خدا مشغول عبادت و راز و نیازند، پناه می‌دهد.
سعيده تارنگ
سعیده تارنگ، مدیر حوزه علمیه خواهران شهرکرد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با اشاره به در پیش بودن مراسم معنوی اعتکاف گفت: یکی از عبادت‌های پرفضیلت ماه رجب سنت حسنه و معنوی اعتکاف است و در اصل ماه رجب ماه اعتکاف و در آن فرصت بندگی و تحول انسان به مراتب بیشتر از دیگر ایام سال فراهم می‌شود.
 
وی با بیان این که همه اعمال ماه رجب، وسیله‌ای برای تحول و بندگی الهی است، بیان کرد: اعتکاف فرصتی برای تهذیب، رشد و تکامل بشر است و آن عبادتی است که انسان را از تمامی مظاهر دنیوی جدا می‌کند.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران شهرکرد تصریح کرد: اعتکاف زمینه‌ساز خروج روح انسان از دنیای مادی و تقرب به ذات هستی‌بخش الهی است که او را در مرکزی که همواره بندگان خدا مشغول عبادت و راز و نیازند، پناه می‌دهد و انسان معتکف با داخل شدن در حرم امن معنوی حق خود را محرم و مقرب خاص حضرت باری تعالی کرده و با ماندن در مسجد، نفس خویش را از همه آلودگی، ظلمت و هر مقامی غیر‌خدا جدا می‌سازد.
 
این مقام مسؤول ادامه داد: اعتکاف از جمله عباداتی است که ویژگی‌های مخصوص و آثار و فواید مهمی برای انسان به ارمغان می‌آورد و خداوند در آیه 125 سوره مبارکه بقره نیز بر باب اهمیت جایگاه معنوی آن می‌فرماید؛ «...وَعَهِدْنَا إِلَى إِبْرَاهِیمَ وَإِسْمَاعِیلَ أَن طَهِّرَا بَیْتِیَ لِلطَّائِفِینَ وَالْعَاکِفِینَ وَالرُّکَّعِ السُّجُودِ» و چون خانه [کعبه] را براى مردم محل اجتماع و [جاى] امنى قرار دادیم [و فرمودیم] در مقام ابراهیم نمازگاهى براى خود اختیار کنید و به ابراهیم و اسماعیل فرمان دادیم که خانه مرا براى طواف‏‌کنندگان و معتکفان و رکوع و سجودکنندگان پاکیزه کنید.
 
وی اظهار داشت: سنت اعتکاف به‌قدری دارای شأن و منزلت است که حضرت حق دو پیامبر خود یعنی حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) را مأمور آن فرموده تا مهم‌ترین و بهترین نقطه عالم بیت‌الله الحرام را برای طواف‌کنندگان و معتکفان مراحل رکوع و سجود تطهیر و آماده کنند.
 
تارنگ با بیان این که با اعتکاف است که می‌توان روح بلند دعا و نیایش را به اوج رساند و با مراقبت از آن به‌سوی قرب الهی رسید، اضافه کرد: با اعتکاف به‌راحتی می‌توان مراتب و درجات بندگی را طی کرده و در زمره مؤمنان واقعی حضرت حق قرار گرفت.
 
مدرس حوزه و دانشگاه در پایان، اظهار داشت: در اعتکاف است که نقش انسان آنقدر نورانی می‌شود که به راحتی می‌تواند در وادی‌های بلند معنویت گام نهاده و به مقصود اصلی دل‌های عارفان و عابدان رسید./9457/ت303/ب
ارسال نظرات