همایش تجلیل از خانواده های عالمان فقید حوزه خراسان برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همایش یک روزه تجلیل از هزار و چهار صد نفر از خانواده های عالمان فقید حوزه های علمیه خراسان با حضور همسران و دختران عالمان فقید عصر پنجشنبه 29 خرداد در اردوگاه شهید بهشتی گلمکان همراه با کارگاه های مشاوره با موضوعات تحصیلی، خانواده و ازدواج برگزار شد.
در این همایش حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی رییس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور، حجت الاسلام حسین حائری مدیر کل مرکز خدمات حوزه های علمیه خراسان و حجت الاسلام سید ابوالفضل موسوی مشاور تربیتی خانواده حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی رییس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور با اشاره به توصیه هایی خطاب به همسران و دختران عالمان فقید، گفت: در اسلام به نسبت های فامیلی اهمیت زیادی داده شده و قرآن خطاب به همسران پیامبر صراحتا می گوید که اگر شایسته باشید و در مسیر رسول خدا حرکت کنید و مطیع او بوده و عمل صالح انجام دهید اجر شما دو برابر مردم دیگر است.
وی با بیان این که همسری عالمان دین، افتخار و نعمت بزرگی است که باید قدردان آن باشید، ادامه داد: شکر این نعمت هم باید جنبه لفظی و قولی و هم جنبه عملی داشته باشد.
رییس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور با بیان آیاتی از قرآن که اشاره به زندگی پیامبران اولوالعزم دارد، اظهار داشت: منسوب بودن به اولیای خدا و علمای دین به تنهایی باعث رستگاری نمی شود.
وی در ادامه، گفت: انجام عمل صالح و حرکت در مسیر خدا در کنار همنشینی با علمای دین باعث می شود که محبت ائمه اطهار(ع) در دلها بیشتر شود و همسران علمای فقید وارثان و پاسداران این نعمت بزرگ بوده و باید آن را به فرزندان خود انتقال دهند.
حجت الاسلام والمسلمین ربانی با بیان این که جامعه از همسران و فرزندان روحانیون و علما انتظار بیشتری دارد و رفتار صالح آنان باعث ایجاد آبرو برای دین خدا و عالمان است، تصریح کرد: همسران علمای فقید الگوی جامعه اسلامی هستند و اسلام باید در رفتار و کردار شما آنقدر نمود پیدا کند که باعث تشویق و خوش بینی مردم نسبت به دین خدا شود.
رییس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور با اشاره به این که فرزندان به جای مانده از علمای فقید امانت های الهی در دستان شما هستند، افزود: وظیفه شما در تربیت آنان همچون بانوان بزرگی است که در صدر اسلام و بعد از شهادت همسران خود با فداکاری های زیاد عهده دار این مسؤولیت بزرگ بودند.
وی با بیان این که نقش همسران علمای فقید به عنوان مادر نقشی ماندگار است، ادامه داد: مراقب میراث و امانت همسران خود باشید و در این راه همچون فاطمه زهرا(ع) و ام البنین ایستادگی کنید چرا که همسران روحانیون و علمای فقید در سختی، مشکلات و گرفتاری ها سرمشق دیگر زنان جامعه هستند و اگر دیگران از اعمال صالح شما الگو برداری کنند همچون باقیات الصالحات و فیوضات جاری، شما در اجر و پاداش آنان شریک و سهیم هستید.
وی با بیان اینکه فراز و نشیب های زندگی گوشه ای از امتحان الهی است، افزود: صبور باشید و در راه خدا مقاومت کنید زیرا که شما در نزد خداوند جایگاهی رفیع دارید.
رییس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به فرزندان علمای فقید حوزه علمیه گفت: شما به روحانیت اسلام و مکتب اهل بیت (ع) و شیعه منتسب و میراث دار انبیاء الهی هستید پس باید خود را موظف کنید که در درس اخلاق، سبک زندگی و منش همسرداری رشدی مضاعف داشته باشید.
حجت الاسلام والمسلمین ربانی با بیان این که اگر روحانیون و علمای بزرگ اسلام توانستند به عنوان سرباز دین و رسول خدا به اسلام خدمت کنند به دلیل شکیبایی همسران آنان بود، افزود: علمای بزرگی بودند که نوشتن آثار بی بدیل خود را مدیون صبر و استقامت همسران خود می دانستند که عرصه را برای پیشرفت دینی و فرهنگی آنان مهیا می کردند.
رییس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور با بیان اهمیت صبر و مقاوت در مسیر حفظ ارزش های دینی، افزود: عالمان فرزانه ای که جهان اسلام به آنان افتخار می کند در دامان زنانی پرورش یافته اند که با صبر و پایداری زینب گونه خود به راستی سربازان گمنام دین هستند.
حجت الاسلام حسین حائری مدیر کل مرکز خدمات حوزه های علمیه خراسان نیز با اشاره به تلاش شبانه روزی مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان، گفت: خدمت به خانواده 400 هزار نفری حوزه علمیه و ایجاد امنیت و آسایش برای آنان از دغدغه های این مرکز است.
حجت الاسلام حائری با اعلام این که در مشهد حدود 20 هزار نفر روحانی حوزه علمیه به همراه خانواده های آنان تحت پوشش بیمه های تأمین اجتماعی و خدمات درمانی قرار دارند افزود: از این تعداد حدود 900 همسر و 500 دختر تحت تکلف مادر، بازمانده از علمای فقید حوزه های علمیه خراسان هستند.
در بخش دیگری از این همایش حجت الاسلام ابوالفضل موسوی، مشاور خانواده به بیان نکات اخلاقی به فرزندان علمای فقید و همسران آنان پرداخت.
در این همایش از چهار خانواده شهید و جانباز روحانی به صورت نمادین تجلیل شد و در حاشیه این همایش نمایشگاه های متعددی با موضوعات خواهران کارآفرین حوزه های علمیه، عفاف و حجاب و پرورش خانواده برگزار شد.
همچنین در این همایش کارگاه مشاوره تربیتی خانواده با محورهای بررسی و ارائه راهکارهای مقابله با مشکلات فرهنگی و اجتماعی و تبیین جایگاه رفیع خانواده و حضور فعال آنان در هدایتگری روحانیون در عرصه های مختلف تاریخی نیز برگزار شد./934/پ201/ب4