حضور گسترده جوانان در مراسم اعتکاف، بیانگر بعد معنوی جامعه است
حجت الاسلام حبیب مقدم، معاون امور واحد های آموزشی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: بالاترین فرهنگ مد نظر مقام معظم رهبری فرهنگ دینی و اسلامی است، بنابراین باید و فرهنگ اسلامی در اعمال و رفتار ما تجلی یابد.
وی با اشاره به نقش اساسی اعتکاف در نهادینه شدن فرهنگ دینی در جامعه افزود: رغبت جوانان و نوجوانان برای حضور در مراسم معنوی اعتکاف یکی از نشانه های جامعه دینی است.
معاون آموزشی حوزه های علمیه آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم آموزه های اسلامی را در جامعه و زندگی مردم پیاده کنیم آن وقت می توان گفت فرهنگ ما فرهنگ اسلامی است.
وی با اشاره به معتکف شدن بیش از 500 نفر طلبه و استاد حوزه های علمیه آذربایجان غربی در ایام البیض گفت: روحانیت جنبه محتوایی و تربیتی اعتکاف را برعهده دارند چرا که با حضور در بین معتکفان، آنها را با مسایل دینی و معنوی آشنا می کنند.
حجت الاسلام مقدم برگزاری حلقه های معرفت، پاسخ به سؤالات شرعی و شبهات دینی جوانان را از جمله فواید حضور طلاب در جمع معتکفان دانست و افزود: حضور طلاب و اساتید در جمع جوانان و نوجوانان نقش بسیار اساسی را ایفا کرده و اثر بخش خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: اعتکاف به لحاظ نقش تربیتی از جایگاه ویژه ای در دین اسلام برخوردار است زیرا موجب تغییر افراد و دوری از گناه می شود چرا که افراد در این سه روز ماه رجب از همه دنیا دل بریده و و در خانه خدا همه ساعات خود را به دعا و راز و نیاز با پروردگار خود اختصاص می دهند .
معاون واحدهای آموزشی حوزه های علمیه آذربایجان غربی با اشاره به جنبه تربیتی اعتکاف اظهار داشت: معتکفین بعد از اتمام ایام بیض از معصیت دوری جسته و به کارهای خداپسندانه خود ادامه می دهد که اثرات معنوی آن در دانشگاه ها، مدارس و در جامعه قابل مشاهده است.
حجت الاسلام مقدم در پایان تصریح کرد: هرچه قدر مراسم اعتکاف باشکوه تر و پرمحتواتر برگزار شود اثر معنوی آن در جامعه نیز محسوس می شود./936/ت302/ب