تبلور تمدن اسلامی در متن زندگی مردم و اندیشهها از اهداف این همایش است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد اکبری، دبیر هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی که صبح امروز دهم خرداد ماه در حاشیه سی و یکمین مسابقات بینالمللی قرآن واقع در سالن اجلاس سران اسلامی برگزار شد در خصوص علت انتخاب تمدن اسلامی به عنوان اصلیترین محور همایش امسال بیان کرد: این انتخاب برگرفته از کلام امام خامنهای بود، معظمله در سالهای اخیر تاکید زیادی بر تجلی، تجسم و تبلور تمدن نویناسلامی و نمایش آن در جهان علمی و پژوهشی داشتهاند زیرا تمدن اسلامی ثمره و محصول صادراتی و در واقع عمدهترین دستاورد اسلام است.
حجتالاسلام اکبری افزود: تاکید بر تمدن اسلامی به این دلیل است که مسلمانان به خود بیایند و افتخار کنند که چنین سرمایه گرانسنگی دارند زیرا در تاریخ ملتها، مکتبها و امتها هیچ ملتی و مکتبی به مانند مکتب اسلام این چنین تمدنساز نبوده است و در واقع اسلام و قرآن نه تنها برای مسلمانان بلکه برای آحاد بشر نیز تمدنساز بود.
دبیر هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی با اشاره به جایگاه تمدن اسلامی در قرآن کریم تصریح کرد: تمدن برگرفته از قرآن کریم در هر عصر و هر نسلی عامل پیشرفت، رشد، تعالی و تکامل در ابعاد اعتقادی، اخلاقی، عبادی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و اعتبار و اقتدار بینالمللی مسلمانان است.
وی در بیان ضرورت پیشرفتهای علمی گفت: وقتی جایگاه والای تمدن اسلامی تبیین شود، دیگر مسلمانان نسبت به پیشرفتهای علمی و فناوری و غیره ملتهای دیگر احساس ضعف نمیکنند و در برابر فرهنگ و تمدن بیگانه تسلیم نمیشوند.
حجتالاسلام اکبری با بیان اینکه فرهنگ جزیی از تمدن است خاطرنشان کرد: فرهنگ شامل دو بخش سختافزاری و نرمافزاری است که بخش سختافزاری شامل «اندیشهها، باورها، سیاستها، دانشها، فناوری، اعتبار بینالمللی، تبلیغ و ابزارهای تبلیغی و غیره» است و نیز بخش نرمافزاری فرهنگ شامل «عقاید، اخلاق، آداب و رسوم، سبکزندگی و غیره» میباشد که کل این دو محور از زیر مجموعههای حوزه تمدن است.
دبیر هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی گفت: در هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآن کریم هم به مقوله تمدن و هم به مقوله فرهنگ آن هم از منظر قرآن پرداختهایم و سعی کردیم که با شعار امسال تطابق دارد.
وی با اشاره به اینکه تنها راه مقابله با فرهنگ غرب، احیاء و تبلیغ فرهنگ قرآنی و اسلامی است اذعان داشت: إنشاءالله با چاپ و انتشار آثار برگزیده همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی این آثار در اختیار جامعه قرآنی قرار خواهد گرفت.
حجتالاسلام اکبری با برشمردن برخی از اهداف برگزاری این همایش توضیح داد: اشاعه فرهنگ توحیدی و قرآنی و تعظیم شعائر اسلام در سطح بینالملل که مورد تاکید قرآن میباشد از جمله اهداف برگزاری همایش بینالمللی پژوهشهای قرآن کریم است.
دبیر هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی اذعان داشت: این همایش اندیشههای اسلام، آداب اسلامی، افکار اسلامی، سبک زندگی اسلامی و غیره را به نمایش میگذارد و در واقع یک نمایشگاه است برای کسانی که میخواهند ابعاد مختلف اسلام را ببینند.
وی گفتمانسازی حول مبحث تمدن اسلامی را از دیگر اهداف هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآن کریم برشمرد و ابراز کرد: هدف این است که ما تمدن اسلامی را در متن زندگی مردم و اندیشهها، اعتقادات، اخلاق، عبادات، رفتارهای اجتماعی و فردی و سیاسی و نیز اقتصادی مردم متجلی و متبلور کنیم.
حجتالاسلام اکبری افزود: برای ترویج این گفتمان در سطح کشور، 14 همایش مقدماتی در 14 دانشگاه واقع در مراکز استانهای کشور اجرا شده است.
دبیر هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی، تبلیغ و تبیین معارف و دستاوردهای اسلام مبین و نیز پاسخ دادن به شبهات علیه اسلام را از دیگر اهداف همایش برشمرد و تشریح کرد: ما در قالب برگزاری همایش بین المللی پژوهشهای قرآن کریم به نوعی هم آسیبشناسی میکنیم و هم شبهات و آسیبهای که بر پیکره اسلام مبین وارد میشود را دفع میکنیم.
وی در پایان با اشاره به دریافت 700 اثر علمی اعم از مقاله، کتاب، پایاننامه، طرحهای پژوهشی و غیره توسط دبیرخانه هشتمین همایش بینالمللی قرآن کریم اظهارداشت: مجموعا 40 اثر علمی به عنوان آثار برگزیده همایش امسال از سوی کمیته علمی انتخاب شده است که پنج اثر برتر در اختتامیه سی و یکمین مسابقات بینالمللی قرآن تجلیل خواهند شد و 35 اثر برگزیده دیگر امروز قدرانی و تجلیل به عمل خواهد آمد.
بنابر این گزارش نفر برتر پژوهشهای قرآنی که روز دوشنبه دوازدهم خرداد معرفی و تجلیل خواهد شد از کشورمان است./9667/پ202/ص