۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۹
کد خبر: ۲۱۰۱۶۱
حجت الاسلام محدثی تبیین کرد؛

چگونگی فعالیت‌های اجتماعی زنان

خبرگزاری رسا ـ استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم گفت: زن می‌تواند در جامعه حضور داشته باشد، ولی در برخورد با نامحرمان، به گفت‌وگوی حداقلی اکتفا شود.
حجت الاسلام جواد محدثي
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین محدثی در ویژه برنامه زمزم معرفت که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، به تبیین برخی توصیه‌های اجتماعی قرآن کریم پرداخت.
 
وی با اشاره به آیه 53 سوره احزاب که مؤمنان را توصیه می‌کند بدون اجازه وارد خانه نبی مکرم اسلام(ص) نشویم، گفت: این توصیه، به ما نشان می‌دهد که انسان نباید بدون اجاره گرفتن وارد خانه دیگران شود.
 
این استاد و پژوهشگر حوزه گفت: بر اساس این آیه، زمانی که برای غذا دعوت می‌شویم، نباید زودتر برویم و بعد از این که غذا داده شد، میهمانی را ترک کرد.
 
وی با بیان این‌که در این آیه بیان داشته شده است که اگر از خانواده پیامبر(ص) مطاع و کالایی درخواست دارند، از پشت پرده درخواست نمایید، خاطرنشان کرد: قرآن بیان می‌دارد که این رفتار موجب پاک‌تر ماندن دل‌های مؤمنان و دل‌های زنان خواهد بود.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محدثی افزود: هرچه ارتباط چهره به چهره میان زن و مرد کمتر باشد، موجب پاک‌تر ماندن انسان‌ها می‌شود. بسیاری از مفاسدی که در جامعه به وجود می‌آید، ‌در ابتدا تنها معاشرتی عادی بوده که به دلیل بیمار شدن دل‌ها، به مفاسد بزرگ می‌رسد.
 
وی با بیان این‌که این سخن به معنی زندانی شدن زن در خانه نیست، گفت: زن می‌تواند در جامعه حضور داشته باشد، ولی در برخورد با نامحرمان، به گفت‌وگوی حداقلی اکتفا شود و مراقب بروز فساد بود.
 
این سخنران در ادامه با بیان این‌که بر اساس تعالیم دینی، انسان زمانی که می‌خواهد به خانه اقوام و خویشان برود، شایسته است که با اطلاع قبلی باشد، گفت: نبی مکرم اسلام(ص) از جمله کسانی که اگر سرزنش شوند، کسی غیر از آنها مقصر نیست را انسانی معرفی می‌کند که بدون دعوت به جایی برود.
 
وی در ادامه رعایت حجاب در مراودات اجتماعی را امری ضروری دانست و گفت:‌ در آیات متعدد قرآن کریم نسبت به حفظ نگاه و پوشش زنان مطرح است که همه بر این مسأله تأکید دارند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محدثی با بیان این‌که حجاب و حفظ نگاه از ضروریات جامعه اسلامی است، ادامه داد: علاوه بر تعالیم قرآنی، در سخنان متعدد نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار(ع) بر این مسأله تأکید شده است.
 
وی با اشاره به رعایت نکردن مسأله حجاب از سوی برخی افراد مذهبی گفت: برخی در عرصه‌های مختلف مذهبی حضور داشته و اهل نماز و عبادات هستند، ولی متأسفانه نسبت به رعایت کامل حجاب آگاه نیستند یا به آن بی توجه هستند.
 
استاد و پژوهشگر حوزه با بیان این که برخی بانوان در حین انجام واجبات و مستحبات مرتکب فعل حرام می شوند، افزود: ممکن است برخی با نیت‌های خالصانه به عملی واجب یا مستحبی می‌پردازند، ولی به دلیل توجه نداشتن به مسئله حجاب کامل، گناه می‌کند./907/د101/س
ارسال نظرات