ترویج بی اعتمادی و کاهش بهره وری اجتماعی آثار مهم غیبت در جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند حجت الاسلام محمد مختاری، استاد حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند، پیش از ظهر امروز در جمع طلاب حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند با بیان این که غیبت یکی از آفت های بزرگ زبانی است و در صورت مداومت یکی از گناهان کبیره محسوب می شود، گفت: متأسفانه امروزه غیبت به یکی از عادت های مردم تبدیل شده و مردم بدون هیچ واهمه ای به راحتی در جمع های مختلف به بهانه های واهی اقدام به غیبت می کنند.
وی با بیان این که متأسفانه امروز مردم در کنار غیبت به گناهان دیگر مانند دروغ، تهمت، بدبینی هم مرتکب می شوند، گفت: غیبت زمینه بدبینی را در انسان فراهم کرده و موجب بی اعتمادی انسان به دیگران می شود.
استاد اخلاق حوزه و دانشگاه بیرجند با بیان این که متأسفانه این گناه به شدت در جامعه در حال شیوع است، گفت: شخصی که غیب می کند خداوند تا 40 روز هیچ یک از اعمالش را قبول نمی کند و شخص غیبت کننده تا زمانی که از سوی شخص غیبت شونده بخشیده نشود از رحمت الهی دور می شود بنابراین غیبت نه تنها به شخص غیبت شونده آسیب می رساند بلکه شخص غیبت کننده را هم از رحمت الهی دور می کند و همه اعمالش تباه می شود.
حجت الاسلام مختاری با بیان این که در قرآن کریم بارها تاکید شده که انسان باید از محیط هایی که در آن غیبت می شود دوری کند، گفت: متأسفانه در حال حاضر نه تنها مردم از شخص غیبت کننده صورت خود را برگردانده بلکه هنگام دیدن شخص غیبت کننده با گشاده رویی و لبخند از او استقبال کرده و با او در غیبت کردن همراه می شوند.
وی با بیان این که غیبت چه راست و چه دروغ باشد وسیله انسان های حسود و بی مایه برای تخریب دیگران است، گفت: اگر انسان مکان های غیبت را ترک کند و هنگام مشاهده افراد غیبت کننده از آنها روی برگرداند خداوند او را در مغفرت خود غوطه ور می کند.
استاد اخلاق حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند با بیان این که ترک غیبت موجب افزایش اعتماد، افزایش همدلی و افزایش آرامش روانی در جامعه و شخص می شود، گفت: جامعه غیبت کننده هرگز نخواهد توانست در مسیر تعالی حرکت کند چرا که به علت غیبت افراد این جامعه دارای روحیه چند شخصیتی و چند قطبی می شوند.
حجت الاسلام مختاری با بیان این که غیبت به سادگی قابل ترک است، گفت: اگر انسان ساعتی با خلوص فکری به پیامدهای غیبت در زندگی خود و دیگران نگاه کند می بیند غیبت جز تباهی زندگی شخص غیبت کننده و غیبت شونده چیزی نیست بنابراین می بیند ترک آن بهتر از انجام آن است.
وی با بیان این که بیشتر گناهان انسان از زبان سرچشمه می گیرد، گفت: طلاب و روحانیان تا می توانند باید مردم را از انجام گناهانی که در نظر آنها کوچک است مانند دروغ، غیبت و ریا دور کنند چرا که همین گناهان به اصطلاح کوچک زمینه نابودی اخلاق در جامعه و تباهی انسان های زیادی را فراهم می کنند./968/پ202/ب