ترک غیبت انسان را به رستگاری می رساند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز در چهارمین جلسه از سلسله مباحث ماه مبارک رمضان، به ادامه تفسیر حدیث «فإذا صمتم فاحفظوا السنتکم عن الکذب، وغضوا ابصارکم عما حرم الله، ولا تنازعوا، ولا تحاسدوا، ولا تغتابوا، ولا تسابوا ولا تشاتموا، ولا تظلموا» پرداخت و گفت: نخوردن و نیاشامیدن مقدمه ای برای حصول تقوا است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان این که کم خوری سبب عافیت بدن می شود، اظهار داشت: انسان باید در جهت سلامت نفس نیز تلاش کند و این مهم با زهد و تقوا حاصل می شود.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان، با اشاره به عبارت «ولا تغتابوا» تصریح کرد: در این حدیث مؤمنان از انجام غیبت با زبان روزه نهی شده اند.
آیت الله شفیعی با بیان این که غیبت از گناهان کبیره است، گفت: در احادیث آمده که اگر کسی غیبت کند و از آن توبه کرد آخرین نفر وارد بهشت خواهد شد و اگر از آن توبه نکرد نخستین نفر وارد جهنم می شود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به نکوهش غیبت در بسیاری از آیات و روایات تصریح کرد: خداوند جهت نشان دادن زشتی غیبت، این عمل را به خوردن گوشت بدن برادر مؤمن تشبیه کرده است.
آیت الله شفیعی به معنای غیبت در میان علمای فقه اشاره کرد و افزود: اگر مسلمانی عیب های برادر مؤمن خود را در غیابش بازگو کند و او راضی نباشد این عمل را غیبت می گویند.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با بیان این که اگر انسان پشت سر برادر مسلمان خود از خوبی او بگوید و او راضی نباشد این عمل غیبت نیست اما چون موجب ناراحتی شخص می شود نباید صورت گیرد.
آیت الله شفیعی با اشاره به موارد جواز غیبت اظهار داشت: اگر مسلمانی گناهی در ملأ عام انجام دهد تنها می توان در مورد همان گناه غیبتش کنید.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، سخن آوردن از شخص دیگر هنگام مشاوره و گفتن نقص های دیگران هنگام شکایت نزد قاضی از دیگر مواردی است که اسلام مجوز غیبت کردن را صادر کرده است.
آیت الله شفیعی با بیان این که گاهی غیبت کردن با اشاره و حرکات دست و یا چشم صورت می گیرد، اظهار داشت: همان گونه که انجام عمل ثواب در ماه رمضان پاداشی چند برابر دارد، عقوبت گناه نیز چند برابر عذاب دارد.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به توجیه عده ای از مردم در هنگام غیبت کردن گفت: عده ای هنگام غیبت می گویند من قصد غیبت ندارم و یا به خودش گفته ام، که این ها هیچ کدام مجوزی برای غیبت کردن نیست.
آیت الله شفیعی با اشاره به حساسیت علمای بزرگ نسبت به گناه غیبت تصریح کرد: گویند شخصی محضر امام خمینی(ره) غیبت فردی را کرد، در آن لحظه امام حالش دگرگون شد و آن شخص را از آن اتاق بیرون کرد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که غیبت حق الناس است، اظهار داشت: انسان مؤمن اگر می خواهد به درجات معنوی بالا برسد نباید غیبت کند و عزم راسخ داشته باشد تا این عمل زشت را در زندگی انجام ندهد./9464/